Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Αντιλαϊκός, σε συνέχεια όλων των προηγούμενων ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας


Τον αντιλαϊκό προϋπολογισμό της Περιφέρειας που αποτελεί κοροϊδία για τον λαό, στηλίτευσε μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής.

Είπε πως ο προϋπολογισμός που φέρνει προς έγκριση η Περιφέρεια αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων και πως πρόκειται για «μία σκυταλοδρομία από τη μία περιφερειακή διοίκηση στην άλλη. Ο ένας παραδίδει στον επόμενο, με τα ίδια χαρακτηριστικά ενός βαθιά αντιλαϊκού, ταξικού προϋπολογισμού, τις συνέπειες του οποίου έχουμε διαπιστώσει όλοι όλα αυτά τα χρόνια».

Υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός είναι «προκλητικά ανεπηρέαστος από τις ανάγκες των πολλών, ακόμα και από το γεγονός πως εδώ και δύο χρόνια αντιμετωπίζουμε μια φονική πανδημία που έχει στερήσει τη ζωή σε 20.000 συμπολίτες μας». Επίσης, ο προϋπολογισμός είναι ανεπηρέαστος από το γεγονός πως το καλοκαίρι κάηκε το 50% των φυσικών πνευμόνων της Αττικής, πως με την πρώτη βροχόπτωση η Αττική κηρύσσεται σε κατάσταση συναγερμού και από πως 62 άτομα έχουν πεθάνει από αυτοσχέδια μέσα προκειμένου να ζεσταθούν τη στιγμή που παρελαύνουν χιλιάδες ευρώ στην Οικονομική Επιτροπή, σχεδόν στα όρια των απευθείας αναθέσεων.

Σημείωσε πως σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό αυξάνονται οι φόροι που πληρώνουν οι πολλοί «και αυξάνονται οι φόροι για την Τοπική Διοίκηση» και ότι στους τομείς της Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, της Παιδείας, των αναγκαίων έργων υποδομής, στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας υπάρχει μείωση δαπανών. Σε αυτό, πρόσθεσε ότι η περιφέρεια ποτέ δεν απαίτησε τους πόρους που έχει παρακρατήσει το κράτος.

Από τις προτεινόμενες πιστώσεις, για τον Δυτικό Τομέα Αττικής πηγαίνουν τα 6 εκατομμύρια και για τον Πειραιά 7,7 εκατομμύρια όπου κατοικεί το 25% της Αττικής, όταν η μερίδα του λέοντος πηγαίνει στον Κεντρικό Τομέα «εκεί που έχουν συμφέρον να επενδύσουν οι tour operators, μεγαλοξενοδόχοι, εμπορικές αλυσίδες και άλλοι "αναξιοπαθούντες" επενδυτές. Έχει 162 έργα και 37 εκατομμύρια σε προτεινόμενες πιστώσεις. Και είμαστε στο ίδιο έργο θεατές με την προηγούμενη διοίκηση που είχε δεσμεύσει το μισό αποθεματικό, 150 εκατομμύρια ευρώ για τον Φαληρικό όρμο, για να γίνει η περίφημη "Αττική Ριβιέρα", το όραμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή όπως έλεγε η κυρία Δούρου», όπως είπε.

Ο Γιάννης Πρωτούλης κατήγγειλε πως εμφανίζεται ένα ποσό 414 εκατομμυρίων για τα αντιπλημμυρικά έργα, «αλλά οι προτεινόμενες πιστώσεις είναι 18 εκατομμύρια και από αυτά η μεγάλη πλειοψηφία έχει μηδενικά ποσά ή 1.000 ευρώ, δηλαδή τα περισσότερα για χρόνια θα μείνουν στα χαρτιά ή αν φτιαχτούν ποτέ θα φτιαχτούν μετά από πολλά χρόνια. Τα περισσότερα δεν θα γίνουν, σε μία περιοχή, την Αττική, που βασανίζεται από τα πλημμυρικά φαινόμενα. Και αυτό θα ενταθεί από την υποστελέχωση, την έλλειψη υποδομών, αλλά και την αχρήστευση υποδομών που δεν έχουν συντηρηθεί», είπε.

Καταλήγοντας υπογράμμισε πως η εισήγηση αναφέρει 848 έργα εκ των οποίων τα 75 έχουν ολοκληρωθεί, 325 είναι «μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης» και 156 «μακροπρόθεσμης ωρίμανσης». «Αν τα αφαιρέσουμε όλα αυτά, μιλάμε για μηδέν εις το πηλίκον. Πάνω από 550 έργα τα οποία δε θα γίνουν ποτέ. Αυτό είναι μία κοροϊδία, δεν είναι προϋπολογισμός αυτό το πράγμα. Έχουν ευθύνη όλοι οι προηγούμενοι και πολύ περισσότερο η σημερινή περιφερειακή διοίκηση. Καταψηφίζουμε αυτό τον προϋπολογισμό και πολύ περισσότερο θα είμαστε μαζί του στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή», ανέφερε.


Ηλίας Σιώρας: Συμπλήρωμα του αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού τα όσα προβλέπει για την Υγεία ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας


Τα όσα προβλέπει ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για το ζήτημα της Υγείας είναι ένα μικρό συμπλήρωμα του πενιχρού κρατικού προϋπολογισμού, επεσήμανε ο Ηλίας Σιώρας, μιλώντας εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συνεδρίαση για τον νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Τόνισε πως η τωρινή διοίκηση δεν αντιτάχθηκε στη λαιμητόμο του κρατικού προϋπολογισμού, ταυτίστηκε όπως οι προκάτοχοί της με την κυβέρνηση, δεν άκουσε την φωνή των υγειονομικών αλλά υπερθεμάτισε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις όπως η προηγούμενη διοίκηση και κυβέρνηση.

 

Στέλιος Μπενετάτος: Ανύπαρκτα τα έργα για τον Πειραιά και τους γύρω Δήμους στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας


Μιλώντας εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούσε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, ο Στέλιος Μπενετάτος εστίασε στην ανυπαρξία έργων που αφορούν το λαό του Πειραιά και των γύρω Δήμων.

Υπογράμμισε πως από τα 848 έργα που προβλέπονται στον προϋπολογισμό, δεν υπάρχει κανένα για το Πέραμα. Επίσης, στάθηκε στις μεγάλες ελλείψεις στα σχολικά κτίρια του Πειραιά -όπως καταγγέλλει η τοπική ΕΛΜΕ- και είπε πως «η Περιφέρεια θα έπρεπε να καταγγείλει και να απαιτήσει να υπάρχουν κονδύλια ώστε να λυθούν αυτά τα προβλήματα».


Στέλλα Βαλαβάνη: Πρόκληση για τους κατοίκους του Νότιου Τομέα τα δις που δίνονται για την «Αθηναϊκή Ριβιέρα»


Στην «συνέπεια» που δείχνει η περιφερειακή αρχή για την υλοποίηση του στρατηγικού της στόχου «που ταυτίζεται πλήρως με αυτόν και της προηγούμενης περιφερειακής αρχής, κατ' εντολή των επιχειρηματικών ομίλων και του εφοπλιστικού κεφαλαίου, να γίνει το παραλιακό μέτωπο ένας προορισμός υψηλού επιπέδου», αναφέρθηκε η Στέλλα Βαλαβάνη, μιλώντας εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συνεδρίαση για τον νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Είναι προκλητικό να προχωράτε στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» όταν και στους οκτώ δήμους του Νότιου Τομέα υπάρχουν κοντέινερ για την προσχολική αγωγή και ελλείψεις στις σχολικές αίθουσες, σημείωσε


Νίκη Χρονοπούλου: Διαιωνίζεται το αίσχος της χωματερής της Φυλής


Στο αίσχος της χωματερής της Φυλής και στα άλλα οξυμένα προβλήματα των κατοίκων της Δυτικής Αττικής επικεντρώθηκε η Νίκη Χρονοπούλου, στην τοποθέτηση που έκανε εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συνεδρίαση για τον νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Υπογράμμισε πως οι κάτοικοι ζουν καθημερινά με το φόβο ενός εκτεταμένου βιομηχανικού ατυχήματος σε μία τόσο υποβαθμισμένη περιοχή, ενώ παραμένουν «εκτός κάδρου» περιοχές όπως τα Μέγαρα τη στιγμή που κρίσιμες υπηρεσίες όπως αυτές της διευθέτησης και καθαρισμού των ρεμάτων, παραδίδονται σε εργολάβους.


Γρηγόρης Τημπλαλέξης: Απουσιάζει η αντισεισμική, αντιπυρική και αντιπλημμυρική θωράκισης στην Δυτική Αθήνα


Για την έλλειψη αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Δυτική Αθήνα μίλησε ο Γρηγόρης Τημπλαλέξης, μιλώντας εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη συνεδρίαση για τον νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Ανέφερε πως το «χοντρό πακέτο» πάει σε εργολάβους, σε έργα βιτρίνας, σε επιχειρηματίες, φαληρικούς όρμους και ιδιοκτήτες ΠΑΕ.

 

Κωστής Παναγιώτου: Ούτε ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα σε πυρόπληκτες περιοχές στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας


Στη συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τον νέο προϋπολογισμό της Περιφέρειας, ο Κωστής Παναγιώτου, εκλεγμένος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογράμμισε πως στην Ανατολική Αττική όπου τα τελευταία χρόνια έχει πέσει πάρα πολύ χρήμα για να στρωθεί το έδαφος για τα μεγάλα εμπορικά συμφέροντα, μένουν πίσω οι λαϊκές ανάγκες και οι υποδομές υποτάσσονται στη λογική του «κόστους - οφέλους».

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε πως στις περιοχές που δοκιμάστηκαν από πυρκαγιές όπως το Λαύριο, ο Βαρνάβας και το Γραμματικό, αλλά και άλλες παλαιότερα, δεν προβλέπεται ούτε ένα ευρώ για αντιπλημμυρικά έργα.


Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *