Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Παρεμβάσεις για σειρά ζητημάτων στο Περιφερειακό Συμβούλιο



Την αντίθεσή της στο έργο με το οποίο η Κρήτη θα συνδεθεί ηλεκτρικά με την ηπειρωτική χώρα μέσω αγωγού, εξέφρασε η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, την Πέμπτη 25 Ιούλη. Όπως επεσήμανε, ο συγκεκριμένος αγωγός εντάσσεται στο ευρωπαϊκό έργο κοινού ενδιαφέροντος που αφορά την ενεργειακή διασύνδεση Ισραήλ, Κύπρου και Ελλάδας.

Η Χρηστίνα Αγγελονίδη, μιλώντας εκ μέρους των περιφερειακών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» υπογράμμισε ότι ο σκοπός του Ευρασιατικού Διασυνδετήριου Αγωγού, είναι ευρύτερος καθώς «δημιουργεί ένα διάδρομο ηλεκτρικής ενέργειας» μέσω του οποίου η ΕΕ μπορεί με ασφάλεια να εφοδιάζεται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από τα αποθέματα φυσικού αερίου που υπάρχουν στην Κύπρο, το Ισραήλ αλλά και την Ελλάδα αλλά και από τις διαθέσιμες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας». Δηλαδή πρόκειται για ένα έργο, που θα ενισχύσει την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού των μονοπωλίων της ΕΕ οπότε, όπως είπε, «γνωρίζουμε ποιος θα εξυπηρετείται κατά προτεραιότητα».

Σε ότι αφορά τη συμμετοχή της περιφέρειας στην «ενίσχυση της ανθεκτικότητας των κοινωνιών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης λόγω φυσικών ή ανθρωπογενών κινδύνων», η Αλεξάνδρα Μπαλού σημείωσε πως «δεν καταβάλλεται καμία προσπάθεια και δεν χρησιμοποιούνται τα κονδύλια κυρίως για την πρόληψη των καταστροφών, για την άμβλυνση των συνεπειών», αλλά με τη λογική του κόστους - οφέλους. Επίσης είπε ότι βλέποντας από το ποιος κάνει αυτό το πρόγραμμα, το Κέντρο Ασφάλειας, που στους «ανθρωπογενείς κινδύνους» εντάσσει τον «τρομονόμο», το προσφυγικό ζήτημα, τα κινήματα, είναι φυσικό να καταψηφίσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» το θέμα.

Ακόμα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για αναβάθμιση του ΕΜΑΚ στα Άνω Λιόσια,  ενώ ζήτησε να μην υλοποιηθούν αλλαγές στα κτίρια των προσφυγικών για την ιστορικότητα τους, κατά τη συζήτηση της δωρεάς που αποδέχθηκε το Περιφερειακό Συμβούλιο σχετικά με τη μελέτη «Επισκευές όψεων, εσωτερικές διαρρυθμίσεις και αντικατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στις διατηρητέες οκτώ προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας».

Τέλος, στις κωλυσιεργίες σε ένα έργο, της αποκατάστασης υδραυλικών έργων και οδοποιίας σε Λίμνη, Ζωφριά και Λίμνη Άνω Λιοσίων, που είχε επείγοντα χαρακτήρα και κρατάει σχεδόν τρία χρόνια, στάθηκε η Αλεξάνδρα Μπαλού. Μάλιστα τόνισε τις ευθύνες της περιφερειακής αλλά και της δημοτικής αρχής για τις καθυστερήσεις στο έργο, υπενθυμίζοντας πως ο δήμαρχος της πόλης στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *