Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ: Κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σήμερα για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων


Mε κεντρικά αιτήματα τον ουσιαστικό έλεγχο των σχολείων, την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από το σεισμό της 19ης Ιούλη και την αντισεισμική θωράκισή τους, Σωματεία, Σύλλογοι και φορείς καλούν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη στις 3:30 μ.μ.


Κάλεσμα στο λαό και τη νεολαία να ξεσηκωθούν για να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα αντισεισμικά μέτρα στα σχολεία του Δήμου Αχαρνών απευθύνουν Σωματεία και φορείς του Μενιδίου, τονίζοντας: «Δεν μπορούμε άλλο να περιμένουμε τα χειρότερα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε κι άλλη τραγωδία σαν κι αυτή που ζήσαμε πριν 20 χρόνια στο σεισμό της Πάρνηθας. Κουραστήκαμε να ακούμε από τους υπεύθυνους λόγια παρηγόριας μετά από κάθε κακό. Είναι ώρα να παλέψουμε για τη ζωή και την προστασία των παιδιών μας».

Για τη μετάβαση στην κινητοποίηση θα αναχωρήσουν πούλμαν:

Από το Μενίδι στις 2:00 μ.μ. από την πλατεία Καράβου
Από την Πετρούπολη στις 2:00 μ.μ. από πλατεία "Ηρώ"
Από το Ίλιον στις 2.15 μ.μ. από τον ΟΤΕ

Οι φορείς διεκδικούν:

● Να πραγματοποιηθεί τώρα δευτεροβάθμιος αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία και να αποκατασταθούν όλες οι ζημιές που προκάλεσε ο σεισμός της 19ης Ιούλη.

● Να εξασφαλισθεί χρηματοδότηση και επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία της περιοχής σε μόνιμη και σταθερή βάση.

Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν ακόμα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω, ο Σύλλογος Γυναικών Πετρούπολης και ο Σύλλογος Γυναικών Ιλίου.

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής έχει καταθέσει εκ νέου αίτημα προ ημερήσιας συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *