Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

ΧΑΪΔΑΡΙ: Περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ στις σεισμόπληκτες περιοχές



Στο Δάσος Χαϊδαρίου περιόδευσε χθες αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής. Τον Γιάννη Πρωτούλη συνόδευσε ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στο Χαϊδάρι, τα περισσότερα προβλήματα παρατηρούνται στο Δάσος και το Δαφνί, όπου υπάρχουν μέχρι σήμερα περίπου 2.000 αιτήσεις κατοίκων για έλεγχο κτιρίων, από τις οποίες έχουν ελεγχθεί κοντά στις 450. Από αυτά τα κτίρια, περίπου 35 έχουν χαρακτηρισθεί ακατάλληλα για χρήση, ενώ πολλά είναι αυτά που, αν και είναι κατοικήσιμα, χρειάζεται να επισκευασθούν. Ζημιές παρατηρούνται επίσης και στον 5ο Βρεφονηπιακό Σταθμό, καθώς και σε σχολικά συγκροτήματα.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε σπίτια και καταστήματα, όπου άκουσε την έντονη ανησυχία των πολιτών για το γεγονός ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να υποβαθμίσει τις ζημιές, καθώς και τους φόβους τους ότι θα αναγκαστούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για την αποκατάσταση των ζημιών. Επίσης ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που παίρνει το ΚΚΕ για την ανάδειξη του θέματος.

Ο δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, ενημέρωσε τους κατοίκους για την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να αιτηθεί να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και τους κάλεσε να κάνουν άμεσα αιτήσεις για αποζημίωση των ζημιών.

Σε δήλωσή του μετά την περιοδεία ο Γιάννης Πρωτούλης ανέφερε τα εξής:

«Επισκεφτήκαμε σήμερα την περιοχή του Δάσους Χαϊδαρίου με σκοπό να δούμε από κοντά τις ζημιές και να πιέσουμε να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ανακούφισης των πολιτών. Απαιτούμε άμεσα η κυβέρνηση να ενισχύσει τα κλιμάκια ελέγχων ώστε να προχωρήσει η διαδικασία και άμεσα να δοθούν αποζημιώσεις στο σύνολο των πληγέντων, χωρίς περιορισμούς, ξεπερνώντας χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Απαιτούμε επίσης με ευθύνη του υπουργείου και της ΚΤΥΠ να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι στις σχολικές μονάδες και να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες επισκευές, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα με την έναρξη της σχολικής χρονιάς»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *