Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Δίπλα στους αγώνες των οικογενειών των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου


«Η λύση αυτού του προβλήματος έστω και καθυστερημένα, είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούν οι γονείς και τα παιδιά, είναι αποτέλεσμα των αγώνων» τόνισε μεταξύ άλλων η Αλεξάνδρα Μπαλού, εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής φέρνοντας το θέμα της καθυστέρησης της έναρξης δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Περιστερίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Στάθηκε στα λεγόμενα τόσο του αντιπεριφερειάρχη Σ. Τζόκα όσο και της παράταξης του Γ. Σγουρού που είπαν πως πρέπει οι γονείς να τους χρωστάνε επειδή ο ένας έκανε το σχολείο και οι άλλοι το κτίριο. «Εμείς, ως "Λαϊκή Συσπείρωση" λέμε ότι το δικαίωμα στην Παιδεία, τη δωρεάν, στις υποδομές, να μετακινούνται τα παιδιά χωρίς έννοια οι γονείς στα σχολεία, να έχουν δικαίωμα στο βιβλίο, να μπορούν να αναπτύσσουν τις ικανότητές τους, να υπάρχουν δηλαδή και μουσικά και αθλητικά σχολεία, δεν είναι υποχρέωση προς κάποιον.
Είναι δικαίωμα και αυτό που ακούσαμε σήμερα εδώ, επιτρέψτε μας, δηλαδή να καλλιεργείται η αντίληψη της επαιτείας, του ότι "εγώ σου έκανα κάτι μου το χρωστάς", όταν όλοι όσοι μιλούν και δίνουν κάτι με την προσωπική τους υποτίθεται παρέμβαση, συμμετέχουν σε κυβερνήσεις και πολιτικά κόμματα που έχουν ψηφίσει τις περικοπές στην Παιδεία (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ ΠΑΣΟΚ), που έχουν ψηφίσει την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, δεν είναι αθώοι. Και δεν μπορεί οι γονείς και οι μαθητές να θεωρούν ότι έχουν υποχρέωση για το αυτονόητο, την υπεράσπιση του δικαιώματος στην Παιδεία και στο όνειρο, όπως ακούστηκε» ανέφερε  χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης πως «δεν μπορούμε να ακούμε εδώ για την ΚΥΑ ότι δε θα εφαρμοστεί φέτος αλλά θα ξαναεφαρμοστεί του χρόνου. Να πούμε ότι πρέπει να έχουμε υποχρέωση ξανά σε αυτούς που έχουν υποχρέωση να την καταργήσουν, ίσως και να τους ξαναψηφίσουν επειδή είπαν ότι θα την καταργήσουν. Τα μέλη της πλειοψηφίας είναι μέλη της κυβέρνησης και θα μπορούσαν να είχαν λύσει το πρόβλημα της ΚΥΑ,  με νομοθετική ρύθμιση τώρα».

Υπενθύμισε πως πριν κάποιες συνεδριάσεις, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, εκπροσωπώντας την πλειοψηφία είχε πει ότι έχουν λυθεί όλα τα προβλήματα των μαθητών για τα δρομολόγια χωρίς να εκφράσουν «την αγωνία ότι υπάρχουν παιδιά που βρίσκονται έξω από τα σχολειά και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να λύσουμε το πρόβλημά τους άμεσα. Η λύση σήμερα αυτού του προβλήματος έστω και καθυστερημένα, είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκούν οι γονείς και τα παιδιά, είναι αποτέλεσμα των αγώνων γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί θα πήγαιναν με το χαλαρό βηματισμό, "σφάξε με αγά μου να αγιάσω"». Ως «Λαϊκή Συσπείρωση» τόνισε, «επειδή δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη σε όλα αυτά τα βαρύγδουπα που ακούμε, από υποσχέσεις ευχολόγια, γιατί τα ζούμε στην καθημερινότητα εκτιμάμε ότι το πρώτο συμπέρασμα  ότι όποια κυβέρνηση είναι στο τιμόνι, που υπερασπίζεται περικοπές δαπανών, που θεωρεί την Παιδεία κόστος και που θέλει το ζεστό χρήμα να το δίνει στους επιχειρηματίες, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση  χωρίς αγώνες και διεκδίκηση, να δώσει τίποτα, παρά μόνο ένα μικρό ψίχουλο στους γονείς και την Παιδεία. Δεύτερον και στην Τοπική Διοίκηση, που έχει ίδια περπατησιά και ορκίζονται στην επιχειρηματικότητα, που τα έργα και η ιεράρχηση των προγραμμάτων είναι πάλι για τους λίγους επιχειρηματίες και όχι για την Παιδεία, ούτε και εκεί πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη.

Καταλήγοντας είπε πως «είμαστε μαζί με τους αγώνες των οικογενειών των μαθητών, αν θέλετε των φοιτητών γιατί είναι συνολικό πρόβλημα της Παιδείας, διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμά μας, της δωρεάν Παιδείας για όλους και με όλες τις υποδομές. Τα υπόλοιπα είναι ψίχουλα και ζητιανιά και δε μας αφορούν αυτές οι αντιλήψεις. Ζητάμε όχι ψηφίσματα αλλά δέσμευση και απόφαση και εντός του επομένου  διαστήματος να έχει λυθεί η κατάργηση της ΚΥΑ και του προβλήματος με τα δρομολόγια».



Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *