Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Η Περιφέρεια παρεμβαίνει, ως συνεχιστής του κράτους, στην καταστρατήγηση των εργατικών δικαιωμάτων


Τις παρεμβάσεις του κράτους και τώρα της Περιφέρειας για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στηλίτευσε στην τοποθέτησή του κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής. Η διοίκηση της Περιφέρειας έφερε εισήγηση για παράταση του ωραρίου των καταστημάτων του Πειραιά.

Όπως είπε ο Γιάννης Πρωτούλης, με απόφαση του κράτους καταργήθηκε μία συμφωνημένη ΣΣΕ, το 2012, που μέχρι τώρα δεν έχει επανέλθει, ενώ παρόμοια παρέμβαση του κράτους υπήρξε και στο ωράριο. «Σήμερα έρχεται η Περιφέρεια σε ένα συμφωνημένο ωράριο που έχει υπογραφεί ανάμεσα στις Ενώσεις και τους εργαζόμενους. Η Περιφέρεια, που είναι κράτος, έρχεται και παραβιάζει αυτό το ωράριο και μάλιστα υπέρ των εργοδοτών» ανέφερε και συμπλήρωσε πως δεν έχει καμιά δουλειά η Περιφέρεια να παίρνει απόφαση για παράταση ωραρίου.

Υπενθύμισε το νόμο-τερατούργημα του Χατζηδάκη και πρόσθεσε πως η παράταση του ωραρίου δίνει το δικαίωμα στις επιχειρήσεις να απασχολήσουν τους εργαζόμενους γι' αυτό το διάστημα απλήρωτα.

Τόνισε πως υπάρχει πείρα από τις δράσεις τύπου «Λευκές Νύχτες» κλπ. και πώς αξιοποιήθηκαν, αφού δεν βελτίωσαν ούτε το εισόδημα των εργαζομένων, ούτε τις πόλεις. «Αυτό που έγινε είναι πως αξιοποιήθηκαν ως "Δούρειος Ίππος" για να καταστρατηγηθούν δικαιώματα των εργαζομένων», κατέληξε.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *