Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Ζητά να συζητηθούν στο περιφερειακό συμβούλιο η επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής και η αντισεισμική θωράκιση



Να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής και να «καταγγελθεί η με αριθμ. 248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, που καταδικάζει το λαό της Δυτικής Αθήνας και Θριασίου να συνεχίσει να ζει μέσα στα σκουπίδια και να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο και τη θωράκιση των κτιρίων μεγάλου ενδιαφέροντος», ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής.

Το πλήρες κείμενο του αιτήματος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έχει ως εξής:

«Είναι γνωστή η απαράδεκτη διαδικασία, με την οποία η πλειοψηφία του ΕΔΣΝΑ, την 1η Αυγούστου, σε έκτακτη και εν κρυπτᾡ συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, πήρε την -με αριθμό 248/2019- απόφαση (ΑΔΑ: 9ΑΟ0ΟΡ05-Ρ4Ε/27.08.2019) για νέα χωματερή στη Φυλή, με τον παραπλανητικό τίτλο: "Μελέτη, κατασκευή έργων για την α' φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων".

Η απερχόμενη Διοίκηση Δούρου όχι μόνο δεν έκλεισε τη χωματερή όπως διατυμπάνιζε, αλλά λίγες μέρες πριν τη λήξη της θητείας της, ανέλαβε να κάνει τη "βρώμικη δουλειά" για λογαριασμό της νέα περιφερειακής αρχής του κ. Πατούλη, να στρώσει το έδαφος για να συνεχιστεί το έγκλημα σε βάρος του λαού της Δυτικής Αττικής.

Επιπλέον, μετά τον πρόσφατο σεισμό των 5,1 Ρίχτερ της 19ης Ιούλη στην Αττική, με επίκεντρο τη Μαγούλα, ήρθε ξανά στην επιφάνεια με οξυμένο τρόπο το πρόβλημα της αντισεισμικής θωράκισης. Σχολεία χαρακτηρίστηκαν ως ακατάλληλα, άλλα υπέστησαν υλικές ζημιές και χρήζουν επισκευών.


Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν έχουν αντιμετωπιστεί τα ζητήματα αυτά, ενώ παραμένει μεγάλος ο αριθμός των σχολικών κτιρίων που δεν έχουν ελεγχθεί στοιχειωδώς για τυχόν φθορές.

Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα, η Περιφέρεια Αττικής να εξασφαλίσει χρηματοδότηση (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, ΕΣΠΑ, κλπ.), ώστε να υπάρξει ένα πρόγραμμα που θα διασφαλίζει τον έλεγχο και τη θωράκιση όλων των κτιρίων που συναθροίζονται καθημερινά χιλιάδες κόσμου, όπως σχολεία, νοσοκομεία, χώροι εργασίας, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.ά.

Ζητάμε να ενταχθούν αυτά τα σοβαρά θέματα στην ημερήσια διάταξη της αμέσως επόμενης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, ώστε:

   1. Να καταγγελθεί η με αριθμ. 248/2019 απόφαση της ΕΕ του ΕΔΣΝΑ, που καταδικάζει το λαό της Δυτικής Αθήνας και Θριασίου να συνεχίσει να ζει μέσα στα σκουπίδια.

   2. Να γίνουν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον έλεγχο και τη θωράκιση των κτιρίων μεγάλου ενδιαφέροντος».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *