Το γεγονός πως η διοίκηση της Περιφέρειας έφερε προς συζήτηση στο Συμβούλιο, ένα μήνα μετά την ψήφισή του από τη Βουλή, το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές, στηλίτευσε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.
«Την ασυδοσία δεν την αλλάζεις με ασυδοσία άλλου τύπου, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, βάζοντας από το παράθυρο και σε λίγο από την πόρτα τις μεγάλες μονοπωλιακές επιχειρήσεις στις λαϊκές αγορές» ανέφερε εκ μέρους των εκλεγμένων περιφερειακών της συμβούλων, ο Γρηγόρης Τημπλαλέξης, που σημείωσε ότι ο νόμος αφορά χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά που είτε βιοπορίζονται από τις λαϊκές αγορές είτε προμηθεύονται από αυτές για το καθημερινό τους τραπέζι. Πρόσθεσε ότι υπάρχουν παραγωγοί, όπως του Μαραθώνα, που βγάζουν τα προς το ζην, όταν πουλάνε τα προϊόντα τους σε πάγκο στις λαϊκές.
Επίσης, τόνισε πως ο νόμος έρχεται να κάνει πολύ χειρότερη την κατάσταση και αναφέρθηκε στην αφαίρεση, από τη μοριοδότηση αδειών, αρκετών κατηγοριών, αλλά και στην αλλαγή των κριτηρίων για την απόκτηση. Μάλιστα, στάθηκε στο πώς βλέπει η κυβέρνηση τους απόφοιτους επιστήμονες, λέγοντας πως ενώ σπουδάζουν και με σκληρές οικονομίες καταφέρνουν να πάρουν ένα πτυχίο, αντί να πιάσουν δουλειά στο αντικείμενό τους «σου λέει θα πάρεις πάγκο στη λαϊκή αγορά».
«Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι επαγγελματίες πωλητές, παραγωγοί, οδηγούνται στην έξοδο από τις λαϊκές αγορές, μπαίνουν από το παράθυρο μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ μονοπωλιακών επιχειρήσεων οπότε το κόστος αγοράς για το φτωχό λαό από τις λαϊκές αγορές αναμένεται να αυξηθεί ραγδαία. Μπαίνουν και τα ΣΔΙΤ στη μέση, σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι πιλοτικοί δήμοι, δεν είναι κανένας ανεύθυνος για αυτή την κατάσταση» τόνισε και υπογράμμισε πως «την άσχημη κατάσταση στις λαϊκές, τις διάφορες μαφίες τις έχουν συντηρήσει συγκεκριμένα κόμματα που έχουν διαχειριστεί την εξουσία μέχρι τώρα».
Η Περιφέρεια να πάρει συγκεκριμένη θέση, αν και εφόσον κόπτεται για το πώς ο φτωχός λαός θα μπορέσει να εξασφαλίσει φθηνό και ποιοτικό φαγητό, να γεμίσει το τραπέζι του επισήμανε και καταλήγοντας σημείωσε πως η θέση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ότι η λειτουργία των λαϊκών πρέπει να είναι στην ευθύνη δημόσιων φορέων και πρέπει να λειτουργούν χωρίς ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και αυτοί να διαχειρίζονται τα κάθε λογής προβλήματα διαχείρισης, έξοδα λειτουργίας κλπ.