Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΤΤΙΚΗΣ: Να μπει φραγμός στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο Πάνειο Όρος

Να μπει φραγμός στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο Πάνειο Όρος ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αττικής καταθέτοντας παράλληλα αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής για προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος.

Το Πάνειο Όρος βρίσκεται στο νότιο τμήμα του Νομού Αττικής ανάμεσα στην Κερατέα και τα Καλύβια Θορικού.

«Μετά τις πυρκαγιές των προηγούμενων χρόνων ήρθε η ώρα να περάσουμε στο δια ταύτα, στο Πάνειο Όρος, με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών και την παραχώρηση κομματιών "φιλέτων" σε ιδιώτες επενδυτές στο όνομα της τουριστικής ανάπτυξης» σημειώνει στο αίτημα της η «Λαϊκή Συσπείρωση» και προσθέτει:

«Η εγκατάσταση εκατοντάδων ανεμογεννητριών σε όλη τη χώρα και στη συγκεκριμένη περιοχή, προωθείται συστηματικά από την ΕΕ και τις ελληνικές κυβερνήσεις με στόχο την "απελευθέρωση", δηλαδή την πλήρη ιδιωτικοποίηση, της Ενέργειας ώστε να επενδύσουν συγκεκριμένοι επιχειρηματικοί όμιλοι που δραστηριοποιούνται στο τομέα αυτό για να αποκομίσουν τεράστια κέρδη και όχι για την προστασία του περιβάλλοντος.

Έχει αποδειχθεί περίτρανα ότι αυτά τα έργα πραγματοποιούνται μεν στην κορυφογραμμή των βουνών, παράλληλα όμως απαιτούν και τη χρήση συμβατικών καυσίμων, όπως είναι το φυσικό αέριο, που έχει κριθεί αντιπαραγωγικό για την ηλεκτρική ενέργεια.

Παράλληλα, η επέκταση της αιολικής ενέργειας από ιδιωτικούς ομίλους, η προώθησή της από τις κυβερνήσεις και την ΕΕ με χρηματοδοτήσεις και η ταυτόχρονη επιβάρυνση της παραγωγής Ενέργειας από λιγνίτη έχουν οδηγήσει στο διπλασιασμό της τιμής του ρεύματος για τη λαϊκή κατανάλωση την τελευταία 15ετία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστιες ευθύνες με τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο που ψήφισε εν μέσω πανδημίας στη Βουλή αρχές Μάη. Έρχεται τώρα να εγκρίνει εγκατάσταση αιολικών πάρκων ακόμα και σε περιοχές Natura, κάνοντας γρήγορες τις αδειοδοτήσεις των εργασιών ενώ η άδεια των περιβαλλοντικών επιπτώσεων μπορεί να εκδίδεται αργότερα.

Εκτός όμως από την κυβέρνηση μεγάλη ευθύνη έχουν δήμαρχοι και περιφερειάρχες, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, που τώρα μπορεί να το παίζουν "επαναστάτες", μπροστά στην κατακραυγή του λαού, όμως όλα τα χρόνια στηρίζουν αυτήν την πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου που δίνει "γη και ύδωρ" στους μονοπωλιακούς ομίλους χωρίς να λογαριάζει την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι προτάσεις τους, όπως αυτή του δημάρχου Σαρωνικού κ. Φιλίππου στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς και των παρατάξεων που συμφώνησαν μαζί του, για τις Ενεργειακές Κοινότητες, είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, που εκτός ότι βάζει από την πίσω πόρτα την επιχειρηματικότητα στις ΑΠΕ με τη συμμετοχή της Τοπικής Διοίκησης, προσπαθεί να αμβλύνει και τις αντιδράσεις του λαού, όμως η πείρα από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στο Λαύριο μας δείχνει ότι και μέσα στο σπίτι σου να παράγεται το ρεύμα, όσο αυτό είναι εμπόρευμα, ο λαός θα το χρυσοπληρώνει.

Η Ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στην παραγωγή Ενέργειας πρέπει να έχει κριτήριο τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών.

Ζητάμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να συζητήσει, να αποφασίσει και να διεκδικήσει:
-      Φθηνό ρεύμα για το λαό χωρίς καμιά διακοπή ρεύματος.
-      Να μπει φραγμός στην εγκατάσταση του αιολικού πάρκου στο Πάνειο Όρος και
-     Να καταδικάσει έστω και τώρα το νέο νόμο-έκτρωμα και τις διατάξεις που προβλέπει, για την αποτροπή νέων περιβαλλοντικών εγκλημάτων στην περιοχή».

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *