Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

H «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε τις καθυστερήσεις στο έργο «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής» στο Πέραμα

Στους μηχανισμούς του κράτους, όπως το Ελεγκτικό Συνέδριο και τον Πάρεδρο, έριξε η Περιφερειακή Αρχή Αττικής τις ευθύνες για την τραγική καθυστέρηση, συνολικά τεσσάρων χρόνων, στην υλοποίηση του έργου «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου Περάματος», ενός προγράμματος συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, ώστε να ανακουφιστούν κυρίως τα παιδιά της πόλης. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί πως πρόκειται για ταχύτατες διαδικασίες, από το Δεκέμβρη του 2017 μέχρι σήμερα να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα γραφειοκρατικά, χωρίς ωστόσο να έχει υλοποιηθεί το πρόγραμμα.
Για το θέμα που έφερε ξανά στο προσκήνιο η «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης κατήγγειλε πως από το 2013 έχει ξεκινήσει συζήτηση και το Περιφερειακό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να δοθεί ένα ποσό. Σημείωσε ότι τελευταία φορά που συζήτησε το Συμβούλιο και αποφάσισε να διατεθούν αυτά τα χρήματα ήταν πριν 11 μήνες και ότι δεν έχει γίνει το παραμικρό στην κατεύθυνση της υλοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος. «Την ίδια στιγμή που καθυστερεί, εγώ λέω αδιαφορεί δήμος και Περιφέρεια να υλοποιήσουν το πρόγραμμα, ο δήμος στέλνει ραβασάκια στους κατοίκους να πληρώσουν τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Αυτή είναι η λογική που έχετε; Δείχνει ποιος είναι ο προσανατολισμός και η κατεύθυνση. Σε άλλα ζητήματα είσαστε πάρα πολύ γρήγοροι. Εδώ που έχει να κάνει με ψίχουλα προς τον λαό, δεν προχωρά και είναι απορίας άξιον» τόνισε.


Παράλληλα, στη δευτερολογία του επεσήμανε ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο «λειτουργεί με αποφάσεις, με νόμους που ψηφίζει η Βουλή και εισηγείται η εκάστοτε κυβέρνηση. Η σημερινή κυβέρνηση, η ομογάλακτη με διοίκηση Περιφέρειας και δήμο Περάματος, λειτουργεί τέσσερα χρόνια. Όλες αυτές οι δυσκολίες θα μπορούσαν να είχαν ξεπεραστεί αν στην κυβέρνησή τους έλεγαν ότι αυτό το Ελεγκτικό Συνέδριο που έρχεται και μας βάζει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι και δεν μπορούμε να δώσουμε μία δεκάρα σε ανθρώπους που αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη να τους δώσουμε σαν βοήθεια, πρέπει να αλλάξει διαδικασία. Μην προβάλετε ως δικαιολογία για τη μη υλοποίηση του προγράμματος τις αποφάσεις του Ελεγκτικού».

Και καταλήγοντας, τόνισε ότι «πέρσι το Δεκέμβρη πήραμε τελική απόφαση. Από τότε μέχρι σήμερα πέρασαν 11 μήνες. Χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με τον δήμο και χρειάστηκαν άλλοι επτά για να λέει ο αντιδήμαρχος ότι είναι στη φάση της υλοποίησης και πως μέχρι τέλος του χρόνου θα έχει υλοποιηθεί. Η αγωνία η δική μας είναι το πώς θα καταφέρουμε, εκεί που μοιράζουμε εκατομμύρια, έστω αυτά τα "ψίχουλα" να φτάσουν σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *