Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Ενταγμένο στον αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ το Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή

Στην καταψήφιση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για το «Περιφερειακό Σχέδιο για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή», προχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, τονίζοντας πως το σκεπτικό του σχεδίου αυτού καθορίζεται με βάση τους στόχους της ευρωπαϊκής «πράσινης συμφωνίας» και της σχετικής ευρωενωσιακής στρατηγικής.

Αναφερόμενη στο θέμα η περιφερειακή Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αφροδίτη Αυγερινού, σημείωσε πως πρόκειται για στρατηγικές που προωθούνται από τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις και πως δεν αποτελούν στρατηγικές για την επίλυση των προβλημάτων του περιβάλλοντος και την προστασία του λαού από φυσικά φαινόμενα και καταστροφές.

Είπε πως τα προβλήματα στο περιβάλλον δημιουργούνται από την ασύδοτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων στο κυνήγι του μεγαλύτερου δυνατού ποσοστού κέρδους και πως οι εργαζόμενοι ήδη βιώνουν την «πράσινη ανάπτυξη». Άλλωστε, η εκτίναξη των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος και η ενεργειακή φτώχεια έχουν τη σφραγίδα της «πράσινης μετάβασης».

«Έχουμε ένα Περιφερειακό Σχέδιο το οποίο εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική που προβλέπεται στο αντίστοιχο εθνικό σχέδιο για την προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και στο νέο νόμο η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε στη Βουλή» επεσήμανε και χαρακτήρισε ως ευκαιρία τη συζήτηση αυτή για να αποκαλυφθεί το ποιος κερδίζει και ποιος χάνει από την «πράσινη ανάπτυξη» της ΕΕ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *