Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: «Οι εργαζόμενοι να σας τιμωρήσουν σε αυτές τις εκλογές»

«Αν κάτι φωνάζει στην Αττική είναι το αντιλαϊκό έργο που με μοιρασμένους ρόλους υλοποίησε η κυβέρνηση και η Περιφέρεια σε συνέχεια των προκατόχων σας. Αυτά είναι τα έργα που φωνάζουν στο Μάτι και τη Μάνδρα όπου σε ένα χρόνο ο λαός θρήνησε πάρα πολλούς νεκρούς, λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικής προστασίας, αντιπυρικής πρόληψης και σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων. Την ίδια ώρα σας άκουγε να δηλώνετε ότι έτυχε η στραβή στη βάρδια σας ή να πηγαίνετε με κάμερες για να κάνετε σόου όπως η γνωστή κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου».

Αυτό επισήμανε στην τοποθέτησή του, εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αττικής, ο νυν περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Περιφερειάρχης, Γιάννης Πρωτούλης κατά τη συζήτηση για τον απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όπως είπε, η Περιφερειακή Αρχή θα έπρεπε να είναι λίγο πιο σεμνή, πως δε χρειάζονται τα απειλητικά μηνύματα προς τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας με τα πανό «ετοιμαστείτε, θα συνεχίσουμε» και να τιθασεύσει το βοναπαρτισμό γιατί «τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, τα θύματα και οι καταστροφές είναι μεγάλες και κυρίως η πολιτική ζημιά που έχετε κάνει, η απογοήτευση από τη διάψευση ψεύτικων ελπίδων, η νόθευση του ριζοσπαστισμού είναι πάρα πολύ μεγάλη. Κανένας εκτός από εσάς, δεν κατάφερε να σας ξεπεράσει, κανένας δεν επιχείρησε να συκοφαντήσει όσο εσείς αριστερές, ριζοσπαστικές ιδέες».

Υπογράμμισε επίσης πως θα ήταν πολύ χρήσιμη, μία συζήτηση για τα μη πεπραγμένα, δηλαδή αυτά που προεκλογικά υποσχέθηκε η Περιφερειακή αρχή ενώ ανέλυσε τα κριτήρια των προβλημάτων, και πώς στάθηκε η Περιφέρεια σε αυτά.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στη διαχείριση απορριμμάτων - διαχείριση λυμάτων, τονίζοντας πως «ξεκινήσατε με φιέστα από τα Άνω Λιόσια και κλείνετε τη θητεία σας πλημμυρίζοντας όλη την περιοχή στο σκουπίδι», στη σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ στη Φυλή για τις τοπικές εκλογές, στη διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων τη στιγμή που η Ανατολική Αττική έχει βόθρους, το 2019 και στα μεγαθήρια που κτίζονται στην Ακρόπολη.

Επίσης, ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε και στα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης που καρκινοβατούν και δεν χρηματοδοτούνται αλλά η Περιφέρεια δίνει πακτωλό χρημάτων όπως στο παραλιακό Μέτωπο, την ανύπαρκτη αντισεισμική θωράκιση, την αντιπυρική προστασία με την κατάσταση να παραμένει επικίνδυνη παρά τη μεγάλη καταστροφή σε Μάτι και Κινέττα, τα ανύπαρκτα αθλητικά έργα τη στιγμή που δόθηκαν εκατομμύρια σε ιδιοκτήτες ΠΑΕ καθώς και την υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση σε Πεδίον του Άρεως,  Πάρκο Τρίτση και Αττικό Άλσος.
Κατήγγειλε μάλιστα το γεγονός πως οι κάτοικοι στο Μάτι ακόμα και σήμερα «πληρώνουν δύο φορές. Πληρώνουν λογαριασμούς και για το σπίτι που νοικιάζουν και το καμένο σπίτι, για ηλεκτρικό, για νερό και για τηλέφωνο».

Καταλήγοντας, επεσήμανε πως «τα όποια έργα για βασικές υποδομές, είναι αποσπασματικά, αναποτελεσματικά, ανεπαρκή και αυτό που έχουμε να τονίσουμε είναι πως στα πέντε χρόνια δε φέρατε ένα συνολικό σχεδιασμό για τα ρέματα, για την αντιπλημμυρική, αντιπυρική και αντισεισμική θωράκιση, για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Έργα αποσπασματικά, μπαλωματικά, ανεπαρκή. Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση, κι εμείς λέμε ότι αυτή μπορεί να αλλάξει. Ένα πρώτο βήμα είναι να σας τιμωρήσουν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις εκλογές. Για να μην υπάρξει επιστροφή σε χρεοκοπημένες πολιτικές επιλογές που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *