Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

ΗΛΙΑΣ ΣΙΩΡΑΣ: Εν μέσω κορονοϊού δεν πρέπει να φύγει ούτε ένας εργαζόμενος από τον «Ευαγγελισμό»

«Εν μέσω κορονοϊού δεν πρέπει να φύγει ούτε ένας από το νοσοκομείο, αντίθετα να έρθει σωρηδόν κόσμος», τόνισε ο Ηλίας Σιώρας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό», αναφερόμενος στις συμβάσεις εργασίας που λήγουν τον Απρίλη.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή «Ελληνοφρένεια» με τον δημοσιογράφο Θύμιο Καλαμούκη ανέφερε πως στο νοσοκομείο έγινε «μια ευρεία σύσκεψη με τις καθαρίστριες του "Ευαγγελισμού" οι οποίες εκτός από τα μέτρα προστασίας που δεν έχουν και το καταγγέλλουν, έχουνε και ζητήματα ανανέωσης σύμβασης που κάποιοι αρχές Απρίλη απολύονται γιατί λήγει η σύμβαση».

Τόνισε ότι «η διαμαρτυρία γίνεται πρώτον για τα μέτρα προστασίας, γιατί εμείς θα την πληρώσουμε πρώτοι, δεύτερον, για το προσωπικό και τρίτον για τον αυταρχισμό, για τις απολύσεις που έρχονται». Πρόσθεσε πως «τόσα χρόνια υπό κανονικές συνθήκες, μη πανδημίας, ζητούσαμε 6.500 γιατρούς και 20.000 λοιπό προσωπικό, τώρα η υπόσχεση για 2.000 με 2.500 γιατρούς και νοσηλευτές είναι σταγόνα στον ωκεανό».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *