Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019

ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: Δύναμη στο ΚΚΕ, για να έχει ο λαός στήριγμα την επόμενη μέρα!


Τα τεράστια λαϊκά προβλήματα που μαστίζουν τους κατοίκους της Φυλής βρέθηκαν στο επίκεντρο της μαζικής συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στις 27/1, για την παρουσίαση του υποψήφιου δημάρχου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Νίκου Ζαπάντη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δημήτρης Τσιουμπρής, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ το «παρών» έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βασίλης Τοπαλλιανίδης.

Δηλώσεις στήριξης στο ΚΚΕ έκαναν παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση ο Θοδωρής Παναγιωτόπουλος, συνδικαλιστής στα τρόλεϊ, ο Γρηγόρης Γιακουμάτος, μέλος ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων «Vodafone 360 Connect» και ο Γιώργος Τασιόπουλος, δάσκαλος στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Ανω Λιοσίων.

Κι όμως είναι ακόμα εδώ...

Στους συγκεντρωμένους μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, που στάθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στο «συμβολισμό» των ημερών, αφού συμπληρώνονται 4 χρόνια από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση. Θύμισε το προεκλογικό «Η ελπίδα έρχεται. 25 ψηφίζεις 26 φεύγουν», σχολιάζοντας χαρακτηριστικά ότι «κι όμως είναι ακόμα εδώ...».

Τόνισε ότι αυτή την «επέτειο», η κυβέρνηση τη γιόρτασε τελειώνοντας μια ακόμα βρώμικη δουλειά, την υλοποίηση των σχεδιασμών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, με την επαίσχυντη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ. Υπογράμμισε ότι αυτή η συμφωνία, έχει συστατικά της στοιχεία τα σπέρματα του αλυτρωτισμού και του εθνικισμού, «γιατί είναι μια ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία που έχει πάντα μέσα το "διαίρει και βασίλευε"». Σχολίασε τις προσπάθειες της κυβέρνησης να την παρουσιάσουν μέχρι και «αντιιμπεριαλιστική» λέγοντας: «Το ποιοι πρώτοι πρώτοι την χαιρέτισαν φανερώνει και το χαρακτήρα της. Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Στόλτενμπεργκ, η Μερκελ, ο Πομπέο, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, ο πρώην υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ή αλλιώς σκυλί του πολέμου, ο Ερντογάν, ο Ντόναλτ Τουσκ! Όλοι δηλαδή οι αντιιμπεριαλιστές του κόσμου! (!). Φυσικά και οι δήθεν πολέμιοι της συμφωνίας από εθνικιστική σκοπιά όπως η ΝΔ, η Χρυσή Αυγή με το ανιστόρητο "η Μακεδονία είναι μία και ελληνική", για το ΝΑΤΟ και το ρόλο των ΗΠΑ δεν βρήκαν να πουν ούτε μία κουβέντα αποδεικνύοντας ότι μόνη διαφωνία ουσιαστική είναι η διαφωνία που συνδέεται με την εναντίωση στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ, στις βάσεις στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους».

Συνεχίζοντας την αναφορά του στα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, κάλεσε τους εργαζόμενους να μελετήσουν την πείρα τους, όπως το ότι η «κρίση δεν ήταν προϊόν των μνημονίων και ο διαχωρισμός μνημονιακοί αντιμνημονιακοί ήταν παραπλανητικός...».

Τεράστια η υποκρισία της περιφερειακής αρχής

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα των κατοίκων της Φυλής, που ζουν από πρώτο χέρι την υποβάθμιση: Από τη χωματερή της Φυλής, μέχρι τις ελλείψεις στην Υγεία και την Πρόνοια, την περιθωριοποίηση, τις ελλείψεις σε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης.

Αναφερόμενος ειδικά στη χωματερή της Φυλής ανέδειξε την υποκρισία της περιφερειακής αρχής του ΣΥΡΙΖΑ, που εκλέχτηκε με το σύνθημα του οριστικού της κλεισίματος, που ορκίστηκε μάλιστα συμβολικά στα Άνω Λιόσια γι' αυτό το λόγο. Ανέδειξε ότι σήμερα, 5 χρόνια μετά, η χωματερή όχι μόνο δεν κλείνει αλλά επεκτείνεται, αφού ξεκινά τη λειτουργία του ένα ακόμα «κύτταρο». Στάθηκε στην υποκρισία της διοίκησης Δούρου, που 5 χρόνια μετά, και ενώ έχει κάνει τα αντίθετα από όσα υποσχέθηκε, επανέρχεται στους κατοίκους που υποφέρουν από τη συνεχή παρουσία της υγειονομικής αυτής βόμβας για να τους ξαναϋποσχεθεί τα ίδια. Μάλιστα, ενώ επεκτείνεται η χωματερή της Φυλής, μοιράζει νέες ανέξοδες υποσχέσεις για «κλεισιμό της», αξιοποιώντας το γεγονός ότι ανοίγει νέα «δομή» στο Γραμματικό. Υπογράμμισε ότι η μεγαλύτερη αθλιότητα είναι η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής, να ρίξει το φταίξιμο στους κατοίκους του Γραμματικού για τη συνέχιση της λειτουργίας της χωματερής στη Φυλή.

Ο Γ. Πρωτούλης δήλωσε ξανά ότι απέναντι στον εγκληματικό για την υγεία του λαού της περιοχής σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, το ΚΚΕ συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα, σταθερά και με συνέπεια τις διεκδικήσεις του μαζικού κινήματος και των φορέων του Θριάσιου, της Δυτ. Αθήνας και όλης της Δυτ. Αττικής, που απαιτούν το άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής. Παρουσίασε το περιεχόμενο της διεκδίκησης φιλολαϊκής διαχείρισης των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι ανάπτυξη των κερδών και ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν συμβαδίζουν. Όπως είπε «η ελπίδα είναι εδώ, ο δρόμος είναι εδώ. Χώρος και χρόνος για αναμονή, για αυταπάτες, για μεσσίες δεν υπάρχει. Με τη λογική ότι "αυτά που λέτε δεν γίνονται", να δούμε κάτι "εφικτό" μέσα στα τείχη της ΕΕ και τους νόμους των κυβερνήσεων, φτάσαμε να έχουμε για 50 χρόνια το αίσχος της Χωματερής της Φυλής. Δίνουμε δύναμη στη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμο και περιφέρεια, κάνουμε πιο δυνατό το ΚΚΕ, να έχουμε γερή δύναμη υπεράσπισης της ζωής μας, γερή δύναμη να στηρίξει τον αγώνα μας».

Οι κομμουνιστές πάντα στην πρώτη γραμμή

Ο Νίκος Ζαπάντης μιλώντας στους συγκεντρωμένους, κάλεσε σε «ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, σε δήμο και περιφέρεια, για να εκλεγούν πιο πολλοί αγωνιστές υποψήφιοι στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο, για να αφαιρούνται αντίπαλοι απ’ το λαό και να προστίθενται σύμμαχοι στο δίκαιο αγώνα του».

Αναφερόμενος στη δράση των κομμουνιστών μέσα κι έξω από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ανέδειξε ότι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή για το οριστικό κλείσιμο και την απομάκρυνση της χωματερής, ότι «χτυπηθήκαμε και ματώσαμε από την κρατική καταστολή και τα ΜΑΤ για να φύγει η χωματερή, για να σταματήσει να έρχεται η λυματολάσπη της Ψυτάλλειας. Δεν παζαρέψαμε ούτε μια στιγμή την υγεία του λαού για οικονομικά ανταλλάγματα.

Μίλησε για την εγκληματική δράση των κυκλωμάτων στην περιοχή λέγοντας ότι οι εκλεγμένοι κομμουνιστές στα Διοικητικά Συμβούλια των εργατικών σωματείων, των φορέων και των συλλόγων της περιοχής πάλεψαν ενάντια στα πραγματικά αίτια που γεννούν και θρέφουν αυτό το φαινόμενο. «Αναδείξαμε, ότι αν δεν ξεμπερδέψουμε με τα τεράστια επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τα εγκληματικά κυκλώματα που θησαυρίζουν από το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων, ότι αν δεν αντιμετωπιστεί συνολικά η υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, αν δεν αντιμετωπιστούν τα οξυμένα κοινωνικά προβλήματα κι η γκετοποίηση ολόκληρων περιοχών και κοινωνικών ομάδων, το πρόβλημα θα έρχεται και θα επανέρχεται όσες αστυνομικές εκκαθαρίσεις κι αν γίνουν».

Συνεχίζοντας παρουσίασε την αντίστοιχη δράση των κομμουνιστών γύρω από το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης σχολικών κτιρίων, τη διεκδίκηση ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, για τη στελέχωση του ΙΚΑ Άνω Λιοσίων με γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, ενάντια στις διακοπές ρεύματος στα εργατικά - λαϊκά νοικοκυριά. Τόνισε ότι αυτή η πρωτοπόρα δράση «αναγνωρίζεται από φίλους και εχθρούς, γιατί δεν κουραστήκαμε να είμαστε παρόντες και σε θέση μάχης για κάθε πρόβλημα που υπάρχει, ήμασταν και είμαστε εκεί για να ικανοποιηθούν όλες οι σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον ΧΥΤΑ Φυλής υπογράμμισε ότι αυτή η ωρολογιακή βόμβα μένει ανοιχτή για 54 συνεχή χρόνια. «Δεν επιτρέπουν την ανακύκλωση των απορριμμάτων στην πηγή, ενώ καρπώνονται τρελά λεφτά από τη διαχείριση των "χρυσοφόρων σκουπιδιών". Και από την άλλη, ο περιφερειακός σχεδιασμός που κάθε κυβέρνηση έφτιαχνε όλα αυτά τα χρόνια, έπαιρνε ως βασικό κριτήριο το πού εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις να φτιάξουν μονάδες διαχείρισης απορριμμάτων, ώστε να έχουν το μικρότερο κόστος αλλά και το μεγαλύτερο κέρδος. Τελικά αν το καλοσκεφτείς ακόμα κι απ’ τα απόβλητα της εργατικής λαϊκής οικογένειας τα επιχειρηματικά συμφέροντα θησαυρίζουν, ενώ αυτό που μένει για το λαό είναι μπόχα, βρώμα και καρκίνος.

Αλλά μήπως αυτά τα συμφέροντα που λυμαίνονται το χώρο του ΧΥΤΑ εδώ και χρόνια, δεν είναι τα ίδια με αυτά που έπεσαν σαν τα κοράκια πάνω στη ρημαγμένη πόλη μετά το σεισμό του ’99; Δεν είναι τα ίδια επιχειρηματικά συμφέροντα που έφτιαξαν ένα μικρό μέρος της υποτιθέμενης ανάπλασης του κέντρου, πήραν τα «χοντρά» λεφτά κι άφησαν τους ιδιοκτήτες να συνεχίσουν μόνοι τους την αποπεράτωση των σπιτιών τους, αναγκασμένοι να χρεωθούν όλοι απ’ τις τράπεζες μεγάλα ποσά που έγιναν θηλιά στο λαιμό τους για πολλά -πολλά χρόνια;».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, είπε ο Ν.Ζαπάντης: «Ζούμε σε μια λαϊκή περιοχή, σε μια περιοχή με πάρα πολλά και μεγάλα προβλήματα που διαιωνίζονται, που δεν λύνονται, όχι γιατί έτσι το ’χει η "κακιά μας η μοίρα", αλλά γιατί τα τελευταία 30 χρόνια περίπου όσοι δήμαρχοι εκλέχτηκαν σ’ αυτόν εδώ τον τόπο, ήταν δήμαρχοι που διαχειρίστηκαν και ενίσχυσαν την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, δούλεψαν για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, έκαναν πράξη στο δήμο όλες τις αντεργατικές κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Προώθησαν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, καθιέρωσαν πρώτοι τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις στους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση, με συμβασιούχους, stage, συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Πρωταγωνίστησαν στη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος, επέκτειναν την ανταποδοτικότητα σε κάθε υπηρεσία του δήμου, έβαλαν τροφεία στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Γι' αυτό χρειαζόμαστε, αγωνιστικές δημοτικές και περιφερειακές αρχές, που να στηρίζουν και να στηρίζονται σε εργάτες και εργάτριες, υπαλλήλους και νεολαίους, γυναίκες και απόμαχους της δουλειάς, ανέργους και σπουδαστές, κάθε έναν που θέλει να σηκώσει κεφάλι, ν’ αντισταθεί, να παλέψει για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών όλου του λαού.

Χρειάζεται ο λαός και η νεολαία να περάσουν στην αντεπίθεση. Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, όλους τους οπαδούς και φίλους, κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο με προβληματισμό, κριτική σκέψη και διάθεση, κάθε έντιμο συναγωνιστή, να μπει γερά στη μάχη για την ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Φυλής και στην Περιφέρεια Αττικής και την ισχυροποίηση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές.

Να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού για να έχουν στήριγμα την επόμενη μέρα, για να δυναμώσει η πάλη για τα μεγάλα εργατικά - λαϊκά προβλήματα, για να πάρουν απάντηση κυβέρνηση, Περιφερειακή και δημοτική αρχή»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *