Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Σταθερά αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας


Τον σταθερά αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, κατήγγειλε και καταψήφισε για άλλη μία φορά η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατά τη σημερινή συνεδρίαση για την τροποποίησή του, αλλά και την τροποποίηση του απολογισμού του για το τρέχον έτος.

Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στεκόμενος στην «αντιπαράθεση» της πλειοψηφίας και των άλλων παρατάξεων, είπε πως αυτή η αντιπαράθεση είναι για το «ποιος κάνει περισσότερο αναπτυξιακό έργο στην Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή, ποιος από τα λεφτά αυτά που έχουν παρθεί από την τσέπη του φορολογούμενου, του λαϊκού κόσμου, που έχουν αφαιρεθεί από το πενιχρό εισόδημά του, κάνει έργα, τα οποία υπηρετούν τις επιλογές, τις στοχεύσεις του κεφαλαίου και ενισχύουν την κερδοφορία του. Αυτή είναι η αντιπαράθεση και ο καβγάς είναι για το ποιος είναι πιο ικανός για αυτό»


Σημείωσε πως τα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας παραμένουν καθηλωμένα σε χαμηλά επίπεδα και «το μεγάλο ποσοστό των εσόδων του προϋπολογισμού, αυτά που δαπανούμε προέρχονται από την έμμεση φορολογία -και τα άλλα πάλι από τη φορολογία είναι- που επιβάλλει η Περιφέρεια Αττικής, αφού δεν μπορεί να επιβάλει άμεσα στα λαϊκά στρώματα με διάφορους τρόπους. Κι αυτά επιστρέφουν με αυτά τα έργα στην πλειοψηφία τους για τη χρηματοδότηση του μεγάλου κεφαλαίου».
Παράλληλα, υπογράμμισε πως στα προηγούμενα θέματα, όπως το Πέραμα, το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας «αλλά και άλλα θέματα που έχουμε αναδείξει, έχουμε αποδείξει τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας. Δαπανά πολλά εκατομμύρια και με ταχύτατους ρυθμούς, χωρίς δυσκολίες για το κεφάλαιο, π.χ. το παραλιακό μέτωπο, τα γήπεδα των ιδιοκτητών των ομάδων, αλλά και παρόμοια έργα. Για τις ανάγκες του λαού δίνονται "ψίχουλα" με το στανιό κι όταν εγκριθούν, δεν υλοποιούνται. Αυτό δείχνει τι προσανατολισμό έχετε. Και από το ΕΣΠΑ που διαχειρίζεστε, τα χρήματα πάλι σε τέτοια κατεύθυνση διοχετεύονται, δηλαδή για τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου». 

Υπενθυμίζοντας την εισήγηση της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου για να χρηματοδοτηθεί το κινέζικο μεγαθήριο της «Cosco» που έχει το λιμάνι του Πειραιά πλέον με 113.900.000 ευρώ για την επέκταση του χώρου των κρουαζιερόπλοιων, τόνισε πως «έργα που αφορούν τον λαό και τις ανάγκες του δεν περνάνε».

Στηλίτευσε επίσης το γεγονός πως «στη σημερινή τροποποίηση του προϋπολογισμού που εισηγείσθε, έστω και καθυστερημένα, δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για έργα στις περιοχές που είχαν πληγεί από τις φονικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, δηλαδή το Μάτι και την Κινέττα. Εδώ είχατε δεσμευτεί πως θα φέρετε αναμόρφωση προϋπολογισμών για να γίνουν τα αναγκαία έργα αποκατάστασης και θωράκισης των περιοχών αυτών, αλλά και βοήθεια στους κατοίκους που καταστράφηκαν οι περιουσίες τους, οι κόποι μιας ζωής κτλ. και πολλοί έχασαν και τη ζωή τους. Τότε τα φώτα ήταν αναμμένα και φώτιζαν το Περιφερειακό Συμβούλιο, οι κάμερες ήταν στραμμένες επάνω σας και  προτείνατε αυτά. Μόλις αυτά έφυγαν, τα ξεχάσατε. Τώρα οι κάμερες είναι στραμμένες στη συμφωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο και ξεχάστηκαν τα άλλα. Μη μιλήσετε για τα 17 εκατομμύρια που έχουν προϋπολογιστεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Μιλάμε για το δικό σας προϋπολογισμό, γιατί και αυτά τα 17 εκατομμύρια είναι ψίχουλα και δεν πρόκειται να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις που έχουν αυτές οι περιοχές».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *