Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Η κυβέρνηση να λάβει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της Υγείας αντί να στρέφεται κατά του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου


Ο αγωνιστικός εορτασμός της εξέγερσης του Πολυτεχνείου θα γίνει με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας και των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τόνισε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, επικεφαλής  της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ξεκαθαρίζοντας πως το Κομμουνιστικό Κόμμα δεν θα δεχθεί να μπει «φίμωτρο» στους αγώνες.

Μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1», ο Γιάννης Πρωτούλης υπογράμμισε πως θύμιζε άλλη εποχή η στάση του πρωθυπουργού στη Βουλή για το Πολυτεχνείο. Όπως ανέφερε, οι υγειονομικοί και τα σωματεία φώναζαν ότι «αναμένουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πάρτε μέτρα». Όμως, αντί για μέτρα, η κυβέρνηση επέλεξε να δημιουργήσει ζήτημα για το Πολυτεχνείο, είπε.

Πρόσθεσε πως είναι άστοχο, αν δεν είναι εκ του πονηρού, να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι όλες οι εθνικές επέτειοι, οι θρησκευτικές εορτές και να παίζεται ένα τέτοιο παιχνίδι από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Οι εργαζόμενοι έχουν πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ από ό,τι στην κυβέρνηση, γιατί το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή, προτού η κυβέρνηση πάρει μέτρα - έπαιρνε μέτρα για την υγεία του λαού και φώναζε, διεκδικούσε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα και όχι επικοινωνιακού χαρακτήρα».

«Εκείνη την ημέρα οι συμβολικές εκδηλώσεις θα είναι το πιο ασφαλές μέρος στην Αθήνα», συνέχισε, καθώς «δεν θα υπάρχει η κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ, στα Νοσοκομεία, στους εργασιακούς χώρους και στα σούπερ μάρκετ με ευθύνη της κυβέρνησης».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *