Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Ο λαός μας χρειάζεται περισσότερους εκλεγμένους κομμουνιστές για να ηγηθούν των αγώνων για τα δικαιώματά του

Την επόμενη μέρα των εκλογών, «ο λαός μας θα χρειαστεί περισσότερους αγωνιστές μέσα στα περιφερειακά συμβούλια, μέσα στα δημοτικά συμβούλια, μέσα στην Ευρωβουλή», τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος  του  ΠΓ  της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο οποίος συμμετείχε σε τηλεοπτική αναμέτρηση (debate) με τους υποψήφιους περιφερειάρχες των άλλων συνδυασμών, που διοργάνωσε ο τηλεοπτικός σταθμός «Blue Sky», το βράδυ της Παρασκευής 19 Απρίλη.

Υπογράμμισε πως αυτά τα πέντε χρόνια συνεχίστηκε σε επίπεδο Περιφέρειας, μία σκληρή αντιλαϊκή πολιτική, η οποία εκφράζεται με την υποχρηματοδότηση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, υποδομών και έργων που έχουν να κάνουν με την προστασία της ζωής του λαού μας και των λαϊκών περιουσιών. Αντίθετα, πέντε χρόνια τώρα «δεν υπάρχει ούτε ένας επιχειρηματίας που να πέρασε από το περιφερειακό συμβούλιο και να κακοκαρδίστηκε, όλοι πέρασαν και έφυγαν με πάρα πολλά εκατομμύρια», είπε, αναδεικνύοντας τον προσανατολισμό των έργων, καθώς γίνονται μόνο αυτά που φέρνουν κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ο Γιάννης Πρωτούλης έφερε ως παράδειγμα τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής, ο οποίος ψηφίζεται από κοινού από τις πολιτικές δυνάμεις που ψήφισαν τα μνημόνια. Όπως σημείωσε, το 50% του προϋπολογισμού δόθηκε για αστικές αναπλάσεις, για έργα πράσινης ανάπτυξης, κλπ., ενώ για τα αντιπλημμυρικά έργα υπάρχει μεγάλη υποχρηματοδότηση. Επίσης, την 1η Μάη ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος και «η κατάσταση είναι ίδια και χειρότερη» με πέρσι, που είχαμε την καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι. «Όταν πρόκειται για έργα υποδομών, αυτά τα έργα έχουν γραφειοκρατία, έχουν καθυστερήσεις, έχουν χρονοτριβή, δεν δημοπρατούνται εύκολα, άλλα όταν πρόκειται να δοθούν εκατομμύρια επί εκατομμυρίων για λίγα επιχειρηματικά συμφέροντα, εκεί οι διαδικασίες είναι "fast track"», ανέφερε.

«Πλέον, η συνέχιση αυτής της πολιτικής αφήνει πίσω της πολλά θύματα και δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια σε μια πολιτική που οι εργαζόμενοι καταβάλουν θυσίες χωρίς τέλος», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Πρωτούλης, προσθέτοντας πως οι κομμουνιστές εκλεγμένοι «θα ηγηθούν τέτοιων μεγάλων αγώνων που έχουν να κάνουν με τα δικά μας δικαιώματα, δηλαδή τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *