Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ Γιάννης Πρωτούλης: «Χρειάζεται μαζικός, ενωμένος αγώνας για εσάς και τα παιδιά σας»



Την ανάγκη μαζικού, οργανωμένου αγώνα απέναντι στη λογική που προσπαθεί να περάσει η νέα περιφερειακή αρχή, αλλά και η κυβέρνηση ώστε να ανοίξει τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, επεσήμανε μιλώντας σε συγκέντρωση της ΚΟ Νέας Μάκρης - Μαραθώνα του ΚΚΕ στο Γραμματικό, ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής. Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Γιάννης Γκιόκας, μέλη της ΚΕ και βουλευτές του ΚΚΕ.

Όπως είπε, «προσπαθούν με το πιστόλι στον κρόταφο, με τη λογική της έκτακτης ανάγκης» λόγω του υπερκορεσμού της Φυλής, να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ Γραμματικού. Γι' αυτό «χρειάζεται όλοι μαζί να αντιδράσουν. Και οι κάτοικοι της Φυλής, της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής και της Μάνδρας και του Νότιου Τομέα», καθώς ο σχεδιασμός είναι να γίνει Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων που θα προχωρά στην καρκινογόνο καύση σκουπιδιών (RDF). Υπενθύμισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στα τελευταία τέσσερα χρόνια έδωσε πέντε άδειες κατασκευής τέτοιων Μονάδων, μέσω ΣΔΙΤ, σε Σέρρες, Πελοπόννησο, Ηλεία, Βοιωτία και Ρόδο, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να έρθουν αντίστοιχες μονάδες στην Αττική.

Παράλληλα χαρακτήρισε ως παραμύθια τα περί ανακύκλωσης που ευαγγελιζόταν η νυν περιφερειακή αρχή, αλλά και η κυβέρνηση, επισημαίνοντας πως δόθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια για την κατασκευή των εργοστασίων και μόλις 100 εκατομμύρια για την ανακύκλωση. Άλλωστε, είπε πως από το 1,7 εκατομμύρια τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων, οι 200.000 τόνοι πάνε για ανακύκλωση.

Τόνισε επίσης πως την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει ο ΕΔΣΝΑ όπου θα συζητήσει την επέκταση της χωματερής της Φυλής, υπογράμμισε πως «πρέπει να επιβάλλουμε να μας πουν ποιος είναι ο σχεδιασμός τους για τα απορρίμματα» και αναρωτήθηκε «γιατί να είναι μόνο οι κάτοικοι της Φυλής στη συνεδρίαση; Γιατί να μην είναι και οι κάτοικοι του Γραμματικού και του Βαρνάβα;». Συμπλήρωσε μάλιστα πως στις 29 Αυγούστου, στην ορκωμοσία του νέου περιφερειακού συμβουλίου στο Ζάππειο, να εκδηλωθεί η αντίσταση, αλλά και η άρνηση στον καταστρεπτικό σχεδιασμό που έχουν για τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Κάλεσε τους κατοίκους του Γραμματικού να αναλογιστούν ποιος είναι ο λόγος και ποια τα κριτήρια για τη χωροθέτηση του ΧΥΤΑ στη συγκεκριμένη περιοχή τη στιγμή που όλα τα στοιχεία δείχνουν πως είναι ο πιο ακατάλληλος. «Τα κριτήρια είναι ταξικά και μόνο ταξικά, καθώς ο χώρος έχει αποκλειστεί από τους μεγάλους τουριστικούς ομίλους, τους επιχειρηματίες. Που θα φτιαχτούν τέτοια εργοστάσια; εκεί που μένουν οι φτωχοί».

Ο Γιάννης Πρωτούλης επεσήμανε πως το ΚΚΕ είναι και σήμερα εδώ, στην περιοχή, στο πλάι σας και θα είναι μπροστάρης στον αγώνα σας αφού εργολάβοι λύσεων δεν υπάρχουν. «Οι άλλοι δεν είναι εδώ γιατί σας έχουν βάλει στο ζύγι. Τώρα, μετεκλογικά, να τους πληρώσετε με το ίδιο νόμισμα. Με μαζικό, ενωμένο αγώνα για εσάς και τα παιδιά σας» είπε καταλήγοντας.

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυνε ο Σπύρος Ηλίας, ο τοπικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βαρνάβα.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *