Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

ΝΙΚΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ: Ζήτημα ζωής και θανάτου για τον λαό της Αττικής ο ΧΥΤΑ Φυλής


Ζήτημα ζωής και θανάτου χαρακτήρισε το θέμα του ΧΥΤΑ Φυλής, αλλά και συνολικά αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων, η Νίκη Χρονοπούλου, περιφερειακή σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ελλάδα FM 9,43».

Υπογράμμισε τις πιέσεις που ασκούν οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ώστε να συζητηθεί το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο ΔΣ του ΕΔΣΝΑ τη στιγμή που «οι επεκτάσεις του ΧΥΤΑ προχωρούν κανονικότατα».

Παράλληλα έριξε ευθύνες και στην Τοπική Διοίκηση στεκόμενη στη στάση και της προηγούμενης διοίκησης της Περιφέρειας καθώς όπως είπε «τις παραμονές της παράδοσης - παραλαβής από την κ. Δούρου στον κ. Πατούλη αποφάσισαν στον ΕΔΣΝΑ τη δημιουργία της νέας τεράστιας χωματερής στη Φυλή και την επέκταση της υφιστάμενης», ενώ αναφέρθηκε και στα αντισταθμιστικά οφέλη με παράδειγμα τη σκανδαλώδη ρύθμιση για την αποπληρωμή ενός χρέος του Δήμου Φυλής με δόσεις που φτάνουν τα 2.129 χρόνια.

Ας σκεφτούμε τι μέλλον προδιαγράφεται για τους κατοίκους, είπε και μίλησε για τις μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις στην υγεία από τη χωματερή, στοιχεία που υπήρχαν στο συρτάρι του δημάρχου της Φυλής για χρόνια όταν πλέον ο ΧΥΤΑ θα επιβαρύνεται και από τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων του Κεντρικού Τομέα Αθηνών.

Καταλήγοντας στάθηκε στον νέο περιβαλλοντικό νόμο σύμφωνα με τον οποίο, μεταξύ άλλων η κυβέρνηση μπορεί να διαμορφώνει τον ΠΕΣΔΑ, επιταχύνεται η περιβαλλοντική αδειοδότηση της νέας χωματερής με αναδρομική ισχύ και νομιμοποιούνται οι 25 παράνομοι Σταθμοί Μεταφόρτωσης.

 

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *