Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Καταψήφισε την παράταση ωραρίου των καταστημάτων σε Πειραιά και Σαλαμίνα


Στην καταψήφιση της παράτασης του ωραρίου στα καταστήματα του Πειραιά και της Σαλαμίνας, για την Παρασκευή 3 και 17 Ιούνη αντίστοιχα, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Νύχτας", προχώρησε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Τέτοιες «νύχτες» «αξιοποιήθηκαν ως "Δούρειος Ίππος" για να καταστρατηγηθούν δικαιώματα των εργαζομένων. Τα ωράρια-λάστιχο, όπως και η απελευθέρωση της κυριακάτικης αργίας, δεν ήταν ποτέ προς όφελος των εργαζομένων στο εμπόριο ούτε προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι μεγάλες αλυσίδες», επισήμανε στην τοποθέτησή της η Νίκη Χρονοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Υπογράμμισε πως η Περιφέρεια δεν έχει κανένα λόγο στην παράταση ωραρίου, πολύ δε περισσότερο «δεν έχει δικαίωμα να παίρνει απόφαση για την παράταση των απλήρωτων υπερωριών. Αυτή τη στιγμή είναι σε ισχύ ο απαράδεκτος νόμος Χατζηδάκη που δίνει το δικαίωμα να απασχολούνται οι εργαζόμενοι έως και δύο ώρες παραπάνω χωρίς πρόσθετη αμοιβή» και πρόσθεσε ότι «οι εργαζόμενοι του Πειραιά και της Σαλαμίνας δεν χρειάζονται περισσότερο χρόνο για αγορές ούτε θα τονωθεί η αγοραστική κίνηση».

«Όπως και να "χρωματίσετε" τις νύχτες, ο λαός βιώνει "μαύρες" νύχτες από την ακρίβεια, από τους ψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και θέρμανσης, από τους χαμηλούς μισθούς και τις συντάξεις, από την  ανεργία, από την έλλειψη πλήρους και σταθερής εργασίας», είπε καταλήγοντας.

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *