Πέμπτη 4 Ιουλίου 2019

Περιοδεία του Γιάννη Πρωτούλη στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης

Εργολάβοι που αλωνίζουν στη σίτιση, την καθαριότητα, τη φύλαξη, ξεζουμίζουν δεκάδες εργαζόμενους που δουλεύουν χωρίς στοιχειώδη δικαιώματα σε καθεστώς τρομοκρατίας. Πέντε φυσιοθεραπευτές αντί για 20, καλούνται σε ημερήσια βάση να καλύψουν τις ανάγκες 120 εσωτερικών ασθενών. Τέσσερις νοσηλεύτριες αντιστοιχούν σε πάνω από 60 ασθενείς. Εκρηκτικά τα κενά και στους εργοθεραπευτές, τους λογοθεραπευτές, τους ψυχολόγους κ.α. με αποτέλεσμα το πρόγραμμα αποκατάστασης να περιορίζεται στις 5 ώρες αντί για 20 την εβδομάδα. «Πρακτικάριοι» που δουλεύουν για 176 ευρώ το μήνα.

Τα παραπάνω συνθέτουν την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο Εθνικό Κέντρο Αποκατάστασης (πρώην ΕΙΑΑ), το μεγαλύτερο δημόσιο κέντρο αποκατάστασης, το οποίο έχει τα 130 από τα 200 δημόσια κρεβάτια της χώρας. Σήμερα, για πολλοστή φορά κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το ΕΚΑ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στη Δυτική Αθήνα.

«Όσα ζείτε αρκούν για να κάνουν "φύλλο και φτερό", να αποδομήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή την κυβερνητική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ περί "εκδίωξης των εργολάβων από τα νοσοκομεία", "αναστήλωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας", "χιλιάδων προσλήψεων", "δουλειά με αξιοπρέπεια". Είναι το μοναδικό Κέντρο Αποκατάστασης που υπάρχει στην Ελλάδα κι αντί να ενισχυθεί και να στηριχθεί, στηρίζεται η πολιτική που δίνει διαρκώς νέα δωράκια στους ιδιώτες και τους ανοίγει νέα πεδία κερδοφορίας. Μόνο μέσα στα χρόνια της κρίσης ο ιδιωτικός τομέας στο κομμάτι της αποκατάστασης έφτασε σήμερα στα 1.000 κρεβάτια.

Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ που θεωρούν το δικαίωμα στην Υγεία, την αποκατάσταση κόστος που φορτώνεται στις οικογένειες που βρίσκονται στη δύσκολη στιγμή», είπε μεταξύ άλλων ο Γ. Πρωτούλης, ενώ σημείωσε ότι η συρρίκνωση και υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών ανοίγουν παραπέρα το δρόμο για την εμπορευματοποίηση και του τομέα της αποκατάστασης.

«Να αφήσουμε πίσω στερεότυπα και προκαταλήψεις. Πρέπει να μπει ένας φραγμός, ένα μεγάλο στοπ σ' αυτή την κατάντια. Να δούμε την επόμενη μέρα κατάματα, να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για δημόσια δωρεάν Υγεία, για Κέντρα Αποκατάστασης αναβαθμισμένα, στελεχωμένα με μόνιμο προσωπικό και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες. Κι αυτό δε μπορεί να γίνει διαφορετικά παρά μόνο με τον αγώνα, την πάλη του εργαζόμενου λαού και μ' ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ στις 8 Ιούλη. Δώστε δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα, να μη γίνει συνήθεια αυτή η αθλιότητα», υπογράμμισε ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *