Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Θα χαθούν κονδύλια που θα έπρεπε να δοθούν για πραγματικές ανάγκες που επείγουν στην Αττική


Για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα σε ιδιαίτερα κρίσιμους τομείς (όπως η Υγεία) αλλά και τη μετατροπή του Περιφερειακού Συμβουλίου σε απλό παρατηρητή μετά και την υπερψήφιση του «Αναπτυξιακού Οργανισμού» που εισηγήθηκε η Περιφερειακή Αρχή, έκανε λόγο ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής. 

Υπενθύμισε τις διαφημίσεις των Αναπτυξιακών Επιχειρήσεων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στα γνωστά «Αναπτυξιακά Συνέδρια» που έκανε σε όλη τη χώρα, λέγοντας πως αυτές οι επιχειρήσεις μπορούν να αναλάβουν τομείς, δηλαδή «πεδίο δόξης λαμπρό για τους επιχειρηματικούς ομίλους». Σημείωσε πως τώρα έρχεται η κυβέρνηση και θεσμοθετεί και νέες, ενώ η Περιφέρεια, με fast track διαδικασία, τη φέρνει για να τη συζητήσουμε.

Μάλιστα, τόνισε πως σε αυτή που εισηγείται η Περιφέρεια, μεταξύ άλλων, αντί να στελεχωθούν οι διοικητικές υπηρεσίες της Περιφέρειας «προωθείτε με αυτόν τον Αναπτυξιακό Οργανισμό που ξεκάθαρα λειτουργεί ως επιχείρηση, με τέτοια κοινωνικοοικονομικά κριτήρια και άλλοτε θα παίρνει αρμοδιότητες από τις υπηρεσίες και άλλοτε θα τους τις φορτώνει. Και όχι μόνο δεν γίνονται προσλήψεις, αλλά αποσπά και τακτικό προσωπικό από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας, λες και της περισσεύει». Έτσι, θα απαξιωθούν οι υπηρεσίες και το μόνιμο προσωπικό της Περιφέρειας και πρόσθεσε πως με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, με τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες «με αυτό το αλαλούμ που υπάρχει, δεν μπορούμε να κάνουμε μία στοιχειώδη δουλειά, να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που πρέπει ως Περιφέρεια». Και υπογράμμισε πως όπως αναφέρει η εισήγηση, το προσωπικό που θα εργάζεται εκεί, όταν «λυθεί» η Ανώνυμη Εταιρεία, δεν θα μπορεί να μεταφερθεί στους μετόχους ΟΤΑ ή στις Ενώσεις. 

Στάθηκε και στην απορρόφηση των κονδυλίων «πού θα πάνε, πού θα καταλήξουν», γιατί ο Οργανισμός «δεν θα παίρνει υπόψιν του Περιφερειακά Συμβούλια, Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Αθηναίων, με οριοθετημένη την πλειοψηφία και το ποιος ελέγχει ποιον, θα αποφασίσει για εκατομμύρια των εκατομμυρίων το επόμενο χρονικό διάστημα» και κάλεσε την περιφερειακή αρχή να πει «μία αποφασιστική αρμοδιότητα που θα έχει η Περιφέρεια» αφού η Οικονομική Επιτροπή θα έχει 28 αρμοδιότητες και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός θα έχει τις υπόλοιπες.

«Είναι φανερό πως όλη η ιστορία γίνεται για τα κονδύλια της ΕΕ» ανέφερε και συμπλήρωσε πως ο λαός της Αττικής δεν έχει να κερδίσει τίποτα από αυτό και μάλιστα είπε πως «έχει πικρή πείρα από αυτές τις μεταφορές αρμοδιοτήτων και από την τελική εξέλιξη που είχαν τέτοια σχήματα. Το λέμε καθαρά, θα φαγωθούν πάρα πολλά λεφτά και θα χαθούν κονδύλια, που θα έπρεπε να δοθούν για πραγματικές ανάγκες που επείγουν στην Αττική, για να γίνει μια μεγάλη "μπίζνα" με το Δήμο της Αθήνας».


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *