Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Τα σοβαρά ζητήματα μπορεί και πρέπει να περιμένουν και όχι να παρθούν αποφάσεις χωρίς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Να μην τολμήσει να πάρει αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα που αφορούν το λαό της Αττικής με τρόπους που ορίζονται από την ΠΝΠ της κυβέρνησης («Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορονοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»), όπως «δια περιφοράς» ή «τηλεδιάσκεψης» ή συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου «κεκλεισμένων των θυρών», δηλαδή χωρίς παρουσία των άμεσα ενδιαφερόμενων, καλεί την περιφερειακή αρχή με επιστολή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής. Τονίζοντας ότι «αυτήν την χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού», αλλά  αυτά τα σοβαρά θέματα, όπως η  Διαχείριση των Απορριμμάτων, η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων  για τον ΟΛΠ κ.λπ. «μπορούν και πρέπει να περιμένουν», ώστε «να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία των περιφερειακών συμβούλων».

Αναλυτικά η επιστολή που απέστειλαν προς τον πρόεδρο του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφέρει τα εξής:

«Οι περιφερειακοί σύμβουλοι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Αττικής, με αφορμή την εκδοθείσα ΠΝΠ (ΦΕΚ Α' 55/2020) που καθορίζει τη δυνατότητα λήψης αποφάσεων των συλλογικών οργάνων αυτή την περίοδο και σε απάντηση του ηλεκτρονικού μηνύματος του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου, καλούμε την περιφερειακή αρχή να μην τολμήσει να πάρει αποφάσεις με τέτοιους τρόπους για τόσο σοβαρά ζητήματα για το λαό της Αττικής, όπως είναι αυτά που αφορούν τη Διαχείριση των Απορριμμάτων, τη ΜΠΕ για τον ΟΛΠ κ.λπ.

Δηλώνουμε ότι τέτοια σοβαρά θέματα μπορούν και πρέπει να περιμένουν, ώστε να συζητηθούν σε συνεδριάσεις ανοιχτές για όλους τους ενδιαφερόμενους και με τη δια ζώσης παρουσία των περιφερειακών συμβούλων.

Αυτή την χρονική περίοδο προέχει η υγεία του λαού και τίποτα άλλο και εκεί πρέπει να επικεντρωθεί όλη η προσπάθεια της περιφερειακής αρχής».

Την επιστολή υπογράφουν οι Αυγερινού Αφροδίτη, Βαλαβάνη Στέλλα, Μπενετάτος Στέλιος, Παναγιώτου Κωστής, Πρωτούλης Γιάννης, Σιώρας Ηλίας, Τημπλαλέξης Γρηγόρης και Χρονοπούλου Νίκη.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΠΝΠ της κυβέρνησης, στο  Άρθρο 10 «Κατεπείγουσες διατάξεις για τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών κατά τη διάρκεια της λήψης μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19» αναφέρει: «Κατά το διάστημα λήψης των μέτρων αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, η λήψη των αποφάσεων των πάσης φύσεως συλλογικών οργάνων των ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και των διοικητικών συμβουλίων των εποπτευόμενων νομικών τους προσώπων μπορεί να λαμβάνει χώρα είτε διά περιφοράς κατά τις προβλέψεις της παρ. 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου 167 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), είτε διά τηλεδιάσκεψης με κάθε πρόσφορο τηλεπικοινωνιακό μέσο. Στην περίπτωση της δια ζώσης σύγκλησης των συμβουλίων, οι συνεδριάσεις πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *