Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Παρεμβάσεις Συλλόγων κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου

Παρεμβάσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν στα σχολεία, αλλά και τον καθημερινό κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα παιδιά, έκαναν Σύλλογοι κατά τη διάρκεια κινητοποίησης για τον αντισεισμικό έλεγχο των κτιρίων που έθεσε προς συζήτηση η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Ειδικότερα εκ μέρους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Σωκράτης», ο Αποστόλης Παπαγιαννόπουλος υπογράμμισε πως τέσσερις σχολικές μονάδες στην περιοχή δεν έχουν ξεκινήσει σήμερα τα μαθήματα, αλλά πιθανότατα τη Δευτέρα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει γίνει κανένας έλεγχος. «Έχουμε προϊστορία από το 1999. Υπάρχουν σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε λυόμενα», επισήμανε και ζήτησε να υπάρξει έκτακτο κονδύλι για τις σχολικές μονάδες του Μενιδίου, αλλά και να αποκατασταθούν έγκαιρα οι φθορές, να ελεγχθούν όλα τα σχολεία και να δοθούν πιστοποιητικά καταλληλότητας.

Για τα προβλήματα στην περιοχή του, ο Ηλίας Κώτσιος, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων 1ου ΓΕΛ Αχαρνών, ανέφερε πως υπάρχει σχολείο που έχει «κτυπηθεί» από το σεισμό της 19ης Ιούλη, δεν έχει επισκευαστεί, αλλά και δεν έχει ελεγχθεί από την ΚΤΥΠ.

Τέλος, η Ανθούλα Γιαννακοπούλου, εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Περιστερίου, ανέφερε πως στα σχολεία του Περιστερίου δεν έχουν γίνει αντισεισμικοί έλεγχοι και πως καλούνται οι καθηγητές να το κάνουν με το «μάτι».

Μετά την παρέμβαση και την πίεση των Σωματείων, αλλά και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η διοίκηση δεσμεύτηκε να το φέρει ως πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του επόμενου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *