Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος σχετικά με την Ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου

 

Το έργο της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια. Η «Λαϊκή Συσπείρωση», πολλές φορές σε τοποθετήσεις των συμβούλων της έχει απαιτήσει να συζητηθεί ολοκληρωμένα το θέμα της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, αλλά και εγγράφως είχε καταθέσει αίτημα συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης στο Περιφερειακό Συμβούλιο ενόψει της συζήτησης του προϋπολογισμού του έτους 2017, στις 15-11-2016, για να ενημερωθεί για αυτόν τον σχεδιασμό, για τους όρους της 40χρονης παραχώρησης και τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από αυτή. Πάρα τη δέσμευση της τότε Διοίκησης ότι θα έρθει σε επόμενη συνεδρίαση για να συζητηθεί ολοκληρωμένα, αυτό δεν έγινε.

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο από το 2011, έχουν έρθει προς συζήτηση μόνο τα ακόλουθα θέματα:

• στις 02-11-2011 «Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Προγράμματος Ολοκληρωμένης Ανάπλασης στην Περιοχή του Φαληρικού Όρμου Αττικής»

• στις 11-03-2014 «Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου: «Ολοκληρωμένη Ανάπλαση Φαληρικού Όρμου» της Περιφέρειας Αττικής»

Μέχρι και σήμερα το έργο αυτό των 175.000.000€ προχωρά, επιμέρους θέματα έρχονται προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή, όμως το Περιφερειακό Συμβούλιο ούτε έχει ενημερωθεί, ούτε έχει δοθεί η δυνατότητα να συζητήσει σχετικά με το έργο αυτό, που οδηγεί στην πλήρη παράδοση της παραλιακής ζώνης στο μεγάλο κεφάλαιο. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες συνεδριάζουν, με διαδικασίες κατεπείγοντος, τα δημοτικά συμβούλια Καλλιθέας και Μοσχάτου-Ταύρου, προκειμένου να ενημερωθούν για την εξέλιξη του έργου Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου από την Περιφέρεια Αττικής, και την ίδια ώρα στο Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έχει γίνει η παραμικρή ενημέρωση.

Με βάσει τα παραπάνω, ζητάμε να συζητηθεί στην 22η Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προ ημερήσιας διάταξης θέμα για την εξέλιξη του έργου της Ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου.

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΣΤΕΛΛΑ

ΜΠΕΝΕΤΑΤΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΚΩΣΤΗΣ

ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΙΩΡΑΣ ΗΛΙΑΣ

ΤΗΜΠΛΑΛΕΞΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *