Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΑΘΩΝΑ: Με νέα μαζική κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αντέδρασαν στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς για τις χωματερές

Νέα μαζική κινητοποίηση πραγματοποίησαν το απόγευμα της Τετάρτης, οι Συντονιστικές Επιτροπές Δυτικής Αττικής, Δυτικής Αθήνας και Μαραθώνα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς για επέκταση της χωματερής της Φυλής και στο νέο έγκλημα της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής. Με συνθήματα όπως «εδώ, εδώ μ' αγώνα μαζικό, γιατί εμείς δεν ζούμε με το σκουπιδαριό» και «Πατούλη, Δούρου και Παππού, είστε οι βασιλιάδες του σκουπιδαριού» τα μέλη των σωματείων και των φορέων της περιοχής διατράνωσαν πως τα αντιλαϊκά σχέδια για τις χωματερές «θα μείνουν στα χαρτιά», διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά τους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Σημειώνεται πως αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στη σημερινή συνεδρίαση σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, είχε καταθέσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Παρέμβαση για το θέμα έκανε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γιάννης Πρωτούλης επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής και μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κάτω από την πίεση του κόσμου που παραβρέθηκε δυναμικά στη συνεδρίαση, η διοίκηση της περιφέρειας δεσμεύτηκε να φέρει προς συζήτηση το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων στις 18 Μάρτη με τους συγκεντρωμένους να ανανεώνουν το αγωνιστικό τους ραντεβού για τη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπου θα ξαναδώσουν μαχητικό «παρών».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *