Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Καμία διευκόλυνση στο έργο της «ανάπλασης» του Φαληρικού όρμου

Κανένα έργο διευκόλυνσης της «ανάπλασης» του φαληρικού όρμου, που είναι απαίτηση του ιδρύματος «Σ. Νιάρχος» και που το χρειάζεται το τουριστικό κεφάλαιο και όχι οι λαϊκές ανάγκες, δεν πρόκειται να ψηφίσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, υπογράμμισε χθες, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης.

Όπως είπε, το έργο αυτό δεν ήρθε ποτέ να συζητηθεί εξ ολοκλήρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αν και πολλές φορές η «Λαϊκή Συσπείρωση» το έχει ζητήσει καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα που κάνει η Περιφέρεια και έχει δεσμευτεί περίπου το μισό του αποθεματικού της, δηλαδή περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ.

Σημείωσε επίσης πως «αυτό που είχε έρθει αρχικά εδώ ως εικόνα και μεταφέρθηκε στους κατοίκους ήταν για δήθεν ενοποίηση της παραλίας με την κατοικημένη περιοχή ενώ στην πράξη μόνο αυτό δε γίνεται. Σηκώνεται ένας τοίχος περίπου τριών μέτρων από το σημερινό δρόμο, που υποτίθεται ότι θα βυθιζόταν για να έρθει στο ίδιο ύψος ο χώρος με τα σπίτια και την περιοχή για να έχει πρόσβαση στην παραλία».

Επίσης, στάθηκε στα προσχήματα της Διοίκησης της Περιφέρειας για την εκτέλεση του έργου, δηλαδή, «την ενοποίηση η οποία δε γίνεται - κάτι άλλο γίνεται - και την αντιπλημμυρική θωράκιση. Το μόνο σημείο το οποίο χρειαζόταν ενίσχυση στην περιοχή, ήταν ένας τυφλός αγωγός ομβρίων στις Τζιτζιφιές, που δεν χρειαζόταν 150 εκατομμύρια για να βγει στη θάλασσα».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *