Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ: Εδώ και τώρα να ανακληθεί η απόφαση για νέο ΧΥΤΑ στη Φυλή

Την άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ και μάλιστα με fast track διαδικασίες για κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στην υπερκορεσμένη περιοχή της Φυλής απαιτούν οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ του φορέα.

Πιο αναλυτικά στη δήλωσή τους αναφέρουν:

«Στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ στις 13 Μάρτη λήφθηκε, εκτός ημερήσιας διάταξης, απόφαση για "Κατασκευή χώρου για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Αττικής". Το έργο θα γίνει με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, χωρίς δημοσίευση προκήρυξης, με εκτιμώμενη αξία σύμβασης το ποσό των 5.335.000 ευρώ. Με απλά λόγια προχωράνε, "αποφασίζοντας και διατάσσοντας", σε νέα χωματερή στη Φυλή με απευθείας ανάθεση, εκτός των ορίων της υπάρχουσας Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) και σε θέση απολύτου προστασίας του Όρους Αιγάλεω, παραβιάζοντας κατάφωρα τη δική τους αντιλαϊκή νομοθεσία, ακόμη και το αντιλαϊκό Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.

Σαν να μην έφταναν οι συνέπειες της επιδημίας του κορονοϊού για την υγεία, την ίδια τη ζωή και τα εργασιακά δικαιώματα του λαού μας, η περιφερειακή αρχή Πατούλη, με τις ευλογίες της κυβέρνησης της ΝΔ και τις πλάτες της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, προχωράει στα μουλωχτά, ως συνήθως, στην κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στην υπερκορεσμένη περιοχή της Φυλής και μάλιστα με fast track διαδικασίες, υποδαυλίζοντας ακόμη περισσότερο την καρκινογόνα εστία της ευρύτερης περιοχής. Έτσι αντιλαμβάνονται την "πράσινη ανάπτυξη"…

Απαιτούμε εδώ και τώρα να ανακληθεί η απαράδεκτη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ. Καλούμε το λαό της περιοχής και συνολικά της Αττικής σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση ενάντια στα εγκληματικά σχέδια κυβέρνησης και Περιφέρειας».

Τη δήλωση υπογράφουν τα μέλη του ΔΣ του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτη Αυγερινού, Στέλιος Μπενετάτος, Βαγγέλης Σίμος και Θοδωρής Σκολαρίκος.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *