Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ: Κινητοποίηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο στις 11 Σεπτέμβρη για την αντισεισμική θωράκιση των σχολείων

Παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη στο Περιφερειακό Συμβούλιο (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, στάση μετρό Εθνική Άμυνα) στις 15:30 διοργανώνει ο Σύλλογος εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης».

Για τη μετάβαση στην κινητοποίηση θα αναχωρήσει πούλμαν από το Μενίδι στις 14:00 από την πλατεία Καράβου.

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών καλεί γονείς, εκπαιδευτικούς, μαζικούς φορείς και μαθητές σε μαζική συμμετοχή για να απαιτήσουν:

1. Να αποκατασταθούν ΑΜΕΣΑ και έγκαιρα όλες οι φθορές που προκλήθηκαν.

2. Να ελεγχθούν όλα τα σχολικά κτίρια. Να πραγματοποιηθούν ουσιαστικοί έλεγχοι και όχι μόνο οπτικοί από αρμόδιες επιτροπές του ΟΣΚ σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες των ΟΤΑ και να παρασχεθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας για όλα τα σχολεία. Ο ουσιαστικός - ενδελεχής έλεγχος όλων των σχολικών μονάδων να γίνει ΑΜΕΣΑ σε όλα τα επίπεδα (στατική επάρκεια - έξοδοι διαφυγής - πυρασφάλεια - επάρκεια σε προαύλια και χώρους συγκέντρωσης). Να δρομολογηθούν σύγχρονα αντισεισμικά κτιριακά συγκροτήματα. ΟΛΑ τα σχολεία πρέπει να είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τους τελευταίους αντισεισμικούς κανονισμούς (2003), που πρέπει να επικαιροποιηθούν βάσει των δεδομένων των τελευταίων σεισμών (όχι πολυώροφα, επάρκεια σε προαύλια, αντοχή σε μεγαλύτερες επιταχύνσεις κλπ.).

3. Να εξασφαλισθούν χρηματοδότηση και επιστημονικό εξειδικευμένο προσωπικό ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά ο προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία σε μόνιμη και σταθερή βάση. Να σταματήσει η απαράδεκτη μετακύλιση της ευθύνης των ελέγχων στους εκπαιδευτικούς!!!

4. Να συνταχθεί μητρώο ελέγχων που θα επικαιροποιείται περιοδικά.

5. Άμεση ανέγερση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος σύγχρονων και ασφαλών σχολικών συγκροτημάτων, με 100% δημόσιες επενδύσεις και χωρίς ΣΔΙΤ, με διασφάλιση του δημόσιου - δωρεάν χαρακτήρα τους.

6. Γενναία χρηματοδότηση των σχολείων ώστε να εξασφαλίζεται η λειτουργική, κτιριακή, υλικοτεχνική υποδομή και η συντήρησή τους, για την κάλυψη των αναγκών της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στην παράσταση διαμαρτυρίας καλούν επίσης η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Περιστερίου και ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Αιγάλεω (μέλος ΟΓΕ).

Τέλος, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής έχει καταθέσει εκ νέου αίτημα προ ημερήσιας συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για το θέμα της αντισεισμικής θωράκισης στα σχολεία.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *