Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Στις ακτές της Βούλας περιόδευσε ο Γιάννης Πρωτούλης

Στην «Α' Ακτή Βούλας» (πρώην camping) και στην «Ακτή Β' Βούλας», που παραχωρήθηκαν για 14 χρόνια με δημοπρασία (24 Απρίλη) σε επιχειρηματικά σχήματα προς εμπορική αξιοποίηση, βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης 25 Απρίλη ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Κώστα Πασακυριάκο.

Στην «Ακτή Β' Βούλας», οι επιχειρηματίες με «συνεταίρους» δήμο και ΕΤΑΔ, θα μοιράζονται τα κέρδη από το εισιτήριο στην πλαζ και βέβαια τα κέρδη από τις εμπορικές χρήσεις μέσα στην πλαζ. Από τα κέρδη των επιχειρηματιών, ο δήμος θα παίρνει ένα προκαθορισμένο ετήσιο μίσθωμα και θα αποδίδει το 20% στην ΕΤΑΔ.

Στην «Α' Ακτή Βούλας» (camping) μπορεί να μην υπάρχει εισιτήριο εισόδου, αλλά οι εμπορικές χρήσεις και τα όσα θα ζητάνε οι επιχειρηματίες για τη χρήση των εμπορικών χρήσεων, είναι προφανές ότι αντικειμενικά θα λειτουργήσουν ως φρένο για τις εργατικές - λαϊκές οικογένειες όχι μόνο της περιοχής, αλλά όλης της Αττικής.

Ο Γιάννης Πρωτούλης χαρακτήρισε εξοργιστικό το γεγονός ότι δύο σημαντικά φιλέτα παραχωρούνται σε επιχειρηματίες, γεγονός που αποκλείει εργατικές - λαϊκές οικογένειες από την πρόσβαση στην παραλία και πως συνολικά οι σχεδιασμοί για το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού, από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, το ΤΑΙΠΕΔ και τους δήμους που υλοποιούν αυτή την πολιτική, είναι στην κατεύθυνση εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών συμφερόντων.

Σε συζητήσεις με κατοίκους της περιοχής, θύμισε πως αυτό το σχέδιο «αξιοποίησης» προς όφελος των επιχειρηματιών το έχει εγκρίνει η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα το 2016, στις σχετικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου δια στόματος Πέτρου Φιλίππου, είχε αποκαλέσει «καλύτερους πελάτες αυτών παραλιών» τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, που θα φέρουν έσοδα στο δήμο, αφού θα χρειάζεται να πληρώνουν μεγάλα ποσά για να κάνουν ένα μπάνιο.

Ο Κώστας Πασακυριάκος ενημέρωσε για τους όρους της παραχώρησης των παραλιών, καθώς και για τους αναδόχους που είναι επιχειρηματικοί κολοσσοί («COSTA NAVARINO», «HILTON», κλπ.) στον τομέα του Τουρισμού, κάτι που επιβεβαιώνει πως θα είναι μακρινό όνειρο για τις λαϊκές οικογένειες η πρόσβαση σε αυτές. Πιο συγκεκριμένα:

Για την «Ακτή Β' Βούλας», συνολικής έκτασης 73.832 τ.μ.

Στα τεύχη διακήρυξης της δημοπρασίας προβλέπεται η τμηματική παραχώρηση της παραλίας μέσω πλειοδοτικής διαδικασίας για 14 χρόνια (έως το 2033). Οι ζώνες που θα παραχωρηθούν σε επιχειρηματικά σχήματα είναι: Ζώνη Α': Με μίσθωμα προς το δήμο 70.000 ευρώ το χρόνο. Κατασκευή αναψυκτηρίου και τραπεζοκαθισμάτων, δύο γήπεδα beach volley και ρακετών, κτίρια διοίκησης, ομπρέλες και καθίσματα. Ζώνη Β': Με μίσθωμα 120.000 ευρώ το χρόνο. Αναψυκτήριο, χώρος εκδηλώσεων, πισίνα, κτίριο πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ζώνη Γ': Με μίσθωμα 20.000 ευρώ το χρόνο. Εστιατόριο και τραπεζοκαθίσματα.

Για την «Ακτή Α' Βούλας» (κάμπινγκ), συνολικής έκτασης 58.710 τ.μ.

Στα τεύχη διακήρυξης της δημοπρασίας προβλέπεται η τμηματική παραχώρηση της παραλίας μέσω πλειοδοτικής διαδικασίας. Οι ζώνες που θα παραχωρηθούν σε επιχειρηματικά σχήματα είναι: Ζώνη Α': Με μίσθωμα προς το δήμο 230.000 ευρώ το χρόνο. Γυμναστήριο, εμπορικό κατάστημα, κάμπινγκ, μαγαζιά, γήπεδα. Ζώνη Β': Θερινό σινεμά, κυλικείο, κοινόχρηστοι χώροι.
 
Στη συνέχεια, ο Γιάννης Πρωτούλης έκανε περιοδεία στη λαϊκή αγορά της Βούλας, σε μαγαζιά της περιοχής, ενώ επισκέφτηκε το Δημαρχείο, όπου συναντήθηκε και μίλησε με εργαζόμενους.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *