Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ: Περιοδεία στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα»

Περιοδεία στο Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» πραγματοποίησε το πρωί κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιο βουλευτή στη Δυτική Αθήνα. Ο Γιάννης Πρωτούλης συζήτησε με τους εργαζόμενους της Κοινωνικής Υπηρεσίας, τους βρεφονηπιοκόμους κ.ά. για την πρόσφατη απόφαση να ανασταλεί η λειτουργία του Τμήματος Υποδοχής μέχρι και τον Οκτώβρη, λόγω έλλειψης προσωπικού, τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων απασχόλησης σε όλες τις ειδικότητες, τις αλυσιδωτές συνέπειες που έχει η συστηματική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του «Μητέρα», όπως και όλες οι δημόσιες δομές που αφορούν την προστασία του παιδιού.

Αναδείχθηκαν διάφορες πτυχές που παραδίδουν άμεσα ή έμμεσα το απροστάτευτο παιδί στα δόντια των ΜΚΟ και σε ιδιωτικά ιδρύματα, ενώ συζητήθηκαν η περιβόητη «επιτάχυνση των διαδικασιών υιοθεσίας και αναδοχής» χωρίς να εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι έλεγχοι, η ανάγκη να γίνουν μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς πολλά απ' αυτά τα παιδιά χρήζουν διεπιστημονική παρέμβαση για την αποκατάστασή τους, κ.λπ.

Τέλος, ο Γιάννης Πρωτούλης κάλεσε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν με την ψήφο τους στις 7 Ιούλη το ΚΚΕ προκειμένου να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας τους ενάντια σε όλους αυτούς που υλοποιούν την πολιτική της συρρίκνωσης των δημόσιων δομών, τη διάλυση της Πρόνοιας, των ιδιωτικοποιήσεων, που έστρωσαν το δρόμο για το κλείσιμο ιδρυμάτων και τμημάτων και στο ίδιο το «Μητέρα».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *