Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ: Κάνετε λάθος να ζεσταίνετε το αυγό του φιδιού στον κόρφο σας

 

Κάνετε λάθος να ζεσταίνετε το αυγό του φιδιού στον κόρφο σας, σχολίασε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με αφορμή ψήφισμα της διοίκησης Γ. Πατούλη περί «βίας από όπου κι αν προέρχεται», με προφανή στόχευση να «χαϊδέψει» εκλεγμένους συμβούλους με ακροδεξιό και ρατσιστικό λόγο.

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε την Τετάρτη 18 Νοέμβρη, σημείωσε ότι η Περιφερειακή Διοίκηση έχει ανάγκη από ψήφους κομμάτων και χώρων που εκλέχτηκαν με ρατσιστικό και μισαλλόδοξο τρόπο. Πρόσθεσε ότι και σε κεντρικό πολιτικό πεδίο γίνεται προσπάθεια να αγκαλιαστούν και να στεγαστούν πολιτικά άνθρωποι που προέρχονται από τη χούντα, τους γερολαδάδες, τους βασανιστές και τους κουκουλοφόρους καταδότες που πλέον είναι άστεγοι μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Επιπλέον, ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε στον κυβερνητικό αυταρχισμό και το όργιο αστυνομικής βίας κατά των διαδηλωτών που συμβολικά και τηρώντας όλα τα μέτρα γιόρτασαν το Πολυτεχνείο. Αναφέρθηκε στην υποκρισία της κυβέρνησης που επικαλέστηκε την πανδημία για την απαγόρευση των συναθροίσεων, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει μέτρα στο σύστημα Υγείας, στα ΜΜΜ και στους χώρους δουλειάς και ότι μετέφερε χιλιάδες αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας σε συνθήκες συνωστισμού.

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία και το lockdown για να περνάει αντιλαϊκούς νόμους και έκανε ειδική αναφορά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την επιβολή 10ωρης εργασίας και για το χτύπημα των συνδικαλιστικών ελευθεριών και τόνισε ότι το ΚΚΕ έχει ευθύνη να μην το επιτρέψει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απείχε από την ψηφοφορία για το ψήφισμα το οποίο υπερψηφίστηκε από την παράταξη του Γ. Πατούλη, τον Θ. Τζήμερο και εκλεγμένους της Χρυσής Αυγής (Ελληνική Αυγή για την Αττική).

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *