Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Στόχος η μεγαλύτερη ενσωμάτωση δήμων και περιφέρειας σε επιχειρηματικά συμφέροντα μέσω αναπτυξιακών οργανισμών


Στην καταψήφιση του Αναπτυξιακού Οργανισμού που έφερε προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο η διοίκηση, αναφέρεται η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, τονίζοντας «ο κύριος στόχος που εξυπηρετούν οι αναπτυξιακοί οργανισμοί που είναι η μεγαλύτερη ενσωμάτωση δήμων και περιφερειών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν τοπικές, πολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις».

Υπογραμμίζει ακόμα πως αυτός ο οργανισμός, «αυτό που περιγράφεται στην οικονομοτεχνική μελέτη ως "όραμα για την περιφέρεια", είναι τα όνειρα των επιχειρηματιών που γίνονται πράξη και μετατρέπονται σε εφιάλτη των λαϊκών στρωμάτων στην Αττική» και πως υπερψηφίστηκε από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η "Λαϊκή Συσπείρωση" καταψήφισε την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας και τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Στη συνεδρίαση αναδείχτηκε ο κύριος στόχος που εξυπηρετούν οι αναπτυξιακοί οργανισμοί που είναι η μεγαλύτερη ενσωμάτωση δήμων και περιφερειών στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν τοπικές, πολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις. Γι’ αυτό το λόγο διαχειρίζονται με συγκεντρωμένο τρόπο μέσω των νέων οργανισμών, οι τοπικοί πόροι, η γη και οι υποδομές. Γι’ αυτό το λόγο συγκεντρώνονται τα διαθέσιμα κονδύλια που χρειάζονται.

Αυτό που περιγράφεται στην οικονομοτεχνική μελέτη ως "όραμα για την περιφέρεια", είναι τα όνειρα των επιχειρηματιών που γίνονται πράξη και μετατρέπονται σε εφιάλτη των λαϊκών στρωμάτων στην Αττική. Εμβληματική είναι η αναφορά για προώθηση των συμπράξεων των επιχειρηματιών που κερδοσκοπούν εις βάρος της υγείας του λαού, με το κράτος, για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η υπερψήφιση της σύστασης του οργανισμού από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκαλεί έκπληξη. Είναι συνέχεια της πολιτικής της κυβέρνησής του που έστηνε τα λεγόμενα αναπτυξιακά συνέδρια σε όλη τη χώρα και διεύρυνε την επιχειρηματική δραστηριότητα των ΟΤΑ με τον "Κλεισθένη" για μια σειρά τομείς που ενδιαφέρουν το κεφάλαιο, όπως απορρίμματα, η επιχειρηματική αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, η ενέργεια κ.ά.

Είναι γελασμένοι, αν νομίζουν, ότι ο λαός της Αττικής θα θαμπωθεί από τις εκφράσεις, που χρησιμοποιεί η περιφερειακή αρχή για το νέο οργανισμό, όπως "καινοτόμες ρυθμίσεις" και "νέα πλαίσια". Μπορεί να καταλάβει, ότι αυτό που πλασάρεται ως νέο και φρέσκο, είναι παλιό και σάπιο. Στη μάχη της ενημέρωσής του για την αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *