Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Όσο γίνεται περισσότερους αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Όσο γίνεται περισσότερους αγωνιστές της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο και γιατί όχι και πρώτη δύναμη, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, στη συζήτηση με τους υποψήφιους που διοργάνωσε ο «Ιανός».

Η συζήτηση περιελάμβανε πέντε ενότητες: Αρμοδιότητες, Απορρίμματα, Επιχειρηματική Ανάπτυξη, Πολιτική Προστασία και οι Συνεργασίες.

Για τις αρμοδιότητες

Σε ότι αφορά τις αρμοδιότητες ο Γιάννης Πρωτούλης τόνισε πως η Τοπική Διοίκηση προσανατολίζεται σε μεσάζοντα των επιχειρηματικών συμφερόντων εκχωρώντας σε αυτά βασικές κοινωνικές ανάγκες. Αντίθετα μένουν στα αζήτητα έργα και υποδομές που δεν φέρνουν κέρδη και σχετίζονται με την προστασία της ζωής.





Για τα απορρίμματα

Για τα απορρίμματα σημείωσε ότι υπάρχει μια μελετημένη απραξία για να επιβληθεί ο σχεδιασμός των συμπράξεων με ιδιώτες και των εργολάβων, να οδηγηθούμε στην καύση σκουπιδιών με την παραγωγή RDF, όπως συμβαίνει στο Βόλο με την ΑΓΕΤ. Υπογράμμισε ότι θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι: έξω οι ιδιώτες, ενιαίος κρατικός φορέας, δεν είναι μπίζνες η υγεία του λαού.




Για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Για την επιχειρηματική ανάπτυξη ανέφερε ότι η Τοπική Διοίκηση δεν είναι ανώνυμη εταιρεία για να κάνει μπίζνες, πρέπει να επιλύει τα οξυμένα λαϊκά προβλήματα. Πρόσθεσε ότι ανάπτυξη είναι να γίνει νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική που αποτεφρώθηκε το Μάτι, να γίνει ο αντισεισμικός έλεγχος στα σχολεία και αποχετευτικό σύστημα διότι ακόμα και σήμερα περιοχές της Αττικής έχουν βόθρους.

Να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός προστασίας των ανθρώπων για να μην πνιγόμαστε όταν βρέχει και να μην καιγόμαστε στον καύσωνα.


Για την Πολιτική Προστασία

Ειδικά στην ενότητα για την Πολιτική Προστασία ο Γιάννης Πρωτούλης υπογράμμισε τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες για την ανυπαρξία της και για το γεγονός ότι αντιπλημμυρικά έργα και αντιπυρικές υποδομές αντιμετωπίζονται με τη λογική κόστους-οφέλους και δεν είναι επιλέξιμα.

Τόνισε ότι μόνο το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» ξεσήκωσαν το λαό για να διεκδικήσει ολοκληρωμένο σχεδιασμό προστασίας από τα φυσικά φαινόμενα. Αντίθετα κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή διαβεβαίωναν ότι όλα ήταν άριστα λίγες μέρες πριν τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα και την πολύνεκρη πυρκαγιά στο Μάτι.


Για τις συνεργασίες

Για τις συνεργασίες ανέφερε ότι οι παρατάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συνεργάστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και στον πρώτο και στο δεύτερο προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, καθώς συμφωνούν στα βασικά ζητήματα.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» δεν κάνει παζάρια για τη συγκρότηση ψηφοδελτίων και στα δημοτικά συμβούλια και πως αγωνίζεται και διεκδικεί την ικανοποίηση των δικαιωμάτων του λαού.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *