Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ ΣΤΟ «KONTRA»: Συγκεκριμένα αιτήματα από τους γιατρούς για την ενίσχυση των νοσοκομείων - Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές

Τα συγκεκριμένα αιτήματα που διεκδικούν οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, για να δοθεί η μάχη της πανδημίας του κορονοϊού ανέπτυξε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας 23 Μάρτη στο κανάλι «Kontra», επισημαίνοντας ότι οι υγειονομικοί εδώ και χρόνια απαιτούσαν από όλες τις κυβερνήσεις την ενίσχυση του δημόσιου τομέα υγείας.

Όσον αφορά τις προσλήψεις, υπογράμμισε ότι χρειάζονται περισσότερες καθώς οι 2.000 που ανακοινώθηκαν πρόσφατα από την κυβέρνηση – και είχαν εξαγγελθεί και από την προηγούμενη - είναι λίγες και προχωρούν με βραδείς ρυθμούς. Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα κενά στα νοσοκομεία ήταν 30.000 προ υγειονομικής κρίσης.

Όσον αφορά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, επισήμανε ότι πρέπει να αυξηθούν, στις 675 των δημόσιων νοσοκομείων που υπάρχουν σήμερα, να επιταχθούν οι 350 του ιδιωτικού τομέα, για να φτάσουμε τις 1.100, αλλά και να φτιαχτούν νέες την ώρα, που οι ανάγκες επίσης πριν την πανδημία απαιτούσαν 3.500 ΜΕΘ.

Ο Ηλίας Σιώρας πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας και τα εργαστήρια καθώς μόνο τα 4 κρατικά ιδρύματα που κάνουν το τεστ του κορονοϊού δεν επαρκούν ενώ παρατηρείται κερδοσκοπία σε ιδιωτικά κέντρα.

Ζήτησε ακόμα τις προσλήψεις επιστημονικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *