Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ»: Η ψήφος την Κυριακή να είναι αντισυστημική και ανατρεπτική

«Η κατάσταση στον τομέα της Υγείας είναι ένα κριτήριο για όλες τις πολιτικές δυνάμεις, για όσα λένε κι όσα κάνουν. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, παρέα ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν δεσμεύσει τη χώρα σε βασικές κατευθυντήριες αντιλαϊκές πολιτικές για όλους τους βασικούς τομείς που αφορούν τους εργαζόμενους και πάνω σε αυτόν τον άξονα θα συνεχίσουν». Με τα παραπάνω λόγια απευθύνθηκε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτής Επικρατείας σε εργαζόμενους του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» στην περιοδεία που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί.

Εξήγησε στους εργαζόμενους ότι «η μνημονιακή πολιτική έχει εξειδικευτεί με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα του Απρίλη, με δεσμεύσεις για νέα μείωση των κονδυλίων που προορίζονται  για το χώρο της Υγείας. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό σ' ένα δημόσιο σύστημα Υγείας που είναι διαλυμένο: Πάρτι για την ιδιωτική Υγεία, επιδείνωση των συνθηκών δουλειάς για τους εργαζόμενους στις δομές Υγείας».

Μαζί με τη Λουίζα Ράζου, στην περιοδεία συμμετείχε και ο Ηλίας Σιώραςπρόεδρος του Σωματείου στον «Ευαγγελισμό», αντιπρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας με το ΚΚΕ.

Οι υποψήφιοι του Κόμματος σημείωσαν ότι το ΚΚΕ λέει ότι η Υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, ότι ο λαός έχει χρυσοπληρώσει μέσα από τα ασφαλιστικά ταμεία για να έχει υψηλού επιπέδου παροχές Υγείας.

Και η Λουίζα Ράζου υπογράμμισε ότι: «Την Κυριακή μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε 4 μνημονιακά κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25 και 2 ακροδεξιά που είναι ευκαιρία να μείνουν εκτός Βουλής. Σκεφτείτε πόσο χρήσιμη για το λαό και τους εργαζόμενους είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ μέσα σε μια τέτοια Βουλή. Σκεφτείτε αν ο συσχετισμός που υπάρχει στο Σωματείο του «Ευαγγελισμού» με 45% να το καταλαμβάνουν οι ταξικές δυνάμεις, υπήρχε και στο κίνημα ένας τέτοιος συσχετισμός δύναμης, τι αισιοδοξία θα έπαιρναν οι αγώνες των εργαζομένων».

Με βάση τα παραπάνω, η υποψήφια βουλευτής του Κόμματος κάλεσε τους εργαζόμενους «να ρίξουν ψήφο αντισυστημική και ανατρεπτική στηρίζοντας το ΚΚΕ. Για να είναι πιο δυνατή η φωνή των εργαζομένων, να παλέψουμε από καλύτερες θέσεις για το μεροκάματο, για τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μην πηγαινοέρχεστε από τον ένα εργολάβο στον άλλο και από τη μια σύμβαση στην άλλη. Ο εργαζόμενος ξέρει ότι αν ψηφίσει το ΚΚΕ δίνει μια επιταγή αγώνων, επιταγή σύγκρουσης».

Την εμπειρία από τη δράση των κομμουνιστών μέσα στο Σωματείο έφερε ο Ηλίας Σιώρας στη συζήτηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μέσα από τον αγώνα μας καταφέραμε να μην γίνουν απολύσεις. Μόνιμοι κι επικουρικοί κι εργολαβικοί, παλέψαμε όλοι μαζί. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ εκφοβίζει ότι θα απολυθείτε. Γιατί δε σας μονιμοποίησε; Όταν πήγαμε 140 σωματεία στη Βουλή κι απαιτήσαμε να μετατρέπονται οι συμβάσεις μετά τη διετία σε αορίστου χρόνου, μόνο το ΚΚΕ το στήριξε. Παρά τις όποιες διαφωνίες οι εργαζόμενοι ξέρουν ότι χρειάζεται ένα ισχυρό ΚΚΕ. Αν σε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα υπήρχε το 45% υπέρ των ταξικών δυνάμεων, αν υπήρχαν δέκα "Πάτρες" στην Ελλάδα, η δύναμή μας θα ήταν πιο ισχυρή. Γιατί εδώ είναι το συμφέρον μας!»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *