Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Περιοδεία κλιμακίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Κινέττα

Στην Κινέττα περιοδεύει αυτή την ώρα κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αποτελούμενο από τον Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο Περιφερειάρχη Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Αντώνη Χοροζάνη, υποψήφιο δήμαρχο Μεγάρων.

Η περιοδεία ξεκίνησε από καφενείο της περιοχής όπου ήταν συγκεντρωμένοι κάτοικοι, οι οποίοι έζησαν μία ακόμα καταστροφή με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το καλοκαίρι, λίγους μήνες μετά τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβρη. Αναφερόμενος στο θέμα ο Γιάννης Πρωτούλης επισήμανε πως και αυτή η καταστροφική πυρκαγιά ανέδειξε για άλλη μία φορά την εικόνα εγκατάλειψης και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα της πόλης, με ευθύνη των σημερινών αλλά και προηγούμενων κυβερνώντων όπως και των περιφερειακών και Δημοτικών Αρχών.

Η έλλειψη έργων υποδομής, έργων αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, τεχνικών μέσων, σχολείων και υποδομών υγείας σηματοδοτούν την ασκούμενη πολιτική που δεν έχει στο επίκεντρό της την κάλυψη των λαϊκών αναγκών αλλά την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε πως ο οικισμός της Κινέττας δεν έχει κέντρο υγείας που να λειτουργεί σε 24ωρη βάση, παρότι -κυρίως το καλοκαίρι- συγκεντρώνει χιλιάδες κόσμου.

Ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε επίσης στην άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της τοπικής διοίκησης για τους εργαζόμενους, με πιο τρανό και αποδεικτικό παράδειγμα τους 60 νεκρούς που μετρά η εργατική τάξη σε εργατικά ατυχήματα στους ΟΤΑ, σε διάφορους δήμους, ως αποτέλεσμα της πολιτικής εντατικοποίησης της δουλειάς, της έλλειψης μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, χρειάζεται από πλευράς εργαζομένων και λαϊκών στρωμάτων, η ανάπτυξη ενός ισχυρού κινήματος που θα διεκδικεί την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, σημείωσε ο Γιάννης Πρωτούλης και κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ και των υποψηφίων του σε όλη τη χώρα.

Από την πλευρά του ο Αντώνης Χοροζάνης επισήμανε την ανάγκη της οργάνωσης της πάλης και του αγώνα μέσα από επιτροπές και σωματεία για τη διεκδίκηση των προβλημάτων που προέκυψαν μετά την πυρκαγιά, και ακόμα δεν έχουν επιλυθεί, όπως η καταβολή των αποζημιώσεων για οικοσυσκευές κ.α. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε συζήτηση με τους παραβρισκόμενους.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Συλλόγων Οικιστών Κινέτας όπου συζητήθηκαν τα οξυμένα προβλήματα της περιοχής.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *