Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΟΕΝΓΕ: Με κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας διεκδίκησαν εκ νέου άμεσα μέτρα αντιμετώπισης και προστασίας από τον κορονοϊό. Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΣΙΩΡΑ.

Με κινητοποίηση «ειδικού σκοπού και τύπου» όπως τη χαρακτήρισαν οι νοσοκομειακοί γιατροί, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Υγείας, απαίτησαν μια σειρά άμεσα μέτρα αντιμετώπισης του κορονοϊού.

Με πανό και συνθήματα απαίτησαν μεταξύ άλλων, άμεσα «όπλα» στον «πόλεμο» με τον «αόρατο εχθρό». Συγκεκριμένα απαίτησαν άμεσο εφοδιασμό του υγειονομικού προσωπικού με τα αναγκαία ατομικά μέσα προστασίας, να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και τραυματιοφορέων, με προτεραιότητα τη στελέχωση των τμημάτων πρώτης γραμμής. Απαίτησαν επίσης η κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στο άνοιγμα όλων των κλινών ΜΕΘ αλλά και να προχωρήσει στην επίταξη των υποδομών του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Κατήγγειλαν επίσης ότι ενώ έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας εδώ και 15 μέρες εντούτοις και σήμερα ο υπουργός αρνήθηκε να συναντήσει την αντιπροσωπεία τους, επικαλούμενος τον...κορονοϊό!!!.

Τέλος, στη διάρκεια της κινητοποίησης 20 γιατροί παρεταγμένοι πίσω από τα πανό και με υψωμένες τις γροθιές έστειλαν συμβολικά το μήνυμα αντίστασης στο μέτρο της απαγόρευσης των δημοσίων συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, εκφράζοντας την αισιοδοξία τους για την έκβαση του αγώνα τους.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *