Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

ΚΑΛΛΙΘΕΑ: Μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ από τη μαζική συγκέντρωση για τις τοπικές - περιφερειακές εκλογές

Κάλεσμα μαχητικής συστράτευσης με το ΚΚΕ, για να κάνει ο λαός την πραγματική διαφορά στις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, απηύθυνε από την Καλλιθέα ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στην κατάμεστη αίθουσα του σχολικού συγκροτήματος του Αγίου Νικολάου, σε μια πόλη συνδεδεμένη με ηρωικούς αγώνες και κορυφαίους σταθμούς της ιστορίας του εργατικού κινήματος, μίλησε και ο υποψήφιος Δήμαρχος του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Βακαλόπουλος. Μετά την εκδήλωση ακολούθησε γλέντι σε ταβέρνα στην Καλλιθέα.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ ανέδειξαν τις δυνατότητες να συσπειρωθεί νέος κόσμος με το Κόμμα, να δοθεί απάντηση στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που έσπειρε ο ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους. Να μπουν νέες δυνάμεις στον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής της κυβέρνησης, της περιφερειακής αρχής Αττικής και των δημοτικών αρχών, όπως της Καλλιθέας, που υπηρετούν την ίδια στρατηγική. Τη στρατηγική της ανταποδοτικότητας, της μεγαλύτερης φορομπηξίας σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών, των ανύπαρκτων έργων υποδομής προστασίας της ζωή του λαού, όπως αντιπλημμυρικής προστασίας, αντισεισμικής θωράκισης, κλπ.

Όπως είπε ο Γιάννης Πρωτούλης, η περιφερειακή αρχή και η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που αφήνουν τις λαϊκές συνοικίες εκτεθειμένες σε φυσικά φαινόμενα, χρηματοδοτούν έργα για τους επιχειρηματικούς ομίλους, όπως για το τουριστικό κεφάλαιο, με την ανάπλαση του φαληρικού όρμου, μαρίνες για γιοτ, κλπ.

Ο Γιάννης Βακαλόπουλος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον υποψήφιο δήμαρχο που στηρίζει η εγκληματική συμμορία της Χρυσής Αυγής στην Καλλιθέα, ο οποίος πριν από λίγες μέρες κατέθεσε μήνυση εναντίον του ίδιου και άλλων στελεχών του ΚΚΕ, «με τις κατηγορίες της εξύβρισης και της συκοφαντικής δυσφήμησης». «Θίχτηκε ο φασίστας γιατί τον είπαμε φασίστα!!!», υπογράμμισε και συνέχισε: «Ματαιοπονούν οι φασίστες χρυσαυγίτες αν πιστεύουν ότι με τη θρασύδειλη στοχοποίηση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων και του υποψήφιου δημάρχου, θα μπορέσουν να τρομοκρατήσουν όλους όσους συσπειρώνονται και αγωνίζονται δίπλα στο ΚΚΕ. Ούτε οι μηνύσεις τους, ούτε τα τάγματα εφόδου τους μας φοβίζουν. Το ΚΚΕ διαχρονικά παλεύει ενάντια στο φασισμό και το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον τρέφει. Γι' αυτό χύνουν το αντικομμουνιστικό δηλητήριό τους οι πολιτικοί επίγονοι των δοσίλογων και των ταγματασφαλιτών, τα σημερινά τσιράκια των αφεντικών και των εφοπλιστών, οι υπόδικοι για τη δολοφονία του Φύσσα και των δολοφονικών επιθέσεων σε συνδικαλιστές κομμουνιστές, μετανάστες και άλλους αγωνιστές.

Είναι μεγάλες οι ευθύνες που έχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μέχρι τώρα καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, που της δίνει άλλοθι να συνεχίζει την τρομοκρατική της δράση. Πρέπει όμως να σταθούμε και στις ευθύνες της δημοτικής αρχής, που με τη μέχρι τώρα στάση της, έχει δώσει το δικαίωμα στους χρυσαυγίτες να το παίζουν φιλήσυχοι και φιλάνθρωποι. Είναι όμως άξιο σχολιασμού ότι και καμία από τις άλλες παρατάξεις δεν έχει βγει ακόμα δημόσια να καταγγείλει την προκλητική αυτή ενέργεια. (...)

Εμείς πιστεύουμε ότι μόνο το οργανωμένο εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη δράση των φασιστών. Γι' αυτό απευθυνόμαστε σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε προοδευτικό και αριστερό άνθρωπο, απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους 17άρηδες που θα ψηφίσουν για πρώτη φορά, όλους τους νέους και τις νέες, τους λέμε καθαρά ότι κριτήριο της ψήφου στις εκλογές του Μάη πρέπει να είναι και η στάση της κάθε πολιτικής δύναμης στην πάλη κατά του φασισμού και ρατσισμού. Πολύ περισσότερο στην Καλλιθέα με την πλούσια ιστορία της Αντίστασης και των λαϊκών αγώνων, η καλύτερη απάντηση, η πιο στοχευμένη επιλογή, είναι η αποφασιστική ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ!».

Ενώ, ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «Καλούμε το λαό να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, στη δοκιμασμένη αντιδραστική πολιτική της ΝΔ και των άλλων αστικών κομμάτων, στους κολαούζους τους στους δήμους και τις περιφέρειες, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΚΚΕ και το συνδυασμό του, τη "Λαϊκή Συσπείρωση".

Η εκλογή περισσότερων δημάρχων, δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων από τη "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι αποκούμπι για τα λαϊκά νοικοκυριά. Θα είναι στήριγμα και δύναμη για το εργατικά - λαϊκά συμφέροντα.

Υπάρχει πείρα. Έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Θα δώσουμε τη μάχη στις λαϊκές γειτονιές, σε κάθε δήμο, σε κάθε περιφέρεια, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, για να σηκώσει ανάστημα ο λαός.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, δυναμώνουμε την πάλη, βάζουμε νέα εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική σε όλα τα επίπεδα. Στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και μαχητικότητας. Γιατί το πραγματικά διαφορετικό για το λαό μπορεί να έρθει μόνο μέσα από το δυνάμωμα της δικής του πάλης, την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ στις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές, στις ευρωεκλογές, στις βουλευτικές εκλογές, στο εργατικό - λαϊκό κίνημα, παντού»

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *