Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ Οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να γίνονται με φυσική παρουσία και τήρηση των υγειονομικών μέτρων

Τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου με φυσική παρουσία των συμβούλων ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής, με αίτημά της προς τον πρόεδρο του ΠΣ και τον Περιφειάρχη, αρχής γενομένης από την επόμενη, την 11η συνεδρίαση τηρουμένων φυσικά των υγειονομικών μέτρων.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: «Έχουν περάσει περισσότερα από δύο χρόνια, που λόγω της Covid-19, οι συνεδριάσεις των συλλογικών Οργάνων (Περιφερειακό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή κλπ.) στην Περιφέρεια Αττικής γίνονται μέσω τηλεδιάσκεψης ή δια περιφοράς. Όλο αυτό το διάστημα έχουμε επανειλημμένα ζητήσει να πάρει η Διοίκηση, όπως οφείλει, όλα τα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των συνεδριάσεων με φυσική παρουσία των Συμβούλων.

Ήδη όλες οι δραστηριότητες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής έχουν ανοίξει. Διεξάγονται συνέδρια με παρουσία εκατοντάδων συνέδρων, στα γήπεδα η πληρότητα είναι στο 100%, στη διασκέδαση και στην εστίαση το ίδιο. Η χρήση της μάσκας καταργείται ακόμα και σε κλειστούς χώρους, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας.

Όσον αφορά στις συνεδριάσεις Δημοτικών, Περιφερειακών Συμβουλίων και άλλων επιτροπών, γίνονται εδώ και πολύ καιρό με φυσική παρουσία των συμβούλων (συμπεριλαμβανομένου του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας) αλλά στην Περιφέρεια Αττικής συνεχίζεται το καθεστώς των τηλεδιασκέψεων ή των δια περιφοράς συνεδριάσεων για το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς και για την Οικονομική Επιτροπή και τις άλλες επιτροπές.

Επανερχόμαστε και ζητάμε η επόμενη 11η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, να διεξαχθεί με φυσική παρουσία των Συμβούλων, τηρουμένων φυσικά των υγειονομικών μέτρων».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *