Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Τα θέματα που έχει ζητήσει να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο

 

Θέματα ζωτικής σημασίας έχει ζητήσει να συζητηθούν η «Λαϊκή Συσπείρωση» στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, το μεσημέρι. 

Συγκεκριμένα, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» θα ζητήσουν να συζητηθούν η λήψη μέτρων για τη διακοπή κάθε εργασίας στην Πειραϊκή,  η καταγγελία του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής για αυθαίρετες «μετακινήσεις», τοποθετήσεις και συνδικαλιστικές διώξεις καθώς η απευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Να σταματήσουν άμεσα οι εργασίες στην Πειραϊκή

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να συζητηθεί το θέμα της Πειραϊκής και των εργασιών κατασκευής της προβλήτας για κρουαζιερόπλοια καθώς μετά από καταγγελίες φορέων αλλά και επίσκεψη κλιμακίου της στο χώρο, διαπιστώθηκε ότι παραβιάζονται πολλοί από τους πρόσθετους όρους για τις εργασίες.  Κάθε καθυστέρηση στη διενέργεια ελέγχων και λήψη μέτρων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα για τη δημόσια Υγεία, το περιβάλλον και την πολιτισμική μας κληρονομιά.

Η διοίκηση πρέπει να ενεργήσει άμεσα, ώστε να διακόψει κάθε παράνομη (μη αδειοδοτημένη) εργασία και συγκεκριμένα της διακίνησης αδρανών υλικών μέσω του οδικού δικτύου του Πειραιά, η διέλευση φορτηγών με μπάζα από την κεντρική λεωφόρο του λιμένα Πειραιά και σε ώρες αιχμής, χωρίς καμία άδεια ή σχέδιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων εγκεκριμένο από τον δήμο Πειραιά, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση του δημάρχου Πειραιά και η εναπόθεση, πολύ κοντά στο “ταφικό μνημείο” του Θεμιστοκλή, αδρανών υλικών που μεταφέρονται, με προφανή την οριοθέτηση εργοταξίου επισημαίνει η «Λαϊκή Συσπείρωση» (διαβάστε εδώ αναλυτικά το αίτημα σε μορφή PDF). 

Να σταματήσουν οι συνδικαλιστικές διώξεις και αυθαίρετες «μετακινήσεις»

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» επίσης ζητά να συζητηθεί το σοβαρό θέμα των αυθαίρετων «μετακινήσεων», των αυθαίρετων τοποθετήσεων σε θέσεις ευθύνης και των συνδικαλιστικών διώξεων, γεγονός που καταγγέλλει ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής, και ζητά να του δοθεί δυνατότητα να παρέμβει στη συζήτηση. (διαβάστε εδώ αναλυτικά το έγγραφο του Συλλόγου, σε μορφή PDF).  

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει ζητήσει να συζητηθεί το θέμα της μη διακοπής κοινωνικού προγράμματος στο Πέραμα, μια περιοχή της Αττικής που οι κάτοικοί του αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα από τις συνέπειες της κρίσης και της πολύ μεγάλης και παρατεταμένης ανεργίας. Σύμφωνα με έγγραφο του 2019 της Δημοτικής Αρχής, το Πέραμα παρουσίαζε υψηλό ποσοστό αιτούντων του Νόμου για την Ανθρωπιστική Κρίση (12 % επί του πληθυσμού του) καθώς και υψηλό ποσοστό εγγεγραμμένης ανεργίας (55% επί του πληθυσμού του). Η «Λαϊκή Συσπείρωση» από το 2012 πήρε πρωτοβουλία και πρότεινε τρόπους για να δεσμευτούν χρήματα ώστε να ανακουφιστούν κυρίως τα παιδιά του Περάματος (διαβάστε εδώ αναλυτικά, το αίτημα σε μορφή PDF).

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητά να μεταδίδονται απευθείας οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου όπως προβλέπεται και από τη σχετική νομοθεσία, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ενημερώνεται ο κάθε πολίτης τη στιγμή της συνεδρίασης (διαβάστε εδώ αναλυτικά το αίτημα σε μορφή PDF).


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *