Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ: Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση


«Δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού για να δυναμώσει η λαϊκή διεκδίκηση, για τις ανάγκες μας, το δίκιο μας»: Αυτό ήταν το στίγμα της εκδήλωσης που έγινε απόψε στο πνευματικό κέντρο του δήμου της Αθήνας για την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων στο δήμο Αθηναίων και υποψήφιων συμβούλων στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Η αίθουσα από νωρίς είχε γεμίσει ασφυκτικά με ανθρώπους του μόχθου και της δουλειάς, πρωτοπόρους εργαζόμενους που δραστηριοποιούνται στο συνδικαλιστικό κίνημα, ανθρώπους από τον καλλιτεχνικό, τον επιστημονικό χώρο, τον Αθλητισμό, τους χώρους της Υγείας.

Ήταν ένα σάλπισμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ από ανθρώπους που τα προηγούμενα χρόνια είχαν στηρίξει άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως τον ΣΥΡΙΖΑ, και απάντησή τους στο ρεύμα της απογοήτευσης που έσπειρε στο λαό η κυβέρνηση ήταν η συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η μόνη πραγματικά μαχητική εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση.

Οι συγκεντρωμένοι που ήδη δίνουν τη μάχη στους τόπους δουλειάς και τις συνοικίες της Αττικής, μετά και τη σημερινή επιτυχημένη εκδήλωση, ρίχνονται ακόμα πιο αποφασιστικά στον αγώνα για να μεταδώσουν αυτό το κάλεσμα ενίσχυσης και στράτευσης με το Κόμμα, για να φτάσει παντού το σύνθημα: «Δυνάμωσε το ΚΚΕ παντού. Δώσε δύναμη στη δύναμή σου σε δήμους και περιφέρεια».
Στην εκδήλωση μίλησαν ο Γιάννης Πρωτούλης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Επίσης, ο Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας και υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αμέσως μετά το λόγο πήραν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

Στο Πνευματικό Κέντρο παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Λουΐζα Ράζου, μέλος του ΠΓ και Γραμματέας της ΕΠ της ΚΟ Αττικής.

Μεταξύ άλλων στο Πνευματικό Κέντρο, έδωσαν το «παρών»: ο τραγουδοποιός Παντελής Θαλασσινός, οι ηθοποιοί Νικολέτα Βλαβιανού και Λίλα Καφαντάρη, η βουλευτής του Κόμματος Λιάνα Κανέλλη. Επίσης ο Βαγγέλης Αντωνίου, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην στέλεχος της ΛΑΕ, ο Αντώνης Δαβανέλος, πρώην μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιάννης Μηλιός, πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και η Αριάδνη Αλαβάνου.

Η ομιλία του Γιάννη Πρωτούλη
«Φίλες, φίλοι
Συντρόφισσες, σύντροφοι
Η κυβέρνηση αυτές τις μέρες γιορτάζει τη συμπλήρωση 4 χρόνων της θητείας της, εφαρμόζοντας το νόμο της κυβέρνησης του Σαμαρά, το νόμο Βρούτση, το νόμο δολοφόνο, όπως τον αποκαλούσε και έτσι είναι. Γιατί καταργεί μια πολύ μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων, να καθορίζουν με τη συλλογική τους πάλη και τα συνδικάτα τους το ύψος του κατώτερου μισθού.

Τί πανηγυρίζουν ακριβώς; Πανηγυρίζουν για την καθήλωση των μισθών, τη μείωση του μέσου μισθού, την κυριαρχία των εργασιακών σχέσεων λάστιχο, για το ότι οι χώροι δουλειάς έχουν γίνει παγίδες θανάτου, μια εργασιακή ζούγκλα.

Για να σκεφτεί κάθε άνθρωπος καλής θέλησης η πρώτη φορά αριστερά, έστησε χτες ένα υπουργικό συμβούλιο -και μια φιέστα αμέσως μετά- για να πανηγυρίσει για τα 540 ευρώ, με τα οποία θα συνεχίσει να αμείβεται ένας εργαζόμενος με 8 ώρες δουλειάς!

Νομίζει ότι μπορεί να ξεγελάσει προεκλογικά και να ξεχάσουν οι εργαζόμενοι την εφαρμογή όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, τους νέους νόμους, όπως τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, το νόμο Κατρούγκαλου, την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Προεκλογικά δεσμεύονταν ότι ο πρώτος νόμος που θα έφερναν ήταν η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ! Τέσσερα χρόνια κρατούν τους μισθούς στα άθλια επίπεδα που τα έριξαν οι προηγούμενοι και τώρα μαζί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ χαρακτηρίζουν αυτά τα ίδια αιτήματα μαξιμαλισμό!

Γιόρτασαν προχτές τελειώνοντας μια ακόμα βρώμικη δουλειά, δηλαδή την υλοποίηση του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ για την ένταξη χωρών των δυτικών Βαλκανίων στην βορειοατλαντική συμμαχία, την μετατροπή και της γειτονικής χώρας σε μια στρατιωτική βάση, όπως γίνεται εδώ και δύο χρόνια στην πατρίδα μας, που μετατρέπεται σε ένα απέραντο στρατόπεδο, σε μια μεγάλη βάση εφόρμησης, βάση θανάτου για τους γύρω λαούς και μαγνήτης-πόλος γεωπολιτικών, στρατιωτικών, πολεμικών, αντιπαραθέσεων.

Ο Τσίπρας μας έκανε και μάθημα λενινισμού "για την αυτοδιάθεση των εθνών" να μπαίνουν στο ΝΑΤΟ και βάφτισε την συμφωνία αυτή και αντιμπεριαλιστική!
Το ποιοι πρώτοι-πρώτοι την χαιρέτισαν φανερώνει και τον χαρακτήρα της. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, η Μερκελ, ο Πομπέο, ο υπουργός εξωτερικών της Γαλλίας, ο πρώην υπουργός άμυνας των ΗΠΑ ή αλλιώς σκυλί του πολέμου, ο Ερντογάν, ο Ντόναλτ Τουσκ! Όλοι δηλαδή οι αντιμπεριαλιστές του κόσμου!

Φίλες και φίλοι,
Υπάρχει συσσωρευμένη πείρα όλα αυτά τα χρόνια από την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης, από την εναλλαγή στην κυβέρνηση όλων των αστικών κομμάτων, υπάρχει πείρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ της δήθεν "πρώτης φοράς αριστερά", αλλά και τη διοίκησή του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Αττικής, σε δεκάδες δήμους.

Τώρα χρειάζεται να προχωρήσουμε μπροστά, αυτή η μεγάλη πείρα να μετατραπεί σε πολιτική στάση και κριτήριο ψήφου. Να τραβήξουμε μπροστά με το ΚΚΕ. Είναι ώρα οι εργαζόμενοι, η νεολαία της Αθήνας να δοκιμάσει τη μεγάλη δύναμη, που μέχρι τώρα έβαλε σε δεύτερη μοίρα. Τη δύναμη του οργανωμένου αγώνα με ισχυρό το ΚΚΕ. Μην ψάχνει να βρει τις διαφορές στη μιζέρια των διαχειριστών της ίδιας αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής, στη μιζέρια για το ποιος θα εφαρμόσει ταξικούς νόμους, ανάμεσα στους οπαδούς και υλοποιητές των αντιδραστικών αλλαγών στην τοπική διοίκηση, όπως του "Κλεισθένη", που κάνουν ακόμα πιο ασφυκτικό τον έλεγχο από το κράτος των εκλεγμένων, ώστε να κινούνται απαρέγκλιτα μέσα στα όρια των δεσμεύσεων των τριών μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής, των αποφάσεων της ΕΕ και τις επιταγές των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Να μην ψάχνει να βρει αν υπάρχουν και ποιες είναι οι διαφορές όσων από το πρωί μέχρι το βράδυ μας παίρνουν τα αυτιά για τον μονόδρομο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που είναι ανάπτυξη για τα κέρδη των λίγων. Αυτό το δρόμο τον ζούμε, αφήνει μεγάλες ανοικτές πληγές, τη μεγάλη πλειοψηφία των εργαζόμενων αποκλεισμένους από το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, μεγάλο μέρος της νεολαίας άνεργους και μισοάνεργους, μεγάλα τμήματα του λαού μας αποκλεισμένα από το δικαίωμα να ζουν σε γειτονιές ανθρώπινες, με υποδομές για να μην πνίγονται με την πρώτη βροχή, να μην καταστρέφονται στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Δεν υπάρχουν καθαρές και όμορφες πόλεις με χιλιάδες παιδιά στην τοξικοεξάρτηση, φυλακισμένα στη μακροχρόνια ανεργία σε συνοικίες υποβαθμισμένες.

Αυτός ο μονόδρομος, πλέον, άρχισε να αφήνει πίσω του θύματα, πολλά θύματα από την ανυπαρξία υποδομών και ολοκληρωμένων σχεδίων, από την υποστελέχωση υπηρεσιών και δομών για την προστασία του λαού, για να επιτυγχάνονται τα θηριώδη ματωμένα πλεονάσματα, να εξασφαλίζεται ζεστό χρήμα για τους καπιταλιστές.

Στήριξη στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και το ΚΚΕ σημαίνει πολιτική καταδίκη όσων μας έφεραν ως εδώ.

Καταδίκη του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτέλεσε τον συνεχιστή της αντιλαϊκής πολιτικής των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Βγήκε για να ακυρώσει το μνημόνιο στην Αττική και το εφάρμοσε μέχρι κεραίας!

Με τη διαφορά ότι επιχείρησε να συκοφαντήσει ριζοσπαστικές αριστερές ιδέες, ταυτίζοντάς τες με τις χωματερές που μένουν, ενώ θα έφευγαν, τη δουλειά τις Κυριακές, την παράδοση σε επιχειρηματικούς ομίλους του δημόσιου πλούτου, όπως τα 5300 στρέμματα του Ελληνικού, τη χρηματοδότηση με πολλά εκατομμύρια των μεγαλοϊδιοκτητών ΠΑΕ, τη χαρά των μεγαλοεργολάβων με τους οποίους τάχα θα συγκρούονταν "μέχρι τέλους"!

Το πιο επικίνδυνο όμως είναι ότι καλλιέργησε -και συνεχίζει- ένα σύγχρονο ραγιαδισμό, καλυμμένο με δήθεν προοδευτικό και ριζοσπαστικό μανδύα. Καλλιεργεί τις μειωμένες απαιτήσεις, τη λογική που λέει ότι "ε αφού δε μπορεί να αλλάξει κάτι, ας συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα". Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δηλητήριο για το λαό και τη νεολαία από αυτή τη λογική.

Επιπλέον η διοίκησή τους έχει σημαδευτεί από τον πιο ωμό κυνισμό και αλαζονεία απέναντι στους ανθρώπους που εξαπάτησαν και στα εκατοντάδες θύματα των φυσικών καταστροφών από την έλλειψη υποδομών και σχεδίων.

Ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση", στο ΚΚΕ, σημαίνει καταδίκη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και στους γνωστούς από χρόνια υποψήφιους τους, που επιδιώκουν να αναβαπτιστούν στη λαϊκή συνείδηση, αξιοποιώντας τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν επιστρέφουμε στο παρελθόν, σε χρεοκοπημένες πολιτικές επιλογές που επιδιώκουν να εμφανιστούν και ως ικανότεροι διαχειριστές και την πολιτική τους ως μονόδρομο! Προχωράμε μπροστά με αγωνιστές καταξιωμένους.

Με τη ψήφο στο ΚΚΕ ανάβουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το ρατσισμό, που είναι αγώνας ενάντια στις αιτίες που τους θρέφουν, στέλνουμε τους εγκληματίες ναζί δολοφόνους της Χρυσή Αυγής ξανά στους υπονόμους από όπου βγήκαν.

Όλο αυτό το διάστημα χιλιάδες εργαζόμενοι, επαγγελματίες, νεολαία, άνθρωποι με διαδρομή στο κίνημα, που για διάφορους λόγους οι δρόμοι μας χώρισαν τα προηγούμενα χρόνια, ξαναπροσεγγίζουν τις θέσεις μας, εκδηλώνουν έμπρακτα την θέλησή τους να προσφέρουν, δηλώνουν την στήριξή τους στο ΚΚΕ, ξεπερνώντας και προκαταλήψεις και πικρίες που καμιά φορά φέρνει η σφοδρή αντιπαράθεση.

Εμείς απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε μια μεγάλη απαιτητική μάχη.

Θα είναι μεγάλη νίκη και ελπίδα το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να εκφραστεί στην κάλπη και τα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα.

Να δυναμώσει η μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, στην Πετρούπολη, στο Χαϊδάρι, στην Καισαριανή, στην Ικαρία. Να δυναμώσει το ΚΚΕ παντού».

Η ομιλία του Νίκου Σοφιανού
«Φίλοι και σύντροφοι,
Με τη σημερινή μας συγκέντρωση για την παρουσίαση ενός μέρους των ψηφοδελτίων στο δήμο Αθήνας και τον κεντρικό τομέα της Περιφέρειας, θέλουμε να απευθύνουμε ένα ευρύτατο κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, μπροστά στην εκλογική μάχη του Μάη. Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας αποτυπώνει αυτή τη δυνατότητα, αλλά και τη δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η κοινή δράση, ο κοινός αγώνας με τους κομμουνιστές στο δήμο Αθήνας, στην Περιφέρεια, στις ευρωεκλογές.

Διανύουμε μια ευνοϊκή πολιτική συγκυρία για την πολιτική πάλη που κάνει το ΚΚΕ, απέναντι στο αστικό πολιτικό σύστημα. Απέναντι στο νέο σκηνικό διπολισμού, που καλεί τον λαό μας να διαλέξει ανάμεσα στο μικρότερο κακό. Ένα διπολισμό φτιαγμένο από τα παλιά σκάρτα υλικά, ταυτισμένο στις στρατηγικές επιλογές που καθορίζουν τη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας, που σκιαμαχεί όμως στήνοντας πλαστές διαχωριστικές γραμμές.

Τώρα, λοιπόν, που οι αυταπάτες για τον ΣΥΡΙΖΑ βούλιαξαν στο βούρκο της διαχείρισης μιας εχθρικής πολιτικής που εδώ και τέσσερα χρόνια αποφασίζουν - ψηφίζουν - υλοποιούν, φορτώνοντας ασήκωτα πλέον βάρη στις λαϊκές πλάτες.

Τώρα που το “μια από τα ίδια" της ΝΔ ετοιμάζεται να διαδεχτεί τους κωλοτούμπες που πάλιωσαν.

Τώρα που γεμίσαμε από σουλατσαδόρους βουλευτές, κόμματα-αναχώματα, πρόθυμους συγκυβερνήτες.

ΤΩΡΑ το κάλεσμα του ΚΚΕ είναι η επιλογή μάχης για τους ανθρώπους του λαού, που στέκονται με οργή και αγανάκτηση, που δεν τους ταιριάζει η βούλα του ΝΑΤΟ και της ΕΕ πάνω στην κυβέρνηση Τσίπρα - Καμένου, με τους "καμένους" σήμερα χωρίς τον "Καμένο, που προβληματίζονται για τις θυσίες που συνεχίζονται στο βωμό της ανάπτυξης, που είναι κομμένη και ραμμένη στα συμφέροντα των καπιταλιστών.

Ας το σκεφτούμε δουλεύοντας την πείρα αυτών των χρόνων. Οι αλλαγές, η ανατροπή, που έχουν ανάγκη οι νέοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, η φτωχολογιά της Αθήνας, θα έρθει από τα κάτω, με οργάνωση και αγώνα παντού. Χορτάσαμε στο δήμο και την Περιφέρεια από σωτήρες, ικανά πρόσωπα, δυνατά ονόματα, υποψήφιους επισκέπτες, που ήρθαν οι περισσότεροι για να φύγουν.

Το λέμε καθαρά - δυνατά - τίμια: Ισχυρό ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες. Ισχυρό στο δήμο και την Περιφέρεια. Η "Λαϊκή Συσπείρωση", το ψηφοδέλτιό μας, μπορεί να εκφράσει ένα ρεύμα συμπόρευσης - αγώνα - αλλαγής στην Αθήνα και την Αττική.

Τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, που ήρθαν για να μείνουν, εμείς δώσαμε τη μάχη στηρίζοντας λαϊκά αιτήματα, διεκδικώντας μέτρα, πιέζοντας για λύσεις - ανάσες στη δύσκολη καθημερινότητα του λαού μας που επηρεάζεται από την πολιτική του δήμου. Φέραμε για συζήτηση δεκάδες αιτήματα κατοίκων, αποσπώντας συχνά επιμέρους λύσεις.

Όλα αυτά τα χρόνια στις γειτονιές της πόλης, στους χώρους δουλειάς, στον πολιτισμό, στα σχολεία, σε όλες τις δομές του δήμου και τις υπηρεσίες. Στηρίζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους του δήμου, ανεξάρτητα από τις εργασιακές τους σχέσεις, τους εργαζόμενους που με τη δουλειά τους κρατούν όσο μπορούν τις υποβαθμισμένες λειτουργίες στην πόλη.

Απέναντί μας δεν έχουμε "κάποια πρόσωπα υποψηφίων δημάρχων", ικανά και αυτοδημιούργητα ή ονόματα - λύσεις ανάγκης. Έχουμε τους υποψήφιους κομμάτων. Των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ή αυτών που κυβερνούν, του ΣΥΡΙΖΑ και των ακροδεξιών Καμένων.

Οι υποψήφιοι αυτών των κομμάτων έχουν "προίκα" την πολιτική τους, την κυβερνητική τους θητεία, τα "έργα και τις ημέρες" των τριών μνημονίων που ψήφισαν και μιας οκταετίας Καμίνη που πιστά υπηρέτησε. Γι' αυτό άλλωστε ο συνδυασμός του μοιράζεται στους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ του κ. Μπακογιάννη και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ας απαντήσει ο λαϊκός - εργατικός κόσμος που ζει στην Αθήνα: Θέλει δήμαρχο-διοίκηση-δήμο που θα υπηρετεί την κυβέρνηση, τους εταίρους της ΕΕ, τα πολλά επιχειρηματικά συμφέροντα ή δήμο που θα δουλεύει μαζί με το λαό της πόλης, τον κινητοποιεί, διεκδικεί μαζί του, παλεύει από θέσεις αντιπολίτευσης στους ισχυρούς.

Ποιοι θα στηρίξουν το λεηλατημένο εισόδημα των Αθηναίων από τη φοροληστεία του δήμου που προϋπολογίζει να εισπράξει πάνω από μισό δισ. ευρώ το 2019 από τους δημότες: Μειώνοντας δραστικά τα τέλη καθαριότητας στην κατοικία και ιδιαίτερα στην επαγγελματική στέγη, καταργώντας το δημόσιο χαράτσι της ελεγχόμενης στάθμευσης, παγώνοντας πλειστηριασμούς και κατασχέσεις λογαριασμών για μικροχρέη στο δήμο, μετατρέποντας σε συμβολική τη συμμετοχή των δημοτών στις ανταποδοτικές υπηρεσίες (γήπεδα - πολιτισμό - ακαδημίες - γυμναστήρια - κολυμβητήρια - Τεχνόπολη).

Ποιοι θα στηρίξουν τους χιλιάδες επαγγελματίες της Αθήνας από την προπληρωμή εφάπαξ των τελών, από το κυνήγι των κλήσεων, ποιοι θα επιβάλουν να πληρώσουν στο δήμο οι επιχειρηματίες που χρωστούν εκατομμύρια, ενώ δεν αποδίδουν ούτε αυτά που από τον νόμο είναι υποχρεωμένοι, με πρώτους τους ξενοδόχους της Αθήνας;

Ποιοι δεν δεσμεύονται από τα ματωμένα πλεονάσματα και θα αξιοποιήσουν τα 57 εκατομμύρια πλεονάσματα του δήμου για να στηριχτούν τα σχολεία, τα κέντρα πρόληψης, τα δημοτικά ιατρεία, οι παιδικοί σταθμοί, καταργώντας τα τροφεία για οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα;

Ποιοι θα σταματήσουν το όργιο δράσης δεκάδων ΜΚΟ στο δήμο, που λυμαίνονται υπηρεσίες - κτίρια - λειτουργίες, εισπράττοντας εκατομμύρια από κάθε λογής προγράμματα;

Ποιοι θα στηρίξουν τους χιλιάδες εργαζόμενους του δήμου, όπως έκαναν με τους εκατοντάδες συμβασιούχους, τις καθαρίστριες των σχολείων, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τη Δημοτική Αστυνομία, το "Βοήθεια στο Σπίτι", διεκδικώντας αταλάντευτα ενάντια σε κάθε ιδιωτικοποίηση που επιχείρησαν κυβέρνηση και διοίκηση του δήμου;

Ποιοι μπορούν να κινητοποιήσουν λαϊκές δυνάμεις, διεκδικώντας κάθε ελεύθερο χώρο που έχει απομείνει, σε μια πόλη με ελάχιστα ποσοστά πρασίνου και χώρου αναψυχής; Ποιοι πάλεψαν κόντρα στις υπογραφές ΣΥΡΙΖΑ - Καμίνη στην Ακαδημία Πλάτωνος, στο Προμπονά, κόντρα στη Δούρου για τον Ποδονίφτη, κόντρα στις μακέτες Τσίπρα για γήπεδο στο Γουδή ή την υπογειοποίηση των γραμμών στα Σεπόλια;

Η απάντηση στο ποιοι, είναι οι κομμουνιστές, μαζί με άλλους συναγωνιστές που βρεθήκαμε μαζί και θα βρεθούμε με ακόμα περισσότερους.

Αυτή την απάντηση μπορούν να τη δώσουν στην κάλπη ευρύτερες λαϊκές δυνάμεις, που μπορούν να συγκρίνουν και να κρίνουν.

Είναι μεγάλος ακόμα ο κατάλογος των θέσεων και δράσεων που πήραμε, των αγώνων και των διεκδικήσεων που έγιναν και αποτελούν εγγύηση των δικών μας λόγων και έργων.

Είναι ο αγώνας ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, απέναντι στην πολιτική όλων των άλλων για διαχείριση του προβλήματος και νομιμοποίηση των ουσιών.

Είναι η απαίτηση για ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, απαιτώντας να σταματήσει το καθεστώς καταλήψεων των δήθεν αλληλέγγυων - κερδοσκόπων στο κέντρο, ενάντια στο μόνιμο γκέτο που έφτιαξαν στον Ελαιώνα.

Είναι η πάλη ενάντια στην υποβάθμιση συνοικιών - πάρκων - παιδικών χαρών. Είναι η στήριξη του σωματειακού αθλητισμού, με τη δυνατότητα προγραμματικών συμφωνιών με τον δήμο για να διευρυνθεί η συμμετοχή νέων και μεγαλύτερων ηλικιών στη φυσική άσκηση και τα αθλήματα.

Είναι ο αγώνας μαζί με τους μετανάστες, που αποτελούν σημαντικό τμήμα του λαού της πόλης μας, που εκπροσωπούνται στα ψηφοδέλτιά μας, δημοτικά και κοινοτικά, σηματοδοτώντας τον κοινό αγώνα στα σχολεία στους παιδικούς σταθμούς, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς.

Το κόκκινο ψηφοδέλτιο στην Αθήνα είναι η απάντηση στο μαύρο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Την απάντηση στους φασίστες δεν τη δίνουν αυτοί που κυβερνούν με τους ακροδεξιούς τέσσερα χρόνια. Αυτοί που δικάζουν ακόμα τα εγκλήματα της ΧΑ και φωτογραφίζονται με τον υπόδικο Κασιδιάρη.

Ολοκληρώνουμε τις πρώτες μαζικές συγκεντρώσεις που κάναμε στις περιοχές της Αθήνας.

Το κάλεσμα συσπείρωσης με το ΚΚΕ, έχουμε τη δύναμη και το ανθρώπινο δυναμικό για να το φτάσουμε κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά της πόλης.
Είναι κάλεσμα συνέπειας, αγωνιστικότητας, αισιοδοξίας. Για ισχυρό ΚΚΕ στις κάλπες.
Είναι το ρεύμα που μπορεί να εκφραστεί, ρεύμα αγώνα και αλλαγής».

Παρεμβάσεις υποψήφιων με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Το λόγο στην εκδήλωση πήραν υποψήφιοι δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», αποτυπώνοντας την ανάγκη συμπόρευσης νέων δυνάμεων με το ΚΚΕ παντού.

«Δρω με το ένστικτό μου και το ένστικτο πολλές φορές δεν σε οδηγεί σε ορθή κρίση είπε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στάθης Δρογώσης, τραγουδοποιός, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, εξηγώντας γιατί είχε κάνει την επιλογή να συμπορευτεί με την «Ανοιχτή Πόλη» και τον ΣΥΡΙΖΑ, από όπου αποχώρησε το 2015. Όπως εξήγησε σε εκείνη τη φάση δύο επιλογές ανοίχτηκαν μπροστά του, και σε όλους όσοι αποχώρησαν τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η να πάμε σπίτι μας ή να βρούμε κάποια συμμαχία να συμπορευτούμε, με ανθρώπους που έχουν δείξει εκτός των άλλων και μία ηθική στάση», σημείωσε για τη συστράτευσή του με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Αναφέρθηκε ακόμα στον εργασιακό μεσαίωνα, που επικρατεί σήμερα, στους άνεργους, τους φτωχούς τους ελαστικά εργαζόμενους, για να θέσει το ερώτημα: «Ποιος θα μιλησει για αυτούς τους ανθρώπους; Μόνο το ΚΚΕ και η «Λαίκή Συσπείρωση».


Ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, μίλησε για τη μάχη που δίνουν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαν την περίοδο της κρίσης. Τόνισε ότι σε αυτόν τον αγώνα «βρήκαμε απέναντί μας την κυβέρνηση, όλα τα αστικά κόμματα, τις δυνάμεις καταστολής, αλλά και την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου του δήμου της Αθήνας». Πρόσθεσε ότι «αυτές οι δυνάμεις στο δημοτικό συμβούλιο θέλουν να μετατρέψουν την Αθήνα σε ένα απέραντο τουριστικό κέντρο εξασφαλίζοντας κέρδη στους ξενοδόχους, τσακίζοντας τα δικαιώματα των εργαζομένων» και τόνισε ότι «ο δήμος της Αθήνας και οι άλλοι δήμοι, όπου κυριαρχούν τα αστικά κόμματα αποτέλεσαν έναν ακόμα αντίπαλο στους αγώνες της εργατικής τάξης».

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Γεωργία Αγιλέρα, πανελλήνια πρωταθλήτρια στα 400 μ. και προπονήτρια στίβου, αναφέρθηκε στην πολιτική που μετατρέπει το δικαίωμα στην άθληση σε πανάκριβο εμπόρευμα, λέγοντας ότι «είναι κρίσιμο να αναλογιστούμε πόσα παιδιά φτωχών οικογενειών, παιδιά μεταναστών, προσφυγόπουλα μπορούν πραγματικά να έχουν πρόσβαση στον αθλητισμό. Παιδιά που έρχονται σε επαφή με τον κλασσικό αθλητισμό, έχοντας μεγάλες δυνατότητες και πραγματικό ταλέντο, να μην μπορούν να συνεχίσουν γιατί πρέπει να πληρώνουν τα ακριβά δίδακτρα στους συλλόγους ή γιατί η βιοπάλη είναι γι' αυτά μονόδρομος, αφού οι οικογένειες τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά ούτε στα βασικά». Και πρόσθεσε: «Είμαι εδώ μαζί σας, γιατί μόνο η "Λαϊκή Συσπείρωση", η παράταξη των κομμουνιστών στο Δήμο της Αθήνας, μπορεί με τις θέσεις της να φωτίσει τον δρόμο της ενεργούς συμμετοχής του αθλητή στο στάδιο και όχι του άβουλου οπαδού στην κερκίδα...». «Από το δικό μου μετερίζι, αυτό του αθλητισμού, συντάσσομαι απολύτως με την δική σας θέση ότι ο Αθλητισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα της νεολαίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Παλιούρας, απόστρατος υποστράτηγος της Αστυνομίας και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, απαντώντας στο ερώτημα γιατί ένας αξιωματικός του κατασταλτικού μηχανισμού είναι μαζί με τους αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, πρόταξε πολύ τα εξής: «Πρώτα οι καταβολές, η προέλευση από φτωχή λαϊκή οικογένεια εργατών - μεταναστών. Τα βιώματα, η αίσθηση που ανήκω, που παρά την πολυετή ένταξη στις δυνάμεις καταστολής, δεν αλλοτριώθηκε. Δεύτερον τα σημερινά προβλήματα, προβλήματα που είναι κοινά για τον εργάτη, τον αυτοαπασχολούμενο, το δάσκαλο τον αστυνομικό, το συνταξιούχο, τον άνεργο, όλες τις λαϊκές μάζες. Πάνω απ'όλα, η πεποίθηση ότι η λύση στα προβλήματα αυτά μπορεί να δοθεί μόνο με αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων υπέρ της εργατικής τάξης, υπέρ του λαού». Σημείωσε ότι το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ δεν διασφαλίζουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και ότι η εμπλοκή στους σχεδιασμούς τους μυρίζει μπαρούτι. Κάλεσε επίσης τους συναδέλφους του να «διαβούν το Ρουβίκωνα των δισταγμών και των όποιων προκαταλήψεων» και να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ σε όλες τις αναμετρήσεις.

Ο ηθοποιός Δημήτρης Τζουμάκης, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος σημείωσε ότι «μόνο με δυνατό, δυναμωμένο και ενισχυμένο ΚΚΕ μπορείτε να ξανακερδίσετε ότι χάσατε», απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους αγρότες και τους επαγγελματοβιοτέχνες. «Καλούμε και σένα σύντροφε που τους απέρριψες για την ανυποληψία τους, τις πολιτικές τους επιλογές και που τον πανέμορφο τόπο μας τον κατάντησαν μπαρουταποθήκη», είπε χαρακτηριστικά, καλώντας σε συμπόρευση και όσους ακολούθησαν τον ΣΥΡΙΖΑ, προσδοκώντας πχ. στην κατάργηση του ΕΝΦΙΑ ή σε διαγραφές κάποιων χρεών στην εφορία. «Ας τολμήσουμε τώρα και ας διώξουμε το φόβο. Μόνο έτσι θα δούμε τη διαφορά στην ποιότητα της ζωής μας. Τόλμησε! Ξέρουμε ότι μας εμπιστεύεσαι. Ξέρουμε ότι πιστεύεις ότι σου λέμε την αλήθεια», ανέφερε και καταχειροκροτούμενος ολοκλήρωσε λέγοντας: «Το δικό μας Κόμμα δεν πληγώνει κανέναν, μόνο χαρά μας δίνει...»

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε η υποψήφια δημοτική σύμβουλος Ελπίδα Νασιοπούλου, πανελλήνια πρωταθλήτρια Μάι Τάι, μαθηματικός και μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών «Βύρωνας», λέγοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια έχει συμπορευτεί με το ΚΚΕ, «ειδικά στο χώρο δουλειάς μου, την ιδιωτική εκπαίδευση, που είναι ένα κάτεργο». Περιέγραψε αναλυτικά τις συνθήκες που επικρατούν σε φροντιστήρια και άλλους ιδιωτικούς χώρους της εκπαίδευσης και κάλεσε «να μην επιτρέψουμε να πέσουν άλλο οι απαιτήσεις του κόσμου», προσθέτοντας ότι για αυτό το σκοπό «όντως το ΚΚΕ είναι ανάγκη».




Στο χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης αναφέρθηκε η Ελένη Ζαφειρίου, δικηγόρος, εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφια, αναδεικνύοντας ότι είναι προσαρμοσμένη στην ανάγκη να μακροημερεύσουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Όπως είπε, δήμοι και περιφέρειες «προωθούν και στηρίζουν την κερδοφορία και τον ανταγωνισμό των επιχειρήσεων, αποτελούν φορομπηχτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό, έχουν επιβαρυνθεί με αρμοδιότητες που ανήκουν στην ευθύνη του κεντρικού κράτους, λειτουργούν σαν θεσμοί χειραγώγησης και ενσωμάτωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας». Υπογράμμισε ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι η «συνδετική κλωστή», «που συνδέει τις μικρότερες και μεγαλύτερες πληγές που βιώνουμε κάθε μέρα». Και πρόσθεσε ότι η αποκάλυψη αυτής της «κλωστής» φέρνει στο φως και το περιεχόμενο του σωστού κριτηρίου ψήφου. «Το αλάνθαστο κριτήριο της δικής μας ψήφου έρχεται σε αντίθεση με τη βουλιμία των κερδών των ομίλων. Το αλάνθαστο κριτήριο της δικής μας ψήφου είναι οι σύγχρονες πραγματικές ανάγκες μας και η ικανοποίησή τους» τόνισε προσθέτοντας: «Είμαστε με τους πολλούς που ζουν την καταπίεση και την εκμετάλλευση», «Να παλέψουμε και με την ψήφο μας, για να έρθουν στη χώρα μας οι πιο όμορφες μέρες που δεν είδαμε ακόμα».

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» αναφέρθηκε στο θέμα της υγείας που ταλανίζει τον τόπο, που καθημερινά το αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες. Στάθηκε τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλες οι δομές υγείας και ανέδειξε την πρωτοπόρα συμβολή των εκλεγμένων κομμουνιστών αλλά και των σωματείων που πήγαν κόντρα σε όλη αυτή την κατάσταση. Κατέληξε λέγοντας: «στον αντίποδα της αθλιότητας, της εγκατάλειψης των σημερινών «πλην λακεδαιμονίων» δημάρχων και περιφερειαρχών, για όλους αυτούς όπως και αν ονομάζονται δεξιοί κεντρώοι, αριστεροί ακροδεξιοί, φασίστες, για όλους αυτούς η υγεία είναι εμπόρευμα, υπακούει στη λογική κόστους - οφέλους, αγοράζεται και πουλιέται. Γι' αυτό επενδύουν όπου υπάρχει κέρδος και πετσοκόβουν όπου υπάρχει κόστος. Αυτή είναι η θεμελιώδης διαφορά μας. Εμείς είμαστε για την υγεία του λαού το φως, αυτοί όλοι τους είναι το μισοσκόταδο ή το απόλυτο σκοτάδι. Έτσι παλεύουμε, έτσι μπορεί ο λαός να νικήσει».

Παρέμβαση της ανεξάρτητης περιφερειακής συμβούλου Άννας Βασιλάκη
Η Άννα Βασιλάκη, ανεξάρτητη περιφερειακή σύμβουλος Αττικής, που είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο «Δύναμη Ζωής» του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε ότι «Από το πρώτο διάστημα ως εκλεγμένη στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής εξέφρασα την αντίθεσή μου στις πολιτικές επιλογές της διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, διαχωρίζοντας τη θέση μου». Τόνισε ότι η πείρα που απέκτησε αυτό το διάστημα αποκρυσταλλώθηκε σε πολιτικά συμπεράσματα, που έχουν να κάνουν «με το ρόλο της πολιτικής δύναμης του ΣΥΡΙΖΑ ως γνήσιου υπερασπιστή των συμφερόντων του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ -ρόλου που βέβαια διεκδικούν επάξια και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα- και από την άλλη με τη στάση του ΚΚΕ, της μοναδικής πολιτικής δύναμης που υπερασπίστηκε και υπερασπίζεται αταλάντευτα τα συμφέροντα των εργαζομένων, που έλεγε και λέει στο λαό την αλήθεια».

Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στο δήμο Αθήνας
Υποψήφιος δήμαρχος: Νίκος Σοφιανός, δημοτικός σύμβουλος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Στέλιος Λάμπρου, δημοτικός σύμβουλος, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και του ΔΣ του 9,84
Στάθης Δρογώσης, τραγουδοποιός, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος από το 2015, που είχε εκλεγεί με την “Ανοιχτή Πόλη” (παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων), μέλος του ΔΣ του ΟΠΑΝΔΑ
Γιώργος Παλιούρας, υποστράτηγος ε/α της ΕΛ.ΑΣ.
Από το εργατικό κίνημα:
Δημήτρης Αλεξόπουλος, πρόεδρος Σωματείου Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας
Μανώλης Δανδουλάκης, πρώην Δημοτικός Σύμβουλος, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Κτιριακών Υποδομών (πρώην ΟΣΚ).
Τατιάνα Ευαγγελοπούλου, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου “Ευαγγελισμός”
Όλγα Κολιούση, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων WIND
Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής
Βούλα Παναγή, λογίστρια, μέλος του Γραφείου της Τ. Ε. Α’ Αθήνας του ΚΚΕ
Πανουτσάκου Βέτα, μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, πρόεδρος της ΟΣΥΑΠΕ (Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας)
Κοσμόπουλος Ηλίας, μέλος Κεντρικής Διοίκησης Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
Σκουρτόπουλος Σταύρος, πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Αθήνας, μέλος ΔΣ του ΣΦΕΑ ‘67-’74.
Από το χώρο του Πολιτισμού
Ζωή Βαλάση, συγγραφέας, πρώην δημοτικός σύμβουλος – κριτικός, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόνης
Νίκος Καραγιώργης, ηθοποιός, μέλος ΔΣ ΣΕΗ, από το Κουκάκι
Τζένη Κόλλια, ηθοποιός, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων, από την Κυψέλη,
Νεκτάριος Σαμαρτζής, μέλος ΔΣ ΠΟΘΑ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος), πρόεδρος σωματείου εργαζομένων ΕΛΣ (Εθνικής Λυρικής Σκηνής)
Χρήστος Σπυριδάκης, βιολιστής, υποψήφιος Διδάκτωρ πολιτικής ιστορίας, εργαζόμενος στον επισιτισμό στο ιστορικό κέντρο
Δημήτρης Τζουμάκης, ηθοποιός
Εύα Φάμπα, σολίστ της κιθάρας
Από το χώρο της Παιδείας
Γιώργος Βιτζηλαίος, εκπαιδευτικός από τη Λαμπρινή
Δημήτρης Κοιλάκος, μεταδιδακτορικός ερευνητής του Πανεπιστημίου της Σόφιας, Μέλος Τμ. Παιδείας – Έρευνας της ΚΕ του ΚΚΕ
Αφροδίτη Κτενά, ηλεκτρολόγος μηχανικός, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Από τη νεολαία:
Ανδρέας Πούλος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Σπουδαστών ΣΤΕΦ Πειραιά, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
Αιμιλιάνο Τσάνε, ιδιωτικός υπάλληλος, στέλεχος της ΚΝΕ
Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου, πρόεδρος Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού ΕΚΠΑ
Από το χώρο των επιστημόνων:
Δήμητρα Διαμαντοπούλου, οδοντίατρος, διατηρεί ιατρείο στα Αν. Πατήσια
Γιώργος Δόνας, παθολόγος, διατηρεί ιατρείο στα Σεπόλια
Χαρά Μαρούλη, δικηγόρος, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γονέων, από τα Εξάρχεια
Ματζουράτος Δημήτρης, καρδιολόγος, πρώην διευθυντής καρδιολογικής κλινικής στο Νοσοκομείο Πατησίων
Τόνια Μουντάκη, καρδιολόγος, μέλος του συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ
Κατερίνα Γεράκη, δικηγόρος
Τόνια Κατσάνου, ψυχολόγος, Σύλλογος Γυναικών Αμπελοκήπων
Από τις γειτονιές της Αθήνας:
Νίκος Ματζούτσος, συνταξιούχος οικοδόμος, πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης 2ου Διαμερίσματος Αθήνας, από τη Γούβα
Παπαλουκάς Κώστας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, πρώην μέλος του Συμβουλίου Παγκρατίου του ΣΥΡΙΖΑ
Χαρισιάδου Βίκυ, εργαζόμενη στο Υπουργείο Οικονομικών
Ξαγοράρης Γιώργος, δικαστικός επιμελητής, από τα Πετράλωνα
Μπενάτου Αλέκα, πρόεδρος πολιτιστικού Συλλόγου “Αναγέννηση” Σεπολίων, μέλος του ΔΣ του ΔΒΑ (Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας)
Από το χώρο του Αθλητισμού:
Παρασκευή (Βίκυ) Μανιάτη, καθηγήτρια φυσικής αγωγής & προπονήτρια Στίβου στον Πανελλήνιο ΓΣ.
Ελπίδα Νασιοπούλου, πανελλήνια πρωταθλήτρια Μάι Τάι, μαθηματικός, μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών “Βύρωνας”, μεταπτυχιακό στη διδακτική των Μαθηματικών στο ΕΚΠΑ
Γεωργία Αγιλέρα, πανελλήνια πρωταθλήτρια στα 400 μ., προπονήτρια στίβου, μεταπτυχιακό στην προπονητική κλασικού αθλητισμού


Υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Κεντρικού Τομέα Περιφέρειας Αττικής:
1. Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός
2. Ελένη Ζαφειρίου, δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής
3. Γιάννης Αναγνώστου, πρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας
4. Δημήτρης Αντωνιάδης, πρόεδρος ΣΕΗ (Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών)
5. Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας
6. Νίκος Παπακωνσταντίνου, γιατρός στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν
7. Κατερίνα Ροδοπούλου, μέλος ΔΣ της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας
8. Γιώργος Σαμαρτζής, αναπληρωτής ΓΓ του Σωματείου εργαζομένων στην ΕΛΣ
9. Χριστίνα Σκαλούμπακα, πρόεδρος Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας
10. Βασίλης Σταμούλης, πρόεδρος Ομοσπονδίας Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος
11. Χάρης Χουρδάκης, επικεφαλής της γραμματείας της Συντονιστικής επιτροπής Αγώνα αναπήρων
12. Χρήστος Ματαράγκας, πρόεδρος στο Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια & μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας
13. Εύα Μελά, ζωγράφος - χαράκτρια, πρόεδρος του ΕΕΤΕ (Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας)
14. Κώστας Αντωνόπουλος, προπονητής στον Πανελλήνιο Γ.Σ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *