Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Κατέθεσε ξανά αίτημα μονοθεματικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διαχείριση απορριμμάτων

Ο ΧΥΤΑ Φυλής

Για το ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής, αρμοδιότητας της Περιφέρειας, κατέθεσε εκ νέου αίτημα μονοθεματικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, «ώστε να γίνει συζήτηση και να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής, αλλά ολόκληρης της Αττικής» kai sυγκεκριμένα, αναφέρει:

Η «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής» έχει επανειλημμένα ζητήσει να γίνει συζήτηση και να παρθεί απόφαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τη Διαχείριση Απορριμμάτων, καταθέτοντας δημόσια την πρότασή της.

Μόνο όσον αφορά στη διάρκεια της Διοίκησης Πατούλη αιτηθήκαμε 12 φορές να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο και συγκεκριμένα:

5 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θεμάτων στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης

α) Για να καταγγελθεί η με αριθμ. 248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, που καταδικάζει τον λαό της Δυτικής Αθήνας και Θριασίου να συνεχίσει να ζει μέσα στα σκουπίδια και

β) για να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο και τη θωράκιση των κτιρίων μεγάλου ενδιαφέροντος.

6 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος αντισεισμικής θωράκισης στη 19η συνεδρίαση και ένταξης στην 20ή συνεδρίαση θέματος σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

12 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 20ής συνεδρίασης, σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

17 Σεπτέμβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 20ή συνεδρίαση, σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

1 Οκτώβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 21η συνεδρίαση, σχετικά με την με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ.

7 Οκτώβρη 2019. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 22ης συνεδρίασης, που αφορά στην με αρ.248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ για τη δημιουργία νέας χωματερής.

30 Γενάρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 3ης συνεδρίασης, σχετικά με την παρουσίαση του Σχεδίου Διαχείρισης Ανακύκλωσης Στερεών Αποβλήτων.

4 Φλεβάρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος στην 3η συνεδρίαση, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

20 Φλεβάρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 5ης συνεδρίασης, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

4 Μάρτη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική.

30 Σεπτέμβρη 2020. Αίτημα ένταξης θέματος στην ημερήσια διάταξη της 19ης συνεδρίασης, σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

5 Οκτώβρη 2020. Αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο συζήτησης προ ημερήσιας διάταξης θέματος σχετικά με τη λειτουργία της χωματερής στη Φυλή.

Σε όλα τα αιτήματά μας αλλά και άλλων παρατάξεων η απάντηση ήταν, ότι θα συζητιόταν σε επόμενο μονοθεματικό συμβούλιο.

Να θυμίσουμε ότι έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια (5η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου 4-3-2020) από τη δέσμευση της Διοίκησης, δια στόματος Προέδρου του ΕΔΣΝΑ, Βασίλη Κόκκαλη, ότι θα γινόταν μονοθεματική συνεδρίαση στις 18 Μαρτίου του 2020 για την διαχείρηση των Απορριμμάτων στην Αττική, που τελικά δεν έγινε λόγω των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία Covid-19 και που, για το συγκεκριμένο θέμα, προφανώς ισχύουν ακόμα.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι ίσως η πιο σημαντική αρμοδιότητα από αυτές που ασκεί η Περιφέρεια Αττικής. Γι’ αυτό το λόγο ζητάμε να οριστεί μονοθεματική συνεδρίαση ώστε να γίνει συζήτηση και να μπορέσουν να εκφράσουν την άποψή τους φορείς και σωματεία όχι μόνο της περιοχής αλλά ολόκληρης της Αττικής.

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *