Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Κοινή δήλωση του Β. Σίμου, του Ν. Σταματόπουλου και του Θ. Σκολαρίκου για την ομιλία της Ρένας Δούρου στο Ίλιον



Σε κοινή δήλωση τους σχετικά με την ομιλία της Περιφερειάρχη Αττικής στο Ίλιον στις 18 Φλεβάρη, ο Βαγγέλης Σίμος, δήμαρχος Πετρούπολης και εκ νέου υποψήφιος, ο Νίκος Σταματόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Ιλίου, και ο Θοδωρής Σκολαρίκος, υποψήφιος δήμαρχος Αγίων Αναργύρων - Καματερού, αναφέρουν:

«Το σύνθημα της συγκέντρωσης "Ετοιμαστείτε. Συνεχίζουμε" θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι υπεροπτικό, εάν δεν ήταν τρομοκρατικό για τις εργατικές-λαϊκές ανάγκες. Η διοίκηση ΣΥΡΙΖΑ της Περιφέρειας Αττικής, πέρα από το αντιλαϊκό έργο που έχει πίσω της, δεν έχει και συναίσθηση των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της θητείας της.

Παρά την άμαζη συγκέντρωση, γεγονός θετικό, είναι τουλάχιστον προκλητική η προσπάθεια της κ. Δούρου, περιφερειάρχη Αττικής και πρωτοκλασάτου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, στην ομιλία της να κάνει το μαύρο άσπρο, να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα για τη Δυτική Αθήνα και την Αττική συνολικά.

Μάλλον η κ. Δούρου θεωρεί πως ο λαός της Δυτικής Αθήνας έχει κοντή μνήμη και δε θυμάται τις δηλώσεις της ότι "Θα σκίσει το μνημόνιο στην Αττική" και τη δέσμευση της για άμεσο κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, τη "συμβολική" της ορκωμοσία στα Α. Λιόσια. Μάλλον η κ. Δούρου πιστεύει ότι οι λαϊκοί άνθρωποι της Δυτικής Όχθης ξέχασαν ότι τον Οκτώβρη του 2014 που πνίγηκε η Δυτική Αθήνα έλεγε ότι "αναλάβαμε πριν ένα μήνα". Κάνουν πως δε θυμούνται και θέλουν να ξεχάσουμε τις νέες καταστροφές το 2015, τα τραγικά γεγονότα σε Μάνδρα και Μάτι, λόγω υποβάθμισης και έλλειψης υποδομών.

Τα επικοινωνιακά επιτελεία που τη συνδράμουν, όσα σλόγκαν και εάν σκαρφιστούν, όσα βίντεο και ένα προβάλλουν, δε μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής ακολούθησε μέχρι κεραίας την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, έχει σημαντικό μερίδιο στην προώθηση της. Δε μπορούν να κρύψουν τις απειλές της ότι θα τη βρουν μπροστά τους όσοι αντιδράσουν στο σχεδιασμό για νέες χωματερές.

Ο λαός της περιοχής μας έχει χορτάσει από μεγάλα λόγια και κούφιες υποσχέσεις. Έχει πείρα από "σωτήρες" πολλών λογιών. Η πείρα του αυτή πρέπει να γίνει οδηγός στην οργάνωση της πάλης του για τη ζωή που του αξίζει, για τις σύγχρονες ανάγκες του, κόντρα στη μοιρολατρία και τη διαχείριση της φτώχειας, στο μέλλον που του επιφυλάσσει η κ. Δούρου και η πολιτική που υπερασπίζεται κατά γράμμα. Η πείρα του πρέπει να γίνει κριτήριο ψήφου στις προσεχείς εκλογές. Να δώσει δύναμη στη δύναμη του. Να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού! Να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για να έχει την επόμενη μέρα στο πλευρό του δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους που θα στηρίζουν τον αγώνα του και δε θα "πηγαίνουν το γράμμα" της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *