Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για να ανάψει η φλόγα της λαϊκής διεκδίκησης



Σε μεγάλη συγκέντρωση στο Ίλιον, όπου παρουσιάστηκε ο υποψήφιος δήμαρχος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκος Σταματόπουλος, μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στις πυκνές και επικίνδυνες εξελίξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αναλύοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και τονίζοντας ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι παράγοντας ειρήνης αλλά δολοφονικός οργανισμός. Όπως είπε, «αναπτύσσουμε μια μεγάλη καμπάνια ενημέρωσης με κεντρικά συνθήματα: ΟΧΙ στη Συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. ΟΧΙ σε ΗΠΑ - ΝΑΤΟ. ΟΧΙ στον επικίνδυνο αλυτρωτισμό και τον αντιδραστικό εθνικισμό. ΝΑΙ στην ειρήνη και φιλία των λαών». Σχολιάζοντας τις μετακινήσεις ανάμεσα στα αστικά κόμματα που γίνονται με μεγάλη ευκολία το τελευταίο διάστημα ,σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «το μόνο κόμμα που ο κόσμος το ψήφισε και είναι εκεί αταλάντευτο είναι το ΚΚΕ, όλα τα άλλα είναι "ρούχα μαζί που πλύθηκαν και έχουνε γίνει ροζ..."».

Στη συνέχεια στάθηκε στις εξελίξεις στην Περιφέρεια Αττικής, λέγοντας ότι εκεί τα «παζάρια» και οι «μεταγραφές» είχαν ξεκινήσει νωρίτερα: «Και εδώ είχαμε τη διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ που φυσικά βγήκε με σύνθημα ότι θα ακυρώσει το μνημόνιο στην Αττική και πέρα από την κοινή ψήφιση του προϋπολογισμού με τον Σγουρό, από τις πρώτες ενέργειες μόλις βγήκε και ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση ήταν να δεσμεύσει τα αποθεματικά της Περιφέρειας και να τα δώσει στην Τράπεζα της Ελλάδος για να πληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ στο ακέραιο και στην ώρα τους. Στηρίχθηκε από τους ΑΝΕΛ και τη ΛΑΕ μετά το 2015, από τα κεντρικά στελέχη της που ακόμα κρατούν θέση αντιπεριφερειάρχη και διάφορους άλλους "παράγοντες" που όπου βρουν φως μπαίνουν. Να θυμίσουμε ότι και η Δούρου ψηφίστηκε με τη λογική του μικρότερου κακού...».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε αναλυτικά στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Δυτικής Αθήνας, όπως η έλλειψη έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης, αφού αυτά δεν εξυπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και γι’ αυτό δεν εντάσσονται στους προϋπολογισμούς κυβέρνησης και Περιφέρειας, ούτε στις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ. Επίσης αναφέρθηκε στο Πάρκο Τρίτση, λέγοντας ότι αποτελεί «μοναδική ανάσα που έχουμε και αν δεν υπήρχε η ΚΝΕ και το Κόμμα, θα το είχαν κόψει ήδη σε κομμάτια και θα το είχαν πουλήσει...».

Για το μεγάλο πρόβλημα των κατοίκων, την υγειονομική βόμβα της χωματερής στη Φυλή, ανέδειξε τους αγώνες που έχουν δώσει οι κομμουνιστές για το άμεσο και οριστικό κλείσιμό της, για φιλολαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων, σε αντιδιαστολή με την πολιτική της περιφερειακής αρχής που από τη μία επεκτείνει τη λειτουργία της με νέο «κύτταρο», παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της και από την άλλη ετοιμάζεται να λειτουργήσει και τη δομή στο Γραμματικό, από φόβο μήπως η Φυλή «σκάσει» από τα σκουπίδια. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του κάλεσε σε λαϊκή αντεπίθεση, με το «το ΚΚΕ, με το κόκκινο γαρίφαλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμο και Περιφέρεια».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *