Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Οι εργαζόμενοι να πουν ένα δυνατό «όχι» στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ


Στο πλαίσιο του μεγάλου ανοίγματος των Οργανώσεων του ΚΚΕ, το εργοτάξιο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, στο κέντρο της Αθήνας (στην οδό Πανεπιστημίου), επισκέφθηκε το πρωί της Τετάρτης 23/1 κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Συζητώντας με τους εργαζόμενους οικοδόμους, ο Γ. Πρωτούλης τούς κάλεσε να πουν ένα δυνατό «Οχι» στη ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών και να συμμετάσχουν στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο του ΚΚΕ, σήμερα Πέμπτη. Να καταδικάσουν την κυβέρνηση που πρωτοστατεί σε σχεδιασμούς που μυρίζουν μπαρούτι στα Βαλκάνια. Ανέδειξε το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας που ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να εξωραΐσει, τονίζοντας ότι ρίχνει «νερό στο μύλο» των εθνικισμών και των αλυτρωτισμών, που οι λαοί της περιοχής έχουν πληρώσει ακριβά, με τους πολέμους και τις επεμβάσεις. Αλλωστε, πολλοί από τους οικοδόμους είναι μετανάστες από τις γειτονικές χώρες, διωγμένοι από εκεί λόγω της φτώχειας και της επίθεσης από κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικές ενώσεις.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν και τα προβλήματα των οικοδόμων, οι αγώνες τους για τις Συλλογικές Συμβάσεις για αυξήσεις στα μεροκάματα, ενάντια στην εντατικοποίηση, για συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κάλεσε τους εργάτες να στηρίξουν παντού το ΚΚΕ, που είναι στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης της πάλης τους, στη σύγκρουση με την εργοδοσία, για την ικανοποίηση των σύγχρονων εργατικών - λαϊκών αναγκών.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *