Πέμπτη 4 Απριλίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ «REAL FM»: Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τα συνδικάτα τους από τους εργοδότες



Αυτό που διεξάγεται δεν είναι μία μάχη ανάμεσα στο ΚΚΕ και τον κ. Παναγόπουλο, αυτό που γίνεται είναι μία μάχη ανάμεσα σε σωματεία και ομοσπονδίες που θέλουν να απαλλαγούν από την παρουσία των εργοδοτών μέσα στα συνδικάτα τους. Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μιλώντας στο ραδιόφωνο «Real Fm», την Πέμπτη, σχετικά με τις εξελίξεις στο συνέδριο-μαϊμού που επιχείρησε να διεξάγει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στη Ρόδο, μετά την Καλαμάτα.

Υπογράμμισε τις ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ για το γεγονός ότι σήμερα, μετά από μία 10χρονη καπιταλιστική κρίση, τα συνδικάτα είναι απαξιωμένα, ενώ με την τακτική της απομακρύνει τους εργαζόμενους και ειδικά τους νέους από τη συλλογική τους διεκδίκηση για τα δικαιώματά τους. Είναι αυτοί που υπέγραψαν όχι μόνο όλα τα μνημόνια, αλλά και όλους τους μνημονιακούς νόμους που τσάκισαν τη ζωή της εργατικής τάξης, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να υπερασπιστούν τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις από τους εργοδότες, ενώ επώνυμα εδώ και καιρό καταγγέλλουν 62 περιπτώσεις που είναι εργοδότες, που είναι νόθοι αντιπρόσωποι και δεν πρέπει να λάβουν μέρος στο συνέδριο.

Σε ποιο καταστατικό, επισήμανε ο Γ. Πρωτούλης, προβλέπεται να συμμετέχει στα συνδικαλιστικά δρώμενα άνθρωπος που έχει 4 και 5 επιχειρήσεις καθώς και ο γιος του προέδρου της Ένωσης των Ελλήνων εφοπλιστών όντας ο ίδιος ιδιοκτήτης ναυτιλιακής εταιρείας; Αυτή, σημείωσε, είναι και η ποιοτική διαφορά που αναδεικνύεται το τελευταίο διάστημα στο συνδικαλιστικό κίνημα, η παρουσία των ίδιων των εργοδοτών.

Έφερε ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τον κ. Καραγεωργόπουλο που έχει επιχειρήσεις, είναι διευθύνων σύμβουλος επιχειρήσεων, έχει εταιρείες στην Κύπρο και την Ελλάδα καθώς και την περίπτωση του κ. Μαλέα από το Εργατικό Κέντρο Καστοριάς, για τον οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία του συνεδρίου, δείχνουν ότι τον έχουν ψηφίσει ως αντιπρόσωπο περισσότεροι εργαζόμενοι από αυτούς που καταγράφει το σύστημα «Εργάνη» (!).

Έφερε ακόμα ως παράδειγμα την περίπτωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων όπου καταγράφονται 400 διευθυντικά στελέχη και μέτοχοι που απολύουν εργαζόμενους και αξιοποιούνται για να εκβιάζουν τους εργαζόμενους να ψηφίζουν συγκεκριμένους ανθρώπους που ελέγχουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Όλες οι περιπτώσεις, επισήμανε, αναγράφονται στο εξώδικο που απέστειλε η ΔΑΣ στον εισαγγελέα της Ρόδου, στο δήμαρχο, στις δημοτικές παρατάξεις, στο Δικηγορικό Σύλλογο, στα κόμματα, στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στο προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Τέλος, καταδίκασε την προβοκατόρικη στάση της ΓΣΕΕ που επιχειρεί να εμφανίσει τους εκλεγμένους αντιπροσώπους των συνδικάτων ως τραμπούκους ενώ εισέρχονται στο χώρο του συνεδρίου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *