Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ - ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ: Πολιτικά τα κίνητρα της ΕΡΤ πίσω από την «εξαφάνιση» της είδησης για τους υποψηφίους στον Δήμο Αθήνας



Πολιτικά είναι τα κίνητρα, για την απουσία από το χτεσινό βραδινό δελτίο της ΕΡΤ, της εκδήλωσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τους υποψήφιους σε Δήμο Αθήνας και Περιφέρειας Αττικής, σύμφωνα με κοινή δήλωση του Γιάννη Πρωτούλη και Νίκου Σοφιανού.  Οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια Αττικής και Δήμο Αθηναίων, αντίστοιχα, τονίζουν πως η εκδήλωση καλύφθηκε από το κρατικό κανάλι αλλά ποτέ δεν παρουσιάστηκε στο βραδινό δελτίο, ενώ όπως μεταδόθηκε σήμερα ήταν για «ξεκάρφωμα». Έτσι, «είναι προφανές ότι αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα επιτελεία της είναι η συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τα ψηφοδέλτια που στηρίζει σε Δήμους και Περιφέρειες, την οποία δεν μπορεί ούτε να κρύψει ούτε να ανακόψει».
 
Το πλήρες κείμενο της κοινής δήλωσης έχει ως εξής:

«Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι η χτεσινή κεντρική εκδήλωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια Αττικής και στο Δήμο της Αθήνας, απουσίαζε από το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, παρά το γεγονός ότι αυτή καλύφθηκε από συνεργείο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης. Στην εκδήλωση, εκτός από εμάς τους δύο, επικεφαλής των ψηφοδελτίων που στηρίζει το ΚΚΕ, παρουσιάστηκαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι για τον Δήμο της Αθήνας και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, ενώ μίλησαν και υποψήφιοι που προέρχονται και από άλλους πολιτικούς χώρους και τώρα συμπορεύονται με το ΚΚΕ. Δεν υπάρχει, συνεπώς, καμία αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη επιλογή της ΕΡΤ έχει πολιτικά κίνητρα.

Αυτό επιβεβαιώνεται κι από το γεγονός ότι η είδηση, που μεταδόθηκε στο σημερινό δελτίο των 12, με βασικές υποψηφιότητες του ΚΚΕ σε Περιφέρειες και Δήμους που έχουν ανακοινωθεί εδώ και καιρό, χωρίς πλάνα και ρεπορτάζ από την εκδήλωση, ήταν εκτός τόπου και χρόνου και έγινε απλώς για “ξεκάρφωμα”. Είναι προφανές ότι αυτό που ενοχλεί την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τα επιτελεία της, είναι η συμπόρευση με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και τα ψηφοδέλτια που στηρίζει σε Δήμους και Περιφέρειες, την οποία δεν μπορεί ούτε να κρύψει ούτε να ανακόψει».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *