Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Σταθερά αρνητική η διοίκηση στα δίκαια αιτήματα του λαού

Να μη συζητηθεί το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής για το σοβαρό θέμα των αυθαίρετων «μετακινήσεων», των αυθαίρετων τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης και των συνδικαλιστικών διώξεων, γεγονός που καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής (διαβάστε εδώ αναλυτικά το έγγραφο του Συλλόγου), αποφάσισε η πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου (και ειδικότερα η διοικούσα παράταξη, ο Τζήμερος, οι πρώην χρυσαυγίτες και οι «ανεξάρτητοι» που στηρίζουν τη διοίκηση Πατούλη). Όπως τόνισε η περιφερειακή αρχή, στόχος της είναι να υλοποιηθεί κανονικά το πρόγραμμά της. Γι' αυτήν την εξέλιξη, ανακοίνωση εξέδωσε ο Σύλλογος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «οι εργαζόμενοι ξέρουν την αλήθεια γιατί τη ζουν καθημερινά και κατανοούν τις σκοπιμότητες και τους σχεδιασμούς τους. Γι' αυτό συνεχίζουν στον δρόμο της διεκδίκησης ικανοποίησης των αιτημάτων τους με όλα τα μέσα, με όλες τις μορφές πάλης» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

Επίσης, καταψηφίστηκε το αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» να συζητηθεί το θέμα της Πειραϊκής και των εργασιών κατασκευής της προβλήτας για κρουαζιερόπλοια καθώς μετά από καταγγελίες φορέων, αλλά και επίσκεψη κλιμακίου της στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι παραβιάζονται πολλοί από τους πρόσθετους όρους για τις εργασίες. Μάλιστα, στο αίτημα τονιζόταν πως κάθε καθυστέρηση στη διενέργεια ελέγχων και λήψη μέτρων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την πολιτισμική μας κληρονομιά. Ωστόσο, η διοίκηση ανέφερε πως περιμένει την απάντηση του υπουργείου για το αν τηρούνται οι όροι που είχε θέσει η Περιφέρεια σε προηγούμενη συνεδρίασή του (διαβάστε εδώ αναλυτικά το αίτημα σε μορφή PDF).

Από την άλλη, να μη διακοπεί το κοινωνικό πρόγραμμα στο Πέραμα, μια περιοχή της Αττικής που οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα από τις συνέπειες της κρίσης και της πολύ μεγάλης και παρατεταμένης ανεργίας, ζήτησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, με αίτημά της κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η περιφερειακή αρχή δεσμεύτηκε πως το θέμα θα τεθεί εντός ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση ώστε να μπορεί να απαντήσει και ο Δήμος Περάματος καθώς είναι αρμοδιότητά του να υλοποιήσει το εν λόγω πρόγραμμα. Στην εισήγησή του, εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο Στέλιος Μπενετάτος ανέφερε πως δεν έχει υλοποιηθεί ούτε το πρόγραμμα της Περιφέρειας ούτε αυτό του ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση του δήμου. Έχουν βρεθεί τρόποι να ξεπεραστούν προβλήματα και δυστοκίες σε πολύ μεγαλύτερα κονδύλια, είπε και συμπλήρωσε πως πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες ως Περιφέρεια (δείτε βίντεο εδώ). 

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *