Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Συμπόρευση με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η ελπίδα!



Σε μαζική συγκέντρωση μίλησαν ο Γ. Πρωτούλης και ο Γ. Σιδέρης, υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Περιφέρεια Αττικής και το δήμο Περιστερίου, αντίστοιχα

Μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ παντού στάλθηκε χτες από το Περιστέρι των δεκάδων χιλιάδων εργατοϋπαλλήλων, των χιλιάδων ανέργων και φτωχών αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας που μάχεται για το μεροκάματο και τη μόρφωση, σε μια ακόμα μαζική και μαχητική συγκέντρωση του ΚΚΕ ενόψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Το «παρών» έδωσαν φίλοι και οπαδοί του Κόμματος, πρωτοπόροι αγωνιστές, συνδικαλιστές, εργαζόμενοι που το τελευταίο διάστημα συμπορεύονται μαζί του στις μικρές και μεγάλες μάχες, μπαίνοντας σε μια ακόμα μεγάλη μάχη, αυτή της ισχυροποίησης του ΚΚΕ στις επερχόμενες αναμετρήσεις.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Γρηγόρης Τιμπλαλέξης, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Περιστερίου.

Ομιλητές ήταν ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Γιώργος Σιδέρης, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ο Γ. Πρωτούλης αφού αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στη δυνατότητα που υπάρχει να δυναμώσει το ΚΚΕ, τόνισε ότι θα είναι «μεγάλη νίκη και ελπίδα το ρεύμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ να εκφραστεί στην κάλπη και στα ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα και εδώ στο Περιστέρι, στον Δυτικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής». Στάθηκε στις αντιδραστικές εξελίξεις στην Τοπική Διοίκηση καθώς και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός της Δυτικής Αθήνας και της πόλης του Περιστερίου, όπως στην έλλειψη υποδομών προστασίας της ζωής του λαού από πλημμύρες κ.λπ. Υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα από την Τοπική Διοίκηση πέρασε το σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης. Αξιοποιήθηκε και ως βαλβίδα εκτόνωσης της λαϊκής δυσαρέσκειας, μαξιλάρι απορρόφησης της αγανάκτησης και πυροσβέστης και καταστολέας αγωνιστικών κινητοποιήσεων. Όλοι θυμόμαστε τον απεργοσπαστικό τους ρόλο στις κινητοποιήσεις των εργατών δήμου και των συμβασιούχων, το συκοφαντικό τους ρόλο σε άλλους κλάδους που κινητοποιούνταν. Αυτό το βάζουν στον απολογισμό τους και καμαρώνουν...».



Αφού αναφέρθηκε στη «βαριά ιστορία του Περιστερίου» με τους μεγάλους αγώνες, σημείωσε: «Έχει έρθει η ώρα ξανά να τραβήξουμε μπροστά, να μη συνηθίσουν ο εργαζόμενος κόσμος, οι άνεργοι νέοι στη χαμοζωή, στην υποκουλτούρα, στα ναρκωτικά, στο άπλωμα του χεριού στα συσσίτια. Διεκδικούμε να ζούμε όπως αξίζει στη δυνατότητα της εποχής μας και στη δυνατότητα αυτού του λαού και του τόπου να παράξει τεράστιο πλούτο. Με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας και όχι όπως ζούσαν τον προηγούμενο αιώνα. Με τίποτα λιγότερο. Έχει έρθει η ώρα το Περιστέρι να ηγηθεί ξανά σε ένα μεγάλο εργατικό - λαϊκό κίνημα ανατροπής. Με δυνατό ΚΚΕ, με περισσότερους κομμουνιστές εκλεγμένους θα δοθεί μεγάλη ώθηση ξανά. Πρέπει να το επιδιώξουμε».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *